2020. november 16., hétfő

kenyérsütőgépben kézsült receptek

 Receptek A géppel más receptek (saját receptek is!) süthetôk, ekkor viszont ügyeljen arra, hogy az alapanyagok mennyiségét a keverôedény méretének megfelelôen állítsa be: az edénybôl kikerülô anyag kárt tehet a készülékben. Fehér kenyér (Program: Basic / Normál) Hozzávalók 75 dkg 1 kg Víz 240 ml 320 ml Olivaolaj 30 ml 45 ml Liszt (Kenyérliszt vagy fehérliszt) 430 g 650 g Só 7 ml 10 ml Cukor 20 ml 25 ml Tejpor 20 ml 25 ml Élesztô (Dr. Oetker Instant) 6 g 8 g Francia kenyér (Program: French / Francia) Hozzávalók 75 dkg 1 kg Víz 280 ml 420 ml Olivaolaj 7 ml 10 ml Liszt (Kenyérliszt vagy fehérliszt) 450 g 680 g Só 5 ml 7 ml Cukor 5 ml 7 ml Élesztô (Dr. Oetker Instant) 3/4 csomag 1 csomag Teljes kiôrlésû kenyér (Program: Quick / Gyors vagy Wholewheat / Teljes kiôrlésû) Hozzávalók 75 dkg 1 kg Víz 240 ml 320 ml Margarin 25 g 38 g Só 7 ml 10 ml Cukor 7 ml 10 ml Liszt (Biopont Tönköly Teljes kiôrlésû) 350 g 525 g Élesztô (Dr. Oetker Instant) 1 csomag 1,5 csomag Szendvicskenyér (Program: Sandwich / Szendvics) Hozzávalók 75 dkg 1 kg Víz 160 ml 230 ml Olaj 30 ml 40 ml Tojás 3 db 3 db Liszt 450 g 600 g Cukor 3 ml 5 ml Só 7 ml 10 ml Élesztô (Dr. Oetker Instant) 1/3 csomag 1/2 csomag Édes kenyér alaprecept (Program: Sweet / Édes) Hozzávalók 75 dkg 1 kg Víz 160 ml 280 ml Kefír vagy joghurt vagy gyümölcslé 60 ml 100 ml Liszt (fehér) 450 g 600 g Margarin 10 g 15 g Tejpor 10 ml 20 ml Cukor 20 ml 30 ml Só 7 ml 10 ml Élesztô (Dr. Oetker Instant) 3/4 csomag 1 csomag + Hozzáadható (almás kenyérhez): 75 dkg 1 kg Reszelt alma 180 ml 240 ml Darabolt mandula 20 ml 30 ml Ôrölt fahéj 2,5 ml 4 ml Vaniliás cukor 2,5 ml 4 ml + Hozzáadható (répás kenyérhez): 75 dkg 1 kg Reszelt répa 240 ml 300 ml Hántolt napraforgómag 20 ml 30 ml Zsemle (Program: Dagasztás / Dough) Hozzávalók 6 db 9 db Víz 300 ml 450 ml Tejpor 10 ml 15 ml Olvasztott vaj 20 ml 30 ml Cukor 20 ml 30 ml Só 15 ml 22 ml Liszt 480 g 720 g Élesztô (Dr. Oetker Instant) 1/2 csomag 3/4 csomag A dagasztott tésztából a darab-számnak megfelelô zsemlét formázunk. Kikent tepsire helyezzük ôket, a tetejüket bekenjük olvasztott vajjal, letakarva kelesztjük 20–25 percet, amíg a mérete kétszeresére nem nô, majd 190°C fokon sütjük 15–20 percig. Csokis kenyér (Program: Sütemény / Cake) Hozzávalók 75 dkg 1 kg Víz 180 ml 240 ml Felvert tojás 1 közepes 1 közepes Tejpor 8 ml 10 ml Napraforgóolaj 7 ml 10 ml Cukor 90 ml 120 ml Só 1 csipet 2 ml Aprított dió (sípszókor hozzáadni) 45 ml 60 ml Liszt 240 g 320 g Kakaópor 120 g 160 g Élesztô (Dr. Oetker Instant) 1/2 csomag 3/4 csomag Lekvár / Dzsem (Program: Jam / Lekvár) Hozzávalók Fagyasztott málna (kiolvasztás elôtt mérve) 480 ml Reszelt alma 240 ml Befôzô cukor 240 ml Citromlé 30 ml

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése