2022. június 29., szerda

Uborkakrémleves kaporral

 

Uborkakrémleves kaporral

Hálásak lehetünk az uborkának: kalóriatartalma szinte nulla, hosszú ideig eláll a hűtőben és többféleképpen felhasználhatjuk. Salátaként a

legelterjedtebb, de van, aki meg is tölti, akár rokonait, a tökféléket. Mások mártást vagy mártogatóst készítenek belőle. Most új oldaláról

mutatjuk be.

Hozzávalók 4-5 személyre:

2 megtermett kígyóuborka héjastul

2 evőkanál olaj

1 csomag kapor

1 babérlevél

1 gerezd fokhagyma

só, bors, ecet

3-4 deci joghurt

Az apróra vágott uborkát a fokhagymával együtt megfuttatjuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, kaprozzuk, mellé dobjuk a babérlevelet és

feleresztjük 1 liter vízzel. Puhára főzzük, és ha már nem forró, össze turmixoljuk. A pépet vegyítsük a joghurttal és kóstoljuk meg, mi kell még

bele. Ízesítsük a levesünket balzsamecettel, ha nincs otthon, az almaecet is megteszi, de a savanyításra a legméltóbb mégis a kovászos

uborka leve. A tejsavasan erjedt uborkalé nagyon egészséges, nagyon finom és különleges is. Benne van a nyári nap éltető ereje, ami

extra ízzel gazdagítja nemcsak uborkalevesünket, de bármilyen főzeléket is.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése