2022. június 29., szerda

Uncle Ben's receptek

 

 

 

 

 

DPG Recepttár 289.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tartalomjegyzék

 

 

Uncle Ben's receptek......................................................................................................... 1

Tartalomjegyzék............................................................................................................. 2

Receptek........................................................................................................................ 3

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK PILLANATOK ALATT EGÉSZSÉGES ÉS VÁLTOZATOS ÍZŰ ÉTELEKET? 3

CURRYS PULYKAMELL CSÍKOK...................................................................................... 3

CSIRKEHÚSSAL TÖLTÖTT GOMBA INDIAI CURRYS MÁRTÁSSAL...................................... 3

CSIRJEMELL CSÍKOK KÍNAI MÓDRA.............................................................................. 4

CSIRKEMELL FILÉ MÁSKÉPP........................................................................................... 4

CSIRKEMELL SZELETEK PIKÁNSMÁRTÁSBAN................................................................... 4

CSÍPŐS SZECSUANI BORJÚRAGU................................................................................. 4

ÉDES-SAVANYÚ RIZOTTÓ ANANÁSSZAL........................................................................ 5

KÓKUSZOS PULYKAMELL SZELETEK INDIAI CURRY MÁRTÁSSAL...................................... 5

LIBAMELL VAGDALT THAIFÖLDI MÓDRA...................................................................... 5

MEXIKÓI CHILIS PULYKAPECSENYE............................................................................... 5

MEXIKÓI RAKOTT BURGONYA...................................................................................... 6

MEXIKÓI TOJÁSLEPÉNY................................................................................................ 6

RAKOTT KÍNAI KEL PIKÁNSAN....................................................................................... 6

RÁNTOTT BANÁN ANANÁSZOS ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁSSAL....................................... 7

SERTÉSBORDA SZECSUÁNI MÓDRA.............................................................................. 7

SZÁRNYASMÁJ SZELETEK PIKÁNS MÓDRA.................................................................... 7

SZECSUÁNI HÚSGOMBÓC........................................................................................... 7

THAIFÖLDI CSIRKECOMB.............................................................................................. 8

THAIFÖLDI MÁRTÁSSAL KÉSZÜLT BÉLSZÍNSZELET............................................................. 8

TÖLTÖTT CUKKÍNI ÉDES-SAVANYÚ MÓDRA.................................................................. 8

TÖLTÖTT PULYKAMELL ÉDES-SAVANYÚ MÓDRA........................................................... 9

UNCLE BEN'S SZECSUÁNI CSÍPŐS MÁRTÁS................................................................... 9

VEGETÁRIÁNUS ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁS..................................................................... 9

 

 


HOGYAN KÉSZÍTSÜNK PILLANATOK ALATT EGÉSZSÉGES ÉS VÁLTOZATOS ÍZŰ ÉTELEKET?

Az Uncle Ben's® nagyszerű receptek gyűjteményét kínálja. Az Uncle Ben's® Ínyencmártások segítségével pillanatok alatt a legváltozatosabb finomságokkal lepheti meg családját! Mi lehet ezeknek az ízeknek a titka? Talán a természetesség. Ínyencalapjaink egyáltalán nem tartalmaznak mesterséges színezéket vagy ételízesítőt. A csomagolás különleges vákuumtechnológiájának köszönhetően tartósítószerre sincs szükség. Ellenben ott a sok egészséges, ropogós, friss zöldség, és a finom, különleges fűszerek. Ha az Uncle Ben's® ínyencmártásokat választja, egészséges és ínycsiklandó ételeinek ízére soha nem fog ráunni a család.

Családja étrendjét az Uncle Ben's® kiváló minőségű rizseivel változatossá és sokoldalúvá teheti. Ha egészségesen, kiegyensúlyozottan étkezünk, táplálékaink 55 %-a szénhidrátokból áll. A hosszúszemű, a barna, az illatos Basmati és Thai Uncle Ben's® rizsek bármelyike természetes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, egészséges szénhidrátforrás. Ráadásul az Uncle Ben's® rizsek l0 perc alatt elkészíthetők. Újdonságunknak, az Uncle Ben's® Express Rizsnek azonban még ennyire időre sincs szüksége, mikrohullámú sütőben két perc alatt kész.

Az Uncle Ben's® ételek rendkívül praktikusan, gyorsan elkészíthetők, hússal vagy hús nélkül is kiválóak! Elkészítésükhöz sok örömet, fogyasztásokhoz pedig jó étvágyat kívánunk!

CURRYS PULYKAMELL CSÍKOK

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Indiai curry mártás, 40 dkg pulykamell, 1 db banán, 2 db narancs, 3 dkg mazsola 0,5 dl olaj, só, méz, zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.

Elkészítése: Az olajban a vékony csíkokra vágott pulykamellet megpirítjuk, enyhén megsózzuk. 10-15 perc, pirítás után hozzáadjuk a kockára vágott banánt, a mazsolát és a cikkekre szedett narancsot.

Az egészet felöntjük az Uncle Ben's currys mártással és összeforraljuk. ízlés szerint mézet adhatunk hozzá.

Az Uncle Ben's rizst a leírás szerint elkészítjük, majd a rizsre ráöntjük az elkészített ragut.

Elkészítés ideje: 20 perc

1 adag energiatartalma: 630 kcal

CSIRKEHÚSSAL TÖLTÖTT GOMBA INDIAI CURRYS MÁRTÁSSAL

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Indiai curry mártás, 20 dkg darált hús (csirkemell), 60 dkg sampinyon gomba, 8 dkg sárgabarackkonzerv, 4 dkg mazsola (cukros vízben áztatva), 4 db tojás, 1 db banán, só, bors zsemlemorzsa panírozáshoz, liszt, olaj 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.

Elkészítése: A darált húst kevés olajon megpirítjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk. 5-6 perc, pirítás után hozzáadjuk az apró kockára vágott banánt és sárgabarackot, majd lehűtjük. Tojással masszát gyúrunk belőle.

A gombákat egyenként a masszával megtöltjük, majd egy hasonló méretű töltött gombával összefordítjuk.

Lisztbe, tojásba és morzsába forgatva bundázzuk, majd forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Uncle Ben's rizst a leírás szerint elkészítjük.

Tálaláskor a gombát a tányérra helyezzük a felforrósított Uncle Ben's Indiai currys mártással leöntjük, s mazsolás rizzsel tálaljuk.

Elkészítés ideje: 35 perc

1 adag energiatartalma: 675 kcal

CSIRJEMELL CSÍKOK KÍNAI MÓDRA

A szójával fűszerezett, keményítőbe forgatott csirkemell csíkokat - az előmelegített wokban - forró olajban hirtelen megsütöttem, félrehúztam. A visszamaradó olajban julienre vágott zöldséget (sárga és fehérrépát), és póréhagymát pároltam néhány percig, hogy ropogós maradjon. (Ezt időnként mirelit mexikói vegyes-zöldség is helyettesítette, és póréhagyma helyett előfordult vörös ill. lilahagyma, ha az volt itthon.) Ezután jött a konzervek garmadája. Vörösbab leszűrve, konzervananász apróra vágva, (a levének még szerepe lesz), szeletelt gombakonzerv. Összeforgattam, megforrósítottam ráöntöttem az Uncle Bens édes-savanyú mártást, és az egészet utánízesítettem szójaszósszal, gyömbérrel, chilivel, kevés ananászlével, és amikor felforrt, kész volt a kínai "módra" készült kaja.

Szegény kínaiak, igen meghökkentek volna tőle. Én főtt rizzsel tálaltam. Persze ennyi konzerv egyszerre nagyon durván hangzik, és ennyi félét egyszerre csak végszükség esetén használok, gyakoribb, hogy egy-egy vörösbab konzervvel "begyorsítok", vagy egy hirtelen elhatározott milánóiba húskonzerv és gombakonzerv kerül.

CSIRKEMELL FILÉ MÁSKÉPP

Hozzávalók 4 fő részére: üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 40 dkg csirkemell-filé, 8 dkg csemegeuborka, 8 dkg sonka, 4 dkg baconszalonna, 0,5 dl olaj, liszt, só, bors, zöldpetrezselyem, 80 dkg mélyhűtött burgonyakrokett.

Elkészítése: A felszeletelt és húsverő kalapáccsal kivert csirkemellet lisztbe forgatjuk, s egy kevés forró olajban szép pirosra sütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajban a vékony csíkokra vágott baconszalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a szintén szeletekre vágott uborkát és sonkát, majd rövid pirítás után ráöntjük az Uncle Ben's Édes-savanyú mártást. 5-6 percig lassú tűzön készre főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A kisütött csirkemell-filét a tányérra helyezzük és leöntjük a mártással.

Köretnek az időközben kisütött burgonyakroketteket adjuk.

Elkésztés ideje: 30 perc

1 adag energiatartalma: 882 kcal

CSIRKEMELL SZELETEK PIKÁNSMÁRTÁSBAN

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-pikáns mártás, 40 dkg csirkemell, 8 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 db tojás, 1 dl olaj, só, bors, zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.

Elkészítése: A csirkemellből 8 db szeletet vágunk. Húsverő kalapáccsal enyhén megütögetjük, majd lisztbe mártva, forró olajban pirosra sütjük és félretesszük. Az olajban a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott gombát. Ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Ráöntjük az Uncle Ben's Édes-pikáns mártást és felforraljuk. A 4 tojásból rántottát készítünk. Közben a leírás szerint elkészítjük az Uncle Ben's rizst.

Tálaláskor a tányér egyik oldalára a rizst tesszük, adagonként 2 szelet húst adunk mellé. A tojásrántottából pogácsaszaggatóval köröket formázunk, rátesszük a hússzeletekre, és a mártással leöntjük. Zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Tipp: Ha nincs pogácsaszaggató, akkor likőröspohárral is szaggathatjuk, vagy csíkozhatjuk is a rántottát.

Elkészítés ideje: 40 perc

1 adag energiatartalma: 820 kcal

CSÍPŐS SZECSUANI BORJÚRAGU

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's® Csípős Szecsuáni mártás 40 dkg borjúcomb, 1 kisebb karalábé (kb. 80 g), 8 dkg gomba, 8 dkg zöldborsó, 40 dkg fussili (csavart) tészta 0,5 dl olaj, só, bors, zöldpetrezselyem.

Elkészítés: Az apró kockára vágott (1 cm x l cm) borjúhúst az olajban, lassú tűzön 15-20 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az időközben megtisztított, kockára vágott karalábét. 5-6 percnyi pirítást követően beletesszük a zöldborsót, majd 5-6 perc múlva a gombát. A zöldségeket és a borjúhúst további 10 perc alatt, együtt puhára pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel meghintjük, majd hozzáadjuk az Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártást. Forrást követően tálaljuk.

A ragu elkészítése közben a tésztát bő, sós vízben kifőzzük, és a Szecsuáni borjúhoz köretnek adjuk.

Elkészítési ideje: 45 perc

Energiatartalma: 738 kcal

ÉDES-SAVANYÚ RIZOTTÓ ANANÁSSZAL

Hozzávalók 4 fő részére:  1 üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás ananásszal, 40 dkg csirkemell, 8 dkg gomba, 3 db ananászkarika konzerv (kb. 60 g) 0,5 dl olaj, só, bors, 250 g Uncle Ben's  Hosszúszemű rizs.

Elkészítése: A csirkehúst apró kockára vágjuk és főzőedényben, kevés olajon 5-6 percig pirítjuk.  Hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, s további 2-3 percig pirítjuk.

Az így kapott ragut az Uncle Ben's Édes-savanyú ananászos mártással és 1/2 liter, forró vízzel felöntjük, s belekeverjük a nyers Uncle Ben's rizst. 5-6 percig erősen forraljuk, közben megkeverjük, majd további 5-6 percig lassú tűzön készre pároljuk.

Tálaláskor ananászkarikával díszítjük.

Elkészítés ideje: 35 perc

1 adag energiatartalma: 671 Kcal

KÓKUSZOS PULYKAMELL SZELETEK INDIAI CURRY MÁRTÁSSAL

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's indiai curry mártás, 40 dkg pulykamell-filé, 4 dkg kókuszreszelék, só, olaj, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.

Elkészítése: A pulykamellekből egyforma szeleteket vágunk, sózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, s kevés forró olajon megpirítjuk. Az Uncle Ben's Indiai curry mártást felforrósítjuk, s a kókuszreszelékkel folyamatos keverés közben összeforraljuk. Az Uncle Ben's rizst a leírás szerint elkészítjük.

Tálaláskor a pulykamell szeletekre a felforrósított Uncle Ben's Indiai curry mártást ráöntjük, s kevés kókuszreszelékkel meghintjük, s Uncle Ben's rizzsel tálaljuk.

Elkészítés ideje: 20 perc

1 adag energiatartalma: 487 kcal

LIBAMELL VAGDALT THAIFÖLDI MÓDRA

Hozzávaló 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártás, 40 dkg kicsontozott libamell, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 dkg zsemlemorzsa, 2 db zsemle, 5 dkg gomba, 3 dkg margarin, 1 db narancs 2 db tojás, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, só, bors, majoránna, zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's hosszúszemű rizs.

Elkészítése: A tejbe beáztatjuk a 2 db zsemlét, majd jól kinyomkodjuk és a libamellel együtt, ledaráljuk.  Finomra vágjuk a vöröshagymát, és az olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, egy tálba tesszük és belekeverjük a darált húst, hozzáadjuk a 2 db tojást. Ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel, majoránnával fűszerezzük, jól összedolgozzuk.

Tűzálló tálat margarinnal kikenünk, majd formázva a masszát a forró sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

A sütés közben felforraljuk az Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártást és a leírás szerint elkészítjük az Uncle Ben's rizst.

A megsült libamellvagdaltat felszeleteljük, a rizs mellé rakjuk, és a mártással leöntjük. Az egészet petrezselyemmel megszórjuk, narancs gerezdekkel díszítjük.

Elkészítés ideje: 55 perc

1 adag energiatartalma: 1066 kcal

MEXIKÓI CHILIS PULYKAPECSENYE

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Mexikói chili mártás, 40 dkg filézett pulykamell, 12 dkg sampinyon gomba, 8 dkg párolt zöldborsó (konzerv vagy mélyhűtött), 250 g Uncle Ben's hosszúszemű rizs, 0,5 dl olaj, só, bors.

Elkészítése: A vékony csíkokra vágott pulykamellet fonó olajban gyors tűzön 5-6 percig pirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk az idő közben megmosott, meghámozott és szeletekre vágott gombát. További 4-5 percet pirítjuk. Hozzáadjuk az Uncle Ben's Mexikói chili-szószt és összeforraljuk vele.

Amíg a húst elkészítjük az Uncle Ben's rizsből a leírás szerint megfőzzük a köretet.

Az elkészült Uncle Ben's Mexikói chili-szószos pecsenyét tálaláskor megszórjuk a felmelegített zöldborsóval és Uncle Ben's rizzsel körítjük. A rizst vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Elkészítés ideje: 25 perc

1 adag energiatartalma: 580 kcal

MEXIKÓI RAKOTT BURGONYA

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Mexikói chili mártás, 40 dkg sovány darált marhahús 1 kg héjas burgonya, 10 dkg Trappista sajt (reszelve), 0,5 dl olaj, só, bors.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és lekarikázzuk. Az olajban a sovány marhahúst gyors tűzön megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük. 6-8 percnyi pirítás után hozzáadjuk az Uncle Ben's Mexikói chili mártást és összeforraljuk. Forralás után tűzálló tálba helyezzük, egy sor burgonya, majd szósz, ismét burgonya és szósz, amíg az alapanyagunk el nem fogy.

Tetejére reszelt sajtot szórunk és forró sütőben, vagy grillező mikrohullámú sütőben a tetejét pirosra sütjük.

Tipp: Sovány sertéshússal is készíthető.

Elkészítés ideje: 50 perc

1 adag energiatartalma: 603 kcal

MEXIKÓI TOJÁSLEPÉNY

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Mexikói chili mártás, 8 db tojás, 8 dkg baconszalonna, 0,5 dl tejszín, 1 dl olaj. só.

Elkészítése: Az apró kockára vágott bacont megpirítjuk, ráöntjük az Uncle Ben's Mexikói chili mártást és összeforraljuk. Az egész tojásokat egy tálba felütjük és a tejszínnel, jó habosra keverjük. Teflonsütőben, kevés olajon lepényt készítünk belőle egyben vagy külön-külön adagonként.

Az elkészült tojáslepényt az Uncle Ben's Mexikói chili mártással megtöltjük, majd begöngyöljük, palacsintaszerűen feltekerjük, vagy négybe hajtjuk.

Reggelire rozskenyérrel (rozscipóval) vagy egytálételként vacsorára kínáljuk. Jól illik hozzá a héjában főtt, karikákra vágott burgonya.

Elkészítés ideje: 20 perc

1 adag energiatartalma: 771 kcal - kenyér, burgonya nélkül

RAKOTT KÍNAI KEL PIKÁNSAN

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-pikáns mártás, 1 nagy fej kínai kel (kb. 1,5 kg), 40 dkg darált pulykahús,  8 dkg baconszalonna, 1 pohár tejföl (450 g),  0,5 dl olaj, só, bors, 2 tasak Uncle Ben's  Hosszúszemű Express rizs.

Elkészítése: Az apró kockára vágott baconszalonnát megpirítjuk és hozzáadjuk a darált pulykahúst. Lassú tűzön 8-10 percig pirítjuk közben ízlés szerint, fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáöntjük az Uncle Ben's Édes-pikáns mártást és összeforraljuk vele.

Közben bő, sós vízben a 2,5-3 cm szélesre  metélt kínai kelt 8-10 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

Az Uncle Ben's Express gyors rizst a használati utasítás szerint a mikrohullámú sütőben elkészítjük.  Tűzálló tál vagy tepsi aljára egy kevés olajat öntünk és az alábbiak szerint rétegeljük az alapanyagokat:

1 sor kínai kel, 1 sor rizs, 1 sor, mártás. Legfelülre kínai kel kerüljön. A tetejét meglocsoljuk tejföllel, majd sütőben vagy grillező mikrohullámú sütőben készre pirítjuk.

Elkészítés ideje: 45 perc

1 adag energiatartalma: 891 kcal

RÁNTOTT BANÁN ANANÁSZOS ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁSSAL

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-Savanyú mártás ananásszal, 6 db banán, 3 db tojás, liszt, zsemlemorzsa panírozáshoz, zöldpetrezselyem levél a díszítéshez, olaj, 250 g Uncle Ben's Basmati rizs.

Elkészítése: A banánt hosszában elvágjuk, majd felezzük. Lisztbe, tojásba, morzsába bundázzuk, s bő olajban aranysárgára sütjük.

Az Uncle Ben's Édes-savanyú ananászos mártást felforrósítjuk. Uncle Ben's rizst a leírás szerint elkészítjük.

Tálaláskor a banánszeleteket a tányérra helyezzük, a mártást köré öntjük, s Uncle Ben's Basmati rizzsel tálaljuk. Zöldpetrezselyem levéllel díszítjük.

Elkészítés ideje: 20 perc

1 adag energiatartalma: 420 kcal

SERTÉSBORDA SZECSUÁNI MÓDRA

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártás, 50 dkg kicsontozott karaj, 8 dkg zöldborsó, 8 dkg zöldbab 8 dkg gomba, 1 fej brokkoli (kb. 16-20 dkg), 0,5 dl olaj, 5 dkg margarin, só, bors, zöldpetrezselyem  250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.

Elkészítése: Az előkészített bordaszeleteket húsverő kalapáccsal kiverjük, enyhén megsózzuk, lisztbe mártjuk, s az olajon szép pirosra sütjük.

A hússzeleteket kiszedjük az edényből, s a visszamaradt olajban a megmosott, kockára vágott gombát megpirítjuk. Sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel ízesítjük.

Pirítás után hozzáadjuk az Uncle Ben's Szecsuáni mártást és összeforraljuk vele.

Időközben egy másik edényben margarinon megpároljuk a brokkolit, hozzáadjuk a zöldborsót, valamint a zöldbabot.

Közben elkészítjük a leírás szerint az Uncle Ben's rizsből a köretet.

Tálaláskor a rizst a tányérra tesszük, s körberakjuk a zöldségfélékkel.

A tányér közepére helyezzünk 2 szelet húst és a gombás, szecsuáni raguval tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40 perc

1 adag energiatartalma: 745 kcal

SZÁRNYASMÁJ SZELETEK PIKÁNS MÓDRA

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-pikáns mártás, 40 dkg csirkemáj, 1 db zöldpaprika, 0,5 dl olaj, só, bors, majoránna, zöldpetrezselyem, 2 tasak Uncle Ben's Hosszúszemű Express rizs.

Elkészítése: A csirkemájat apró kockára vágjuk, majd az olajban megpirítjuk. Ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Félig kész állapotában hozzáadjuk a vékony karikákra vágott zöldpaprikát és az egészet készre, pirítjuk (kb. 10 perc). Ezt követően ráöntjük az Uncle Ben's Édes-pikáns mártást és 2-3 percig forraljuk.

A mártás elkészítése közben a leírás szerint megfőzzük az Uncle Ben's rizsből a köretet. Tálaláskor a rizsköretet zöldpetrezselyem csokorral díszítjük.

Elkészítés ideje: 15 perc

1 adag energiatartalma: 552 kcal

SZECSUÁNI HÚSGOMBÓC

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártás, 40 dkg darált sertéshús, 1 kg burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma 1 db tojás, 0,5 dl olaj, só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag, reszelt fokhagyma.

Elkészítése: A darált húst a tojással, ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménymaggal, pirospaprikával, fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 2 cm átmérőjű húsgombócokat formálunk belőle. A húsgombócokat grillező mikrohullámú sütőben vagy 180 °C-s sütőben készre sütjük. Kerti partira a húsgolyókat egy pálcára felhúzzuk, és faszénparázs felett megsütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, majd durva sajtreszelőn lereszeljük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon aranysárgára pirítjuk és hozzáadjuk a krumplit és aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a tört burgonya mellé helyezzük a húsgombócokat - nyársról lehúzott golyókat - és leöntjük az időközben felforralt Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártással. Baráti összejövetelekre, kerti partikra is ajánljuk.

Tipp: A gombócokat könnyebben tudjuk formázni, ha enyhén vizes kézzel készítjük.

Elkészítés ideje: 40 perc

1 adag energiatartalma: 829 kcal

THAIFÖLDI CSIRKECOMB

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártás, 4 db csirkecomb, 1 db pritaminpaprika, 1 db (közepes) padlizsán, 8 dkg gomba, 1 fej kínai kel, 40 dk csuszatészta, 8 dkg reszelt sajt, 0,5 dl olaj, só, bors, zöldpetrezselyem.

Elkészítése: A csirkecombokat besózzuk, majd lisztbe forgatás után félig megsütjük. Kockára vágjuk a pritaminpaprikát, a gombát, a padlizsánt, s a csirkecombok kisütése után megmaradt olajban megpirítjuk. Amikor félig megpirultak a zöldségek, hozzáöntjük az Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártást, ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és félretesszük, de nem forraljuk össze.

A zöldségek pirítása közben a csuszatésztát bő, sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. Tűzálló tálba tesszük a csuszatésztát, ráhelyezzük a félig megsült csirkecombokat, majd az egészet leöntjük a zöldségekkel dúsított Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártással. Tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és forró sütőben kb.  35 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés ideje: 45 perc

1 adag energiatartalma: 970 kcal

THAIFÖLDI MÁRTÁSSAL KÉSZÜLT BÉLSZÍNSZELET

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Thaiföldi sze2ámmayos mártás, 40 dkg bélszín (készülhet sertés szűzérméből is), 10 dkg csirkemáj, 8 dkg gomba, 8 dkg zöldborsó, 2 db kockára vágott sárgarépa, 1 db pritaminpaprika (vagy zöldpaprika), 1 dl olaj, só, bors, mustár, fokhagyma, zöldpetrezselyem, 125 g Uncle Ben's rizs, 50 dkg mélyhűtött hasábburgonya.

Elkészítése: A leszeletelt bélszínt (8 szelet) sózzuk, borsozzuk és a fokhagymával összekevert mustárral, enyhén bekenjük, majd félretesszük. A kockára vágott csirkemájat olajban pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott gombát és paprikát. Külön megfőzzük a mélyhűtött zöldborsót és sárgarépát, azt is hozzáadjuk, és készre pirítjuk.

Ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.

Az Uncle Ben's rizst a leírás szerint elkészítjük. Közben a bélszínszeleteket forró olajban ízlés szerint angolosra, fél angolosra, vagy teljesen - megsütjük.

Tálaláskor vegyes köretet adunk hozzá. A húst salátaleveleken a tányérra rakjuk, felhalmozzuk rá a ragut és leöntjük az időközben felforralt Uncle Ben's Thaiföldi mártással.

Elkészítés ideje: 40 perc

1 adag energiatartalma: 720 kcal

TÖLTÖTT CUKKÍNI ÉDES-SAVANYÚ MÓDRA

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás ananásszal, 4 db nagyobb cukkíni (kb. 1 kg), 8 dkg gomba, 1 db pritaminpaprika (kb. 10 dkg) 8 dkg zöldborsó, 8 dkg sajt (ízlés szerint) só, bors, 0,5 dl olaj, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.

Elkészítése: A meghámozott cukkínit félbe vágjuk, a magokat kiskanállal kiszedjük, besózzuk, és egy tűzálló tálba helyezzük. Az Uncle Ben's rizst a leírás szerint elkészítjük.

Az olajban, az apró kockára vágott gombát pirítani kezdjük, s 4-5 perc után hozzáadjuk az apró kockára vágott pritaminpaprikát, s ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A megpárolt zöldborsóval összeforraljuk. Az így elkészített raguhoz hozzáadjuk a megfőzött Uncle Ben's rizs felét, s az így kapott töltelékkel a tálba helyezett cukkíniket megtöltjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk: A tepsibe kevés vizet és olajat öntünk, s 180 °C fokra hevített sütőben 15 percig sütjük.

Tálaláskor a cukkínik mellé körítjük a megmaradt Uncle Ben's rizst, s a felforrósított Uncle Ben's Édes-savanyú ananászos mártással leöntjük.

Elkészítés ideje: 35 perc

1 adag energia tartalma: 556 Kcal

TÖLTÖTT PULYKAMELL ÉDES-SAVANYÚ MÓDRA

Hozzávalók 4 személy részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 50 dkg pulykamell, 2 db tojás, 80 dkg fagyasztott hasábburgonya, só, bors, oregano igény szerint.

Elkészítése: 4 szeletre vágjuk a pulykamellet, sózzuk, majd kiklopfoljuk a szeleteket.

Sűrű kötött mártást készítünk az alábbiak szerint: Az Uncle Ben's mártás felét felforraljuk, s gyors kevergetés közben hozzáadjuk a két egész tojást. Sóval, oreganóval fűszerezzük. Ezt követően a mártást négy egyenlő részre osztva rátesszük a pulykamell szeletekre, összegöngyöljük, majd egyenként alufóliába csavarjuk, és forró sütőben vagy grillen kb. 30 percig sütjük.

Tálalása: A kisütött hasábburgonyát a tányérra helyezzük. Kicsomagoljuk az alufóliából az elkészült húsokat. Minden egyes göngyölt húst éles késsel, ferdén szelve, 4-5 szeletre felvágjuk és a maradék Uncle Ben's Édes-savanyú mártással félig leöntjük.

UNCLE BEN'S SZECSUÁNI CSÍPŐS MÁRTÁS

Hozzávalók 2 ek. felkarikázott zöldhagyma, 1 ek. szezámolaj, 1 ek. szezámmag, 2 ek. vörös borecet, 3 ek. szójaszósz, 3 ek. tyúkhúsleves, 1 tk. őrölt fagara-bors (?), 2 tk. chili-olaj.

Keverjük össze.

VEGETÁRIÁNUS ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁS

Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 1 db közepes kígyóuborka (kb. 20 dkg), 20 dkg gomba, 1 db padlizsán (kb. 20 dkg) 1 kis fej karfiol (kb. 20 dkg) 0,5 dl olaj, liszt, só, bors, zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.

Elkészítése: A megmosott és megtisztított gombát, padlizsánt és uborkát apró kockára vágjuk. Az olajban a gombát kezdjük pirítani, 4-5 perc után hozzáadjuk a padlizsánt és az uborkát. ízlés szerint fűszerezzük és további 5 perc után az Uncle Ben's Édes-savanyú mártást is hozzáadjuk. Ezzel készre pároljuk. Eközben a rózsáira szedett karfiolt vízgőzben puhára pároljuk, és a kész mártáshoz keverjük.

A mártás elkészítése közben a leírás szerint megfőzzük az Uncle Ben's rizsből a köretet. Tálaláskor a rizsköretet zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

Elkészítés ideje: 45 perc

1 adag energiatartalma: 468 kcal

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése