Négercsók muffin
Hozzávalók: 2 tojás, 12 dkg vaj,
20 dkg cukor, 10 dkg tejföl, 12 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 1 cs. sütőpor,
A két egész tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az
olvasztott vajat, és tovább keverjük. Ha már jól kihabosodott, belekeverjük a
tejfölt is. Végül lassú fokozat mellett apránként hozzáadjuk a liszt, kakaó,
sütőpor keverékét. Ha túl sűrű lenne, adunk hozzá tejet. A muffin kapszlikat ¾
ig töltjük és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük
őket. Ha már kihűltek, elkészítjük a habot.
A Habos rész hozzávalói: 3 nagy tojásfehérje, 15-20 dkg cukor, 1/2 tk.
citromlé.
Vízgőz felett kezdjük verni a tojásfehérjéket ügyelve, hogy az edény
alja ne érjen a vízbe! Hozzáadjuk a cukrot és a leheletnyi citromlevet. Addig
verjük a habot, míg szép fényes lesz és a habverőt megfordítva, kis sipka lesz
a rajta lévő habból. Levesszük a tűzről és még pár percig tovább verjük, ezzel
segítve a hűlésben. Habzsákba töltjük és feldíszítjük a muffinokat.
Amíg elkészítjük/felolvasztjuk a csokit, a muffinokat mélyhűtőbe tesszük.
Legalább 1 órára.
Csoki máz: 150g étcsokoládé, 5 dkg vaj, 2 ek. olaj Ezt is
vízgőz felett olvasztjuk, együtt a vajjal és olajjal. Pár percig hűlni hagyjuk,
majd a fagyasztóból kivett muffinokat egyenként a csokiba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése