Mogyorós, csokis keksz
Hozzávalók: kb. 15
dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 csipet só, 12,5 dkg ráma, 1 tojás, darált mogyoró
vagy dió.
A száraz anyagokat összekeverjük, utána morzsásítjuk a
rámával. Hozzágyúrjuk a tojás sárgáját, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük egy
órára. (lehet fagyasztani is) A mogyorót
és társait, én mindig pirítva használom! Tehát az előzőleg megpirított mogyorót
ledaráljuk. A tojás fehérjét kissé elkeverjük. A tésztát kivesszük a hűtőből és
dió nagyságú golyókat formálunk belőle. Először egyenként a fehérjébe mártjuk
őket, majd a darált mogyoróba. Papírozott tepsire rakjuk, majd az ujjunkkal,
mindegyikbe mélyedést nyomunk! Lehet, hogy sülés közben ismételni kell. Ezt egy
vastagabb fakanál nyelével ismételtem meg! Nagyjából 180 fokon sütjük 15-20
percig. Ha teljesen kihűlt, olvasztott csokival töltjük meg a mélyedéseseket.
(ebből a mennyiségből kb. 25 db lesz, érdemes dupla adagot
készíteni)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése