ZALA KOCKA
Hozzávalók: Kétféle
piskótát kell készítenünk. 4 tojásból egy sárga és 8 tojásból egy barna
piskótát. Ki melyik piskóta receptet használja. A barna tészta kétszeres
mennyiség és a lisztbe keverünk 4 ek. kakaóport is. Ha kihűlt, ezt a lapot
kettévágjuk.
Krém: 20 dkg puha
ráma, 20 dkg porcukor, ízlés szerint rum (aroma), 3cs. csokis puding, 1 liter tej.
A 3 csomag pudingot, 1 liter tejjel, ízlés
szerinti cukorral a leírás alapján elkészítjük. Ha már kihűlt, hozzá keverjük a
rumot és kevergetés mellett, teljesen kihűtjük. Közben a rámát habosra keverjük
a porcukorral, és a két masszát jól összedolgozzuk. Az alsó lapunk barna, erre
kerül a krém 1/3 része. Középre a sárga tésztát tesszük, erre kerül a következő
1/3 része a krémnek. Végül megint barna tészta és a maradék krém. Díszíthetjük
csoki forgáccsal.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen a krém!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése