Emeletes
élvezet
Hozzávalók:
1.
réteg: 40-50 dkg darált háztartási keksz -5
dkg Ráma margarin -10dkg porcukor, kakaó, rum vagy aroma, kevés
tej
2.
réteg: -20 dkg túró
–porcukor ízlés szerint -2 dl
tejszín -1 cs. vaníliás cukor
3.
réteg: -2 cs. Aranka vaníliás krémpor -5 dl tej -1 cs. vaníliás cukor
4.
réteg: -2 dl tejszín (Hulala növényi tejszín) kevés
porcukor, mert cukrozott a tejszín
Tetejére kb. 5
dkg reszelt csokoládé
Elkészítés: A darált kekszet összekeverem a cukorral, kakaóval, a
margarinnal, rummal és egy kevés tejjel. (Olyannak kell lenni, mint a
keksztekercs) Egy tepsibe (38 x 28-as) vagy egy nagyobb formába egy kevés
darált kekszet szórni,vagy szilikonos sütőpapírt rakok, hogy ne ragadjon le, és
belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítem,
összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel
és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó
sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle.(ha
főzős pudingból csinálom, akkor 2 vanília pudingot 5 deci tejben főzöm 3 kanál
cukorral és tejszínhabot teszek bele) Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre
kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
(Fél literes
tejszínt szoktam venni, egybe felverem, és elosztom, abból jut a pudingba is.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése