2025. szeptember 3., szerda

 

Négercsók muffin

Hozzávalók: 2 tojás, 12 dkg vaj, 20 dkg cukor, 10 dkg tejföl, 12 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 1 cs. sütőpor, 0,5 dl tej   

A két egész tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és tovább keverjük. Ha már jól kihabosodott, belekeverjük a tejfölt is. Végül lassú fokozat mellett apránként hozzáadjuk a liszt, kakaó, sütőpor keverékét. Ha túl sűrű lenne, adunk hozzá tejet. A muffin kapszlikat ¾ ig töltjük és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük őket. Ha már kihűltek, elkészítjük a habot.

A Habos rész hozzávalói: 3 nagy tojásfehérje, 15-20 dkg cukor, 1/2 tk. citromlé.                                              Vízgőz felett kezdjük verni a tojásfehérjéket ügyelve, hogy az edény alja ne érjen a vízbe! Hozzáadjuk a cukrot és a leheletnyi citromlevet. Addig verjük a habot, míg szép fényes lesz és a habverőt megfordítva, kis sipka lesz a rajta lévő habból. Levesszük a tűzről és még pár percig tovább verjük, ezzel segítve a hűlésben. Habzsákba töltjük és feldíszítjük a muffinokat.

Amíg elkészítjük/felolvasztjuk a csokit, a muffinokat mélyhűtőbe tesszük. Legalább 1 órára.

Csoki máz: 150g étcsokoládé, 5 dkg vaj, 2 ek. olaj                                                                   Ezt is vízgőz felett olvasztjuk, együtt a vajjal és olajjal. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a fagyasztóból kivett muffinokat egyenként a csokiba forgatjuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése