Vaddisznó-pincepörkölt
Hozzávalók:
1 kg vaddisznóhús
4 fej vöröshagyma
2 dl vörösbor
10 dkg füstölt szalonna
1 zöldpaprika
2 evőkanál piros fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 csipetnyi tört köménymag
1 paradicsom
Az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a
megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk,
majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, köménymagot és a sót.
Azonnal ráöntünk egy evőkanál vizet, ezután pedig a tűzre visszatéve
beletesszük a megmosott, leszárított és kis kockákra vágott húst. Erős lángon
kevergetve a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott,
kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. 1
pohárnyi vizet és a bort aláöntjük, és puhára pároljuk. Csak rövid, de sűrű
lének szabad alatta maradni. Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a
megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, és készre pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése