Zabfalatkák házilag
Hozzávalók:
20 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
10 dkg darált dió vagy kókuszreszelék
15 dkg darált zabpehely
15 dkg eritrit (ha nem vagy édes szájú lehet kevesebb
is, én 50 g-ot szoktam beletenni, ha egyedül eszem)
½ citrom reszelt héja (elhagyható, de finomabb, ha van
benne)
20 dkg vaj
½ tk. sütőpor
1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a zabpehellyel, a dióval vagy
kókuszreszelékkel, az eritrittel, a sütőporral és a citromhéjjal, majd
belemorzsolom a vajat. A tojást felverem, hozzáadom és tésztát gyúrok. (Ha nem
akar összeállni pici vizet teszek hozzá)
30 percre hűtőbe teszem, majd lisztezett deszkán 4-5
mm vastagságúra nyújtom, és pogácsaszaggatóval kb. 6 cm átmérőjű
korongokat szaggatok belőle. (Pogácsaszaggató helyett más formát is
használhatunk.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és előmelegített
sütőben 180°C-on megsütöm.
Tipp:
Ha kókuszreszeléket használhatunk, egy kis víz is kell
bele, mert szárazabb a tészta.
Kókuszosból nekem 6 cm-es pogácsaszaggatóval 54 db
lett.
A diósból nekem 6 cm-es pogácsaszaggatóval 55 db lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése