2022. június 29., szerda

ZALA KOCKA

 

ZALA KOCKA

Hozzávalók: Kétféle piskótát kell készítenünk. 4 tojásból egy sárga és 8 tojásból egy barna piskótát. Ki melyik piskóta receptet használja. A barna tészta kétszeres mennyiség és a lisztbe keverünk 4 ek. kakaóport is. Ha kihűlt, ezt a lapot kettévágjuk.

Krém: 20 dkg puha ráma, 20 dkg porcukor, ízlés szerint rum (aroma), 3cs. csokis puding, 1 liter tej.

A 3 csomag pudingot, 1 liter tejjel, ízlés szerinti cukorral a leírás alapján elkészítjük. Ha már kihűlt, hozzá keverjük a rumot és kevergetés mellett, teljesen kihűtjük. Közben a rámát habosra keverjük a porcukorral, és a két masszát jól összedolgozzuk. Az alsó lapunk barna, erre kerül a krém 1/3 része. Középre a sárga tésztát tesszük, erre kerül a következő 1/3 része a krémnek. Végül megint barna tészta és a maradék krém. Díszíthetjük csoki forgáccsal.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen a krém!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése