Epres-kókuszos „félig” nyers
torta
Tészta:
-
10 dkg zabpehely
-
2 evőkanál kókuszreszelék
-
édesítő
-
vanília aroma
-
pár evőkanál joghurt (vagy tej, víz, vaj,
kókuszzsír, kinek mi tetszik :) )
Az epres réteghez:
-
30 dkg eper
-
kb. 4-5 teáskanál útifűmaghéj
-
2 evőkanál kókusz
-
édesítő ízlés szerint
Tetejére:
-
pár kanálnyi túró, joghurt, édesítő
(krémsajt még jobb lett volna, de nekem az most nem volt)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, formába simítjuk. (nekem
2 db kb. 10 cm átmérőjű mini torta lett)
Az epres réteghez az epret villával összenyomkodjuk,
hozzáadjuk a kókuszt, édesítőt, majd apránként az útifűmaghéjat. Ennek idő
kell, amíg megszívja magát, és „bezselésíti” az epret.
Elterítjük az alapra, hűtőbe tesszük pár órára, majd
elterítjük rajta a túrós masszát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése