Uborkakrémleves
kaporral
Hálásak lehetünk az
uborkának:
kalóriatartalma
szinte nulla, hosszú ideig
eláll a hűtőben
és többféleképpen
felhasználhatjuk.
Salátaként a
legelterjedtebb, de van, aki meg is
tölti, akár
rokonait, a tökféléket. Mások mártást vagy
mártogatóst készítenek
belőle. Most új oldaláról
mutatjuk
be.
Hozzávalók
4-5 személyre:
2
megtermett kígyóuborka héjastul
2 evőkanál olaj
1 csomag
kapor
1
babérlevél
1 gerezd
fokhagyma
só, bors,
ecet
3-4 deci
joghurt
Az apróra
vágott uborkát a fokhagymával együtt megfuttatjuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk,
kaprozzuk, mellé dobjuk a babérlevelet és
feleresztjük 1
liter vízzel.
Puhára főzzük, és ha már nem
forró, össze
turmixoljuk. A pépet
vegyítsük a
joghurttal és kóstoljuk
meg, mi kell még
bele.
Ízesítsük a levesünket balzsamecettel, ha nincs otthon, az almaecet is
megteszi, de a savanyításra a legméltóbb mégis a kovászos
uborka leve. A tejsavasan erjedt
uborkalé nagyon
egészséges,
nagyon finom és különleges
is. Benne van a nyári nap éltető
ereje, ami
extra ízzel
gazdagítja
nemcsak uborkalevesünket,
de bármilyen
főzeléket is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése