2022. augusztus 8., hétfő

sajtos kenyér

 Víz 425 ml Tojás 3 Növényi olaj 3 ek Kristálycukor 2 ek Só 1 kk Fehér rizsliszt 280 g Barna rizsliszt 140 g Fölözött tejpor 3½ ek Xantángumi 3½ kk Szárított hagymapehely 1 ek Mák 1 kk Zellermag 1½ kk Szárított kapor 1½ kk Reszelt cheddar sajt 170 g Szárított sütőélesztő 1 ek

Tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a megadott sorrendben. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 13. programot és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret


omega 3-ban gazdag kenyér

víz 210 ml 280 ml 365 ml Natúr joghurt 125 g 185 g 250 g Repceolaj 1 ek 1½ ek 2 ek Melasz 2 ek 3 ek 4 ek Só 1½ kk 2 kk 2½ kk Tejpor ½ ek 1 ek 2 ek Kenyérliszt 155 g 200 g 255 g Rozsliszt (típus: 170) 210 g 270 g 345 g Teljes kiőrlésű liszt 110 g 140 g 180 g Búzacsírapor 20 g 30 g 40 g Szárított sütőélesztő 3 kk 4 kk 5 kk Lenmag 55 g 70 g 90 g Napraforgómag 40 g 60 g 70 g

válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, natúr joghurt, repceolaj, melasz a tejpor Ezután adja hozzá a háromfajta lisztet, búzacsíraport és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 9. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a « start/stop » gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 23 perc elteltével) adja hozzá Lenmag a Napraforgómag. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret


só nélküli kenyér

Víz 320 ml 430 ml 500 ml Napraforgóolaj ½ ek ½ ek 1 ek Citromlé 1½ kk 2 kk 2 kk Kenyérliszt 520 g 700 g 840 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk 2 kk Szezámmag 75 g 100 g 120 g

válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, napraforgóolaj, citromlé. Ezután adja hozzá a lisztet, a szárított élesztőt és a szezámmagot. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 14. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.


briós

Tej 60 ml 80 ml 120 ml Tojás 3 5 6 Apró kockákra vágott vaj 140 g 200 g 230 g Só 1½ kk 2 kk 2 kk Cukor 50 g 70 g 80 g Kenyérliszt 430 g 575 g 670 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk 2½ kk Csokoládédarabkák (fakultatív) 110 g 150 g 170 g

Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: tej, tojás, puha vaj, só és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 11. programot, a briós súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 25 perc elteltével), ha úgy kívánja, adjon hozzá csokoládédarabkákat. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.


Savoyai kenyér

Víz 375 ml 500 ml 650 ml Só 1½ kk 2 kk 2½ kk Kenyérliszt 375 g 500 g 650 g Rozsliszt (típus: 170) 150 g 200 g 260 g Szárított sütőélesztő ¾ kk 1 kk 1½ kk Hagyma 25 g 30 g 40 g Gomba (néhány karika) 30 g 40 g 50 g Kockára vágott beaufort sajt 60 g 80 g 100 g

Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, gomba és vékonyra szeletelt hagyma, kockára vágott beaufort sajt, só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 9. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. 30-45 perccel a program vége előtt nyissa ki a gépet és ellenőrizze a tészta sülését: ha kellően kemény, helyezze a hagymakarikákat díszítésként a kenyérre. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret


Aszalt szilvás,diós bagett

víz 160 ml 290 ml Cukor 1 ek 1½ ek Só ¾ kk 1½ kk Kukoricadara 25 g 45 g Kenyérliszt 200 g 360 g Rozsliszt (típus: 170) 25 g 45 g Szárított sütőélesztő ¾ kk 1½ kk Aszalt szilva 45 g 80 g Dió 45 g 80 g

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, cukor és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 1. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/ stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a diót a tésztához. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db bagettet kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, ezekből fog bagetteket formázni. Nedvesítse be őket, mielőtt a kukoricadarába forgatja. Helyezze a tésztadarabokat a „speciális bagettsütő” tepsire. Teljes hosszban vágja be a tésztadarabokat. Helyezzen 3 db aszalt szilvát a bevágásokba. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki a bagetteket, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson.


Finom korpás bagett

víz 175 ml 315 ml Cukor 1 kk 1½ kk Só ¾ kk 1½ kk Vaj 20 g 35 g Kenyérliszt 150 g 270 g Teljes kiőrlésű liszt 100 g 180 g Finom korpa 8 ek 14 ek Szárított sütőélesztő ¾ kk 1½ kk

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, vaj, cukor és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 1. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db bagettet kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, ezekből fog bagetteket formázni. Nedvesítse be őket, mielőtt a finom korpába forgatja. Helyezze a tésztadarabokat a „speciális bagettsütő” tepsire. Teljes hosszban vágja be a tésztadarabokat. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki a bagetteket, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson


mazsolás buci

Víz 165 ml 300 ml Cukor 1 ek 1½ ek Só ¾ kk 1½ kk Kenyérliszt 125 g 225 g Rozsliszt (típus: 170) 125 g 225 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk Mazsola 75 g 135g

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, cukor és só. Ezután adja hozzá a kétféle lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 1. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a mazsolát a tésztához. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 cipócskát kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. adag tésztát 4 egyenlő részre. Ezekből fog bagetteket formázni, mielőtt a lisztbe forgatná. Helyezze a tésztadarabokat a „speciális bagettsütő” tepsire. Teljes hosszban vágja be a tésztadarabokat. Ismét nyomja meg a „start/ stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki a bucikat, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson.


Kecskesajtos, mézes cibatta

Víz 120 ml 240 ml Olívaolaj 1 ek 2 ek Só 1 kk 1½ kk Akácméz 1½ ek 3 ek Kenyérliszt 150 g 300 g Rozsliszt 50 g 100 g Szárított sütőélesztő 1 kk 2 kk Citromillatú kakukkfű ½ kk 1 kk Félkemény kecskesajt 50 g 100 

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, olívaolaj, só és méz. Ezután adja hozzá a kétfajta lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 2. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a citromillatú kakukkfüvet és a kis darabkákra vágott kecskesajtot. A második sípszó elhangzásakor (1h15 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 4 db cibattát kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. adag tésztát 2 egyenlő részre, majd formázza őket ovális formára. Helyezze a cibattákat a lapos sütőlapra. Kenje meg olivaolajjal és ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (35 perc elteltével) vegye ki a cibattákat, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson.


Fekete szezámmagos grissini

Víz 70 ml Sör 70 ml Só 1 kk Kenyérliszt 240 g Szárított sütőélesztő 1 kk Szezámolaj 1 ek Fekete szezámmag 50 g

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, sör, szezámolaj és só. Ezután adja hozzá a lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 3. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. A második sípszó elhangzásakor (1h15elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ossza kétfelé a tésztát és az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. adag tésztát 10 egyenlő részre. Meglisztezett nyújtódeszkán formázzon a tésztadarabokból nagyon vékony hurkákat. Egy ecset segítségével kenje meg őket vízzel és forgassa bele a fekete szezámmagba. Helyezze a grissiniket a lapos sütőtepsire. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (37 perc elteltével) vegye ki a grissiniket, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson.

Szalonnás, parmezános és korianderes bagett

víz 135 ml 245 ml Só ¾ kk 1½ kk Olívaolaj ½ ek 1 ek Cukor ½ ek 1 ek Kenyérliszt 205 g 370 g Szárított sütőélesztő ¾ kk 1½ kk Füstölt húsos szalonna 35 g 65 g Reszelt parmezán 30 g 55 g Friss reszelt koriander ½ ek 1 ek

Futtassa meg a szalonnát egy felmelegített tapadásmentes bevonatú serpenyőben, csöpögtesse le és hagyja kihűlni. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, só, olívaolaj, cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 1. programot. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a szalonnát, a parmezánt és a koriandert a tésztához. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db bagettet kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, ezekből fog bagetteket formázni. Helyezze őket a „bagett” sütőformába és teljes hosszában vágja be a tésztadarabokat. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki a bagetteket, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson


Narancsvirágos, fahéjas ensaimada

Tej 40 ml 120 ml Tojás 1 1 Só ½ kk 1 kk Olaj 1,5 ek 3 ek Vaj 35 g 70 g Porcukor 2½ ek 4½ ek Őrölt fahéj ½ kk 1 kk Narancsvirág ½ kk 1 kk Liszt 190 g 350 g Szárított sütőélesztő 1 ½ kk 2 kk

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: tej, só, olívaolaj, olvasztott vaj és vörös cukor. Ezután adja hozzá a lisztet, a fahéjat, a narancsvirágot és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 6. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db ensaimadat kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, majd sodorja a tésztát 15-20 cm-es hurkákra. Enyhén lapítsa el és tekerje fel csiga formába. Helyezze az ensaimadakat a lapos sütőtepsire és egy ecset segítségével kenje meg őket vízzel. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki az ensaimadakat, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével szórja meg kristálycukorral és hagyja hűlni egy rácson. Tipp: a gyenge sütéserősséget válassza.


Fekete olajbogyós kenyér

Víz 255 ml 340 ml 510 ml Olaj 2½ ek 3½ ek 5 ek Cukor 3 kk 4 kk 5 kk Só 2 kk 2½ kk 4 kk Kenyérliszt 480 g 640 g 960 g Szárított sütőélesztő 1 kk 1½ kk 2 kk Fekete olajbogyó 75g 100 g 150 g

Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, olaj, cukor, só, liszt és élesztő. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 8. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 30 perc elteltével) adja hozzá a feket olajbogyókat a tésztához. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret


kuglóf

Tej 100 ml 120 ml 205 ml Tojás 2 3 4 Vaj 160 g 210 g 250 g Só 1 kk 1 kk 1½ kk Cukor 70 g 90 g 135 g Kenyérliszt 390 g 530 g 795 g Szárított sütőélesztő 2½ kk 3½ kk 4 kk Egész mandula 40 g 50 g 60 g Mazsola 110 g 150 g 170 g

Áztassa a mazsolát vízbe vagy fehér alkoholba. Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: tej, tojás, puha vaj, só és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 11. programot, a briós súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 25 perc elteltével) adja hozzá az egész mandulaszemeket és a beáztatott mazsolát. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.


Flamand málnás kalács

Tej 75 ml 100 ml 150 ml Só 1kk 1½ kk 2kk Vaj 50 g 65 g 100 g Cukor 1½ kk 2 ek 3 ek Cassonade cukor 25 g 35 g 50 g Tojás 2 3 4 Kenyérliszt 350 g 465 g 700 g Szárított sütőélesztő 1kk 1kk 1½ kk Friss málna 40 g 55 g 80 g

Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: tej, tojás, málna, cukor és só. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 9. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 28 perc elteltével) adja hozzá a vajat és a Cassonade cukor cukrot. 30-45 perccel a program vége előtt nyissa ki a gépet és ellenőrizze a tészta sülését: ha kellően kemény, helyezze a málnát díszítésként a kenyérre. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.

 

Cramique

Tej 2½ek 3 ek 3½ek Tojás 3 5 6 Vaj 160 g 210 g 250 g Só 1½kk 2 kk 2½kk Cukor 5 ek 6 ek 7 ek Kenyérliszt 390 g 530 g 620 g Szárított sütőélesztő 2 kk 2½ kk 3 kk Mazsola 120 g 140 g 180 g

Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: tej, tojás, puha vaj, só és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 11. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 25 perc elteltével) adja hozzá a mazsolát. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.


Stollen

Langyos víz 125 ml 225 ml Só 1 kk 1½ kk Szobahőmérsékletű vaj 60 g 110 g Cukor 75 g 135 g Kenyérliszt 250 g 450 g Szárított sütőélesztő 15 g 25 g Mazsola 60 g 110 g Egész mandula 40 g 70 g Kandírozott gyümölcsök 25 g 45 g Rum 15 ml 25 ml Marcipán 75 g 135 g

Áztassa be a rumba a mazsolát, az egész mandulaszemeket és a kandírozott gyümölcsöket. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: langyos tej, só, szobahőmérsékletű vaj és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 6. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a jól lecsepegtetett mazsolát, mandulát és kandírozott gyümölcsöket. A második sípszó elhangzásakor (1h05 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db stollent kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. adag tésztát 4 egyenlő részre és lapítsa el. Vágja a marcipánt 4 darabba és helyezze a marcipándarabokat a lepények közepébe. Zárja össze a lepényeket és formázza szép kerek bucikká. Egy ecset segítségével kenje meg őket tejjel. Helyezze a stolleneket a lapos sütőtepsire. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (57 perc elteltével) vegye ki a stolleneket. Kenje meg őket az olvasztott vajjal és szórja meg kristálycukorral. Ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson


Ementális kenyér

Víz 240 ml 320 ml 480 ml Fűszersó 1kk 1 kk 1½kk Kenyérliszt 340 g 450 g 675 g Szárított sütőélesztő 2 kk 2½ kk 3½ kk Cukor 1kk 1 kk 1½kk Kockára vágott ementáli 115 g 150 g 225g

Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, só, liszt, szárított élesztő és cukor. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 8. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (30 perc elteltével) adja hozzá a sajtot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.


Klasszikus zsömlebuci

Víz 75 ml 130 ml Tej 25 ml 50 ml Só 1 kk 1½ kk Tojás 1 1 Vaj 15 g 25 g Cukor 1 ek 1½ ek 45-ös liszt 225 g 385 g Szárított sütőélesztő 1½ kk 2 kk Szezámmag 1½ ek 2 ek

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, tej, só, tojás, vaj és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki az 5. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/ stop” gombot. A második sípszó elhangzásakor (1h25 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db zsömlebucit kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, majd formázzon szép kerek bucikat. Egy ecset segítségével kenje meg tejjel és szórja meg szezámmaggal. Helyezze a bucikat a lapos tepsire. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (39 perc elteltével) vegye ki a bucikat, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson.


Gouda-s, köményes zsömlebuci

Víz 75 ml 130 ml Tej 25 ml 50 ml Só 1 kk 1½ kk Tojás 1 1 Olvasztott vaj 15 g 25 g Cukor 1 ek 1½ ek 45-ös liszt 225 g 385 g Reszelt gouda sajt 50 g 85 g Köménymag 1 ek 1½ ek Szárított sütőélesztő 1½ kk 2 kk

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, tej, só, tojás, olvasztott vaj és cukor. Ezután adja hozzá a lisztet, a gouda sajtot, a köményt és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 5. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. A második sípszó elhangzásakor (1h25 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db bucit kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, majd formázzon szép kerek bucikat. Egy ecset segítségével kenje meg tejjel és szórja meg köménymaggal. Helyezze a bucikat a lapos tepsire. Ismét nyomja meg a „start/stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (39 perc elteltével) vegye ki a bucikat, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson.

Mazsolás, gyömbéres buci

Tej 25 ml 50 ml Víz 75 ml 130 ml Só 1 kk 1½ kk Tojás 1 1 Cukor 1 ek 1½ ek Porított gyömbér ¾ kk 1 kk Narancshéj 1 1 45-ös liszt 225 g 385 g Olvasztott vaj 20 g 35 g Szárított sütőélesztő 1½ kk 2 kk Mazsola 50 g 85 g

Áztassa a mazsolát a langyos tejbe. Míg a mazsolaszemek puffadnak, öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, só, tojás, cukor, porított gyömbér és a vékonyra vágott narancshéj. Ezután adja hozzá a lisztet, az olvasztott vajat és az élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 5. programot, a kívánt héjszínt és nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (körülbelül 28 perc elteltével) adja hozzá a mazsolát. A második sípszó elhangzásakor (1h25 elteltével) nyissa ki a gépet és vegye ki a tésztát. Ha úgy dönt, hogy 8 db bucit kíván készíteni, ossza kétfelé a tésztát. Az egyik részt tegye félre egy konyharuhával letakarva a 2. sütésig. Ossza az 1. tésztaadagot 4 egyenlő részre, majd formázzon szép kerek bucikat. Egy ecset segítségével kenje meg a tetejüket a tej és a cukor keverékével. Helyezze a bucikat a lapos tepsire. Ismét nyomja meg a „start/ stop” gombot. A következő sípszó elhangzásakor (39 perc elteltével) vegye ki a bucikat, majd ismételje meg az előző műveletet a 2. sütés megkezdéséhez. A sütés végeztével, hagyja hűlni egy rácson


Kanadai almakompótos és juharszirupos kenyér

Nem cukrozott almakompót 230 ml Növényi olaj 125 ml Felvert tojások 3 Kristálycukor 95 g Juharszirup 110 g Kenyérliszt 175 g Teljes kiőrlésű búzaliszt 175 g Fölözött tejpor 4 ek Sütőpor 1 kk Só ¾ kk Szódabikarbóna ½ kk Őrölt fahéj 1½ kk Apróra vágott pekándió 40 g Kettévágott pekándió (fakultatív) 6

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a megadott sorrendben. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 18. programot és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Amikor a sütési ciklus megkezdődik, helyezze a félbevágott pekándiókat a kenyér közepére. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.


Sárgarépás és gyömbéres kenyér

Tojás 2 Reszelt sárgarépa 225 g Kristálycukor 125 g Lecsepegtetett és összezúzott ananász 75 g Melasz 75 g Növényi olaj 150 g Só ¾ kk Kenyérliszt 315 g Természetes búzakorpa 100 g Friss őrölt gyömbér 2 kk Friss reszelt gyömbér 2 kk Őrölt fahéj ¾ kk Szárított sütőélesztő 2 kk Szódabikarbóna ¾ kk

Válassza ki a kenyér kívánt súlyát és tekintse meg a táblázatot. Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a megadott sorrendben. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 18. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a diót. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret.

Fűszeres kenyér

Tej 200 ml Tojás 2 Vörös cukor 100 g Só ½ kk 4 fűszerkeverék 1 kk Szódabikarbóna ½kk Fahéj 1 kk Méz 500 g Olvasztott vaj 200 g Kenyérliszt 400 g Sütőpor 1 zacskó

Üsse egy keverőtálba a tojásokat, adja hozzá a vörös cukrot, a sót és az étkezési szódabikarbonát. Habosítsa 5 percen keresztül. Adja hozzá a fűszereket, a mézet és az olvasztott vajat. Öntse a készítményt a kenyérsütő gép sütőedényébe. Adja hozzá a lisztet és a sütőport. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 18. programot, a kenyér súlyát és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a kenyeret. Tipp: a gyenge sütéserősséget használja.


cake

Tojás 5 Cukor 165 g Vaníliás cukor 1 zacskó Só 1 p. Barna rum 1½ ek Vaj 230 g Finomliszt (45-ös típus) 330 g Sütőpor 2½ kk Mazsola 75 g Kandírozott gyümölcsök 75 g

Üsse egy keverőtálba a tojásokat, adja hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Habosítsa 5 percen keresztül. Öntse a készítményt a kenyérsütő gép sütőedényébe. Adja hozzá a barna rumot, a puha vajat, a finomlisztet és a sütőport. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 18. programot és a kívánt héjszínt. Nyomja meg a „start/stop” gombot. Az első sípszó elhangzásakor (23 perc elteltével) adja hozzá a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket. A program végén kapcsolja ki a gépet, vegye ki a sütőedényt és fordítsa ki belőle a cake-et


Pizza tészta

Víz 450 ml Olívaolaj 2½ ek Só 2½ kk Kenyérliszt 800 g Szárított sütőélesztő 2½ kk

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: víz, olívaolaj és só. Ezután adja hozzá a lisztet és a szárított élesztőt. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 16. programot. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet és vegye ki a sütőedényt. A tészta felhasználásra kész.


Friss tészták

Kenyérliszt 830 g Víz 200 ml Tojás 5 Só 1½ kk

Öntse a sütőedénybe a hozzávalókat a következő sorrendben: liszt, víz, tojás és só. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 17. programot. Nyomja meg a „start/ stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet és vegye ki a sütőedényt. A tészta felhasználásra kész.


Alma-rebarbara kompót

Alma 600 g Rebarbara 600 g Cukor 5 ek

Hámozza meg az almát és a rebarbarát, vágja darabokra. Borítsa a gyümölcsdarabokat a kenyérsütő gép sütőedényébe. Adja hozzá a cukrot. Helyezze a sütőedényt a gépbe. Válassza ki a 19. programot. Nyomja meg a „start/stop” gombot. A program végén kapcsolja ki a gépet és vegye ki a sütőedényt. Tipp: attól függően, hogy gyümölcsdarabokkal vagy anélkül szereti-e a kompótot, vágja nagyobb vagy kisebb méretű darabokra a gyümölcsöt. Ha közepes méretű darabokra vágja, a főzési idő végén is lesznek még gyümölcsdarabok a kompótban. A kompótkészítéshez idényjellegű gyümölcsöket válasszon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése