Joghurt torta
Hozzávalók
3 pohár natúr joghurt,
10 evőkanál eritrit / xilit (vagy Süssina folyékony édesítő)
1 csomag zselatin
3 dl cukormentes habtejszín (pl. a Pennyben Sissy márkájú)
kb. 2-3 marék savanyú gyümölcs (pl. eper, áfonya,
meggy, szeder, málna)
Elkészítés
A joghurtot az eritrittel meglangyosítjuk, belerakjuk
a zselatint és állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük,
amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad! Ha kész, hagyjuk
hűlni.
Amikor langyos lesz a joghurt gyümölcsöt
rakunk bele. Minél jobban összekavarod, annál jobban színesíti a gyümölcs a
joghurtot. Nálam az epres változatban csak bele van forgatva.
A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük majd
összekeverjük a joghurtos masszával.
Egy kapcsos tortaformába (én őzgerincformában is szoktam elkészíteni) folpack
fóliát teszünk és beleöntjük a joghurtos masszát.
Körülbelül 2-3 órára hűtőben hagyjuk.
Könnyű állaga miatt nálunk mindenki nagyon szereti.
Ha keksszel szeretnéd elkészíteni akkor a
Detki Cukormentes háztartási kekszét vagy a Korpovitot ajánlom, mert nekem is
azt ajánlott László doktornő. De én magában ezt a gyümölcsös joghurtos masszát
jobban szeretem, mint a (baba)piskótásat, kekszeset. Kekszet te magad is
készíthetsz pl. zabpelyhes kekszet.
És még sok-sok variáció van, pl. tetejére
zselé.
Eredeti recept linkje (Anyukám oldala):
http://nagyikonyhaja.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1178942
Eredeti recept szerint
(Anyukámtól)
Reformosítva
(saját kép)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése