2022. június 29., szerda

Vaddisznó-pincepörkölt

 

Vaddisznó-pincepörkölt

Hozzávalók:
1 kg vaddisznóhús
4 fej vöröshagyma
2 dl vörösbor
10 dkg füstölt szalonna
1 zöldpaprika
2 evőkanál piros fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 csipetnyi tört köménymag
1 paradicsom

Az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk egy evőkanál vizet, ezután pedig a tűzre visszatéve beletesszük a megmosott, leszárított és kis kockákra vágott húst. Erős lángon kevergetve a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. 1 pohárnyi vizet és a bort aláöntjük, és puhára pároljuk. Csak rövid, de sűrű lének szabad alatta maradni. Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, és készre pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése