2022. augusztus 13., szombat

Kibbeh recept

h ozzávalók 16 dbhoz 40 dkg csirkemellfilé 20 dkg bulgur 1 vöröshagyma só 2 teáskanál fűszerkeverék a töltelékhez: 20 dkg darált csirkemellfilé 1/2 vöröshagyma 1 evőkanál vaj 1 kis csokor petrezselyemzöld só 1 teáskanál fűszerkeverék a fűszerkeverékhez: 1 evőkanál őrölt pirospaprika 1 evőkanál őrölt római kömény 1 teáskanál őrölt fekete bors 1 teáskanál őrölt szerecsendió 1 teáskanál őrölt koriander 1 teáskanál őrölt szegfűszeg 1 teáskanál őrölt fahéj a sütéshez: olaj Elkészítés 1. Kibbeh A bulgurt tálba mérjük, felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és lefedve 15 percet pihentetjük, ezalatt magába szívja a nedvességet. A csirkemellet felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A húsból, a hagymából, a fűszerekből és a bulgurból késes aprítóval egynemű masszát készítünk. Tálba téve, fóliával lefedve hűtőbe tesszük. A töltelékhez a vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, a fűszerkeveréket, és néhány perc alatt készre sütjük, kicsit lepirítjuk. Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Kezdőlap Letöltések Lapozgatás Regisztráltaknak Receptek Bloggereink Cikkek Könyvajánló 2019. 05. 17. Kibbeh recept - Kifőztük, online gasztromagazin http://www.kifoztuk.hu/receptek/hideg-meleg-eloetelek-bufeasztal/item/kibbeh-recept?fbclid=IwAR312pWR0dxhq6Vb2vNBgSqZb1P_i8iWk7vl3lqe0niOGQtp… 2/3 Tweet Friss receptjeink Vendégváró keksz recept Levesek Sajtos karalábéleves Előételek Paradicsomos­sonkás frittata Népszerű receptjeink Áfonyás­mandulás minitorta recept Főételek Görög kecskesült burgonyafelfújttal Keltek, pékáruk Kelt rétes Receptjeinkből Zöldfűszeres felvágott recept Desszertek Túrófonat recept Italok Epres­avokádós reggeli ital A hűtőből kivett masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, majd üreget nyomunk a közepükbe. Kissé elvékonyítjuk, megtöltjük a fűszeres hússal, a végét összecsípjük, és enyhén ovális alakúra formáljuk. Bő, közepesen forró olajban – néha átfordítva – aranybarnára sütjük. Friss salátával és joghurtos mártogatóval kínáljuk. Tipp: a megmaradt fűszerkeveréket jól záródó dobozban, napfénytől védve tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése