2025. szeptember 3., szerda

 

Mogyorós, csokis keksz

Hozzávalók:  kb. 15 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 csipet só, 12,5 dkg ráma, 1 tojás, darált mogyoró vagy dió.

A száraz anyagokat összekeverjük, utána morzsásítjuk a rámával. Hozzágyúrjuk a tojás sárgáját, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük egy órára. (lehet fagyasztani is)  A mogyorót és társait, én mindig pirítva használom! Tehát az előzőleg megpirított mogyorót ledaráljuk. A tojás fehérjét kissé elkeverjük. A tésztát kivesszük a hűtőből és dió nagyságú golyókat formálunk belőle. Először egyenként a fehérjébe mártjuk őket, majd a darált mogyoróba. Papírozott tepsire rakjuk, majd az ujjunkkal, mindegyikbe mélyedést nyomunk! Lehet, hogy sülés közben ismételni kell. Ezt egy vastagabb fakanál nyelével ismételtem meg! Nagyjából 180 fokon sütjük 15-20 percig. Ha teljesen kihűlt, olvasztott csokival töltjük meg a mélyedéseseket.

(ebből a mennyiségből kb. 25 db lesz, érdemes dupla adagot készíteni)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése