2022. június 29., szerda

Emeletes élvezet

 

Emeletes élvezet

Hozzávalók:

1. réteg: 40-50 dkg darált háztartási keksz -5 dkg Ráma margarin -10dkg porcukor, kakaó, rum vagy aroma, kevés tej

2. réteg: -20 dkg túróporcukor ízlés szerint -2 dl tejszín -1 cs. vaníliás cukor

3. réteg: -2 cs. Aranka vaníliás krémpor -5 dl tej -1 cs. vaníliás cukor

4. réteg: -2 dl tejszín (Hulala növényi tejszín) kevés porcukor, mert cukrozott a tejszín

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

Elkészítés: A darált kekszet összekeverem a cukorral, kakaóval, a margarinnal, rummal és egy kevés tejjel. (Olyannak kell lenni, mint a keksztekercs) Egy tepsibe (38 x 28-as) vagy egy nagyobb formába egy kevés darált kekszet szórni,vagy szilikonos sütőpapírt rakok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.

A túrót, ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle.(ha főzős pudingból csinálom, akkor 2 vanília pudingot 5 deci tejben főzöm 3 kanál cukorral és tejszínhabot teszek bele)  Ezt a túrókrém tetejére simítom.

A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig. 

(Fél literes tejszínt szoktam venni, egybe felverem, és elosztom, abból jut a pudingba is.)

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése