DPG Recepttár 289.
Tartalomjegyzék
Uncle Ben's receptek......................................................................................................... 1
Tartalomjegyzék............................................................................................................. 2
Receptek........................................................................................................................ 3
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK PILLANATOK ALATT EGÉSZSÉGES ÉS VÁLTOZATOS ÍZŰ ÉTELEKET? 3
CURRYS PULYKAMELL CSÍKOK...................................................................................... 3
CSIRKEHÚSSAL TÖLTÖTT GOMBA INDIAI CURRYS MÁRTÁSSAL...................................... 3
CSIRJEMELL CSÍKOK KÍNAI MÓDRA.............................................................................. 4
CSIRKEMELL FILÉ MÁSKÉPP........................................................................................... 4
CSIRKEMELL SZELETEK PIKÁNSMÁRTÁSBAN................................................................... 4
CSÍPŐS SZECSUANI BORJÚRAGU................................................................................. 4
ÉDES-SAVANYÚ RIZOTTÓ ANANÁSSZAL........................................................................ 5
KÓKUSZOS PULYKAMELL SZELETEK INDIAI CURRY MÁRTÁSSAL...................................... 5
LIBAMELL VAGDALT THAIFÖLDI MÓDRA...................................................................... 5
MEXIKÓI CHILIS PULYKAPECSENYE............................................................................... 5
MEXIKÓI RAKOTT BURGONYA...................................................................................... 6
MEXIKÓI TOJÁSLEPÉNY................................................................................................ 6
RAKOTT KÍNAI KEL PIKÁNSAN....................................................................................... 6
RÁNTOTT BANÁN ANANÁSZOS ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁSSAL....................................... 7
SERTÉSBORDA SZECSUÁNI MÓDRA.............................................................................. 7
SZÁRNYASMÁJ SZELETEK PIKÁNS MÓDRA.................................................................... 7
SZECSUÁNI HÚSGOMBÓC........................................................................................... 7
THAIFÖLDI CSIRKECOMB.............................................................................................. 8
THAIFÖLDI MÁRTÁSSAL KÉSZÜLT BÉLSZÍNSZELET............................................................. 8
TÖLTÖTT CUKKÍNI ÉDES-SAVANYÚ MÓDRA.................................................................. 8
TÖLTÖTT PULYKAMELL ÉDES-SAVANYÚ MÓDRA........................................................... 9
UNCLE BEN'S SZECSUÁNI CSÍPŐS MÁRTÁS................................................................... 9
VEGETÁRIÁNUS ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁS..................................................................... 9
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK PILLANATOK ALATT EGÉSZSÉGES ÉS
VÁLTOZATOS ÍZŰ ÉTELEKET?
Az Uncle Ben's® nagyszerű
receptek gyűjteményét kínálja. Az Uncle Ben's® Ínyencmártások segítségével
pillanatok alatt a legváltozatosabb finomságokkal lepheti meg családját! Mi
lehet ezeknek az ízeknek a titka? Talán a természetesség. Ínyencalapjaink
egyáltalán nem tartalmaznak mesterséges színezéket vagy ételízesítőt. A
csomagolás különleges vákuumtechnológiájának köszönhetően tartósítószerre sincs
szükség. Ellenben ott a sok egészséges, ropogós, friss zöldség, és a finom,
különleges fűszerek. Ha az Uncle Ben's® ínyencmártásokat választja, egészséges
és ínycsiklandó ételeinek ízére soha nem fog ráunni a család.
Családja étrendjét az Uncle
Ben's® kiváló minőségű rizseivel változatossá és sokoldalúvá teheti. Ha
egészségesen, kiegyensúlyozottan étkezünk, táplálékaink 55 %-a szénhidrátokból
áll. A hosszúszemű, a barna, az illatos Basmati és Thai Uncle Ben's® rizsek
bármelyike természetes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, egészséges
szénhidrátforrás. Ráadásul az Uncle Ben's® rizsek l0 perc alatt elkészíthetők.
Újdonságunknak, az Uncle Ben's® Express Rizsnek azonban még ennyire időre sincs
szüksége, mikrohullámú sütőben két perc alatt kész.
Az Uncle Ben's® ételek rendkívül
praktikusan, gyorsan elkészíthetők, hússal vagy hús nélkül is kiválóak!
Elkészítésükhöz sok örömet, fogyasztásokhoz pedig jó étvágyat kívánunk!
CURRYS PULYKAMELL CSÍKOK
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Indiai curry mártás, 40 dkg pulykamell, 1 db banán, 2 db narancs, 3
dkg mazsola 0,5 dl olaj, só, méz, zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's
Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: Az olajban a vékony
csíkokra vágott pulykamellet megpirítjuk, enyhén megsózzuk. 10-15 perc, pirítás
után hozzáadjuk a kockára vágott banánt, a mazsolát és a cikkekre szedett
narancsot.
Az egészet felöntjük az Uncle
Ben's currys mártással és összeforraljuk. ízlés szerint mézet adhatunk hozzá.
Az Uncle Ben's rizst a leírás
szerint elkészítjük, majd a rizsre ráöntjük az elkészített ragut.
Elkészítés ideje: 20 perc
1 adag energiatartalma: 630 kcal
CSIRKEHÚSSAL TÖLTÖTT GOMBA INDIAI CURRYS MÁRTÁSSAL
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Indiai curry mártás, 20 dkg darált hús (csirkemell), 60 dkg
sampinyon gomba, 8 dkg sárgabarackkonzerv, 4 dkg mazsola (cukros vízben
áztatva), 4 db tojás, 1 db banán, só, bors zsemlemorzsa panírozáshoz, liszt, olaj
250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A darált húst kevés
olajon megpirítjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk. 5-6 perc, pirítás után
hozzáadjuk az apró kockára vágott banánt és sárgabarackot, majd lehűtjük.
Tojással masszát gyúrunk belőle.
A gombákat egyenként a masszával
megtöltjük, majd egy hasonló méretű töltött gombával összefordítjuk.
Lisztbe, tojásba és morzsába
forgatva bundázzuk, majd forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Uncle Ben's
rizst a leírás szerint elkészítjük.
Tálaláskor a gombát a tányérra
helyezzük a felforrósított Uncle Ben's Indiai currys mártással leöntjük, s
mazsolás rizzsel tálaljuk.
Elkészítés ideje: 35 perc
1 adag energiatartalma: 675 kcal
CSIRJEMELL CSÍKOK KÍNAI MÓDRA
A szójával fűszerezett,
keményítőbe forgatott csirkemell csíkokat - az előmelegített wokban - forró
olajban hirtelen megsütöttem, félrehúztam. A visszamaradó olajban julienre
vágott zöldséget (sárga és fehérrépát), és póréhagymát pároltam néhány percig,
hogy ropogós maradjon. (Ezt időnként mirelit mexikói vegyes-zöldség is
helyettesítette, és póréhagyma helyett előfordult vörös ill. lilahagyma, ha az
volt itthon.) Ezután jött a konzervek garmadája. Vörösbab leszűrve, konzervananász
apróra vágva, (a levének még szerepe lesz), szeletelt gombakonzerv.
Összeforgattam, megforrósítottam ráöntöttem az Uncle Bens édes-savanyú mártást,
és az egészet utánízesítettem szójaszósszal, gyömbérrel, chilivel, kevés
ananászlével, és amikor felforrt, kész volt a kínai "módra" készült
kaja.
Szegény kínaiak, igen
meghökkentek volna tőle. Én főtt rizzsel tálaltam. Persze ennyi konzerv
egyszerre nagyon durván hangzik, és ennyi félét egyszerre csak végszükség
esetén használok, gyakoribb, hogy egy-egy vörösbab konzervvel
"begyorsítok", vagy egy hirtelen elhatározott milánóiba húskonzerv és
gombakonzerv kerül.
CSIRKEMELL FILÉ MÁSKÉPP
Hozzávalók 4 fő részére: üveg
Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 40 dkg csirkemell-filé, 8 dkg csemegeuborka, 8
dkg sonka, 4 dkg baconszalonna, 0,5 dl olaj, liszt, só, bors, zöldpetrezselyem,
80 dkg mélyhűtött burgonyakrokett.
Elkészítése: A felszeletelt és
húsverő kalapáccsal kivert csirkemellet lisztbe forgatjuk, s egy kevés forró
olajban szép pirosra sütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajban a vékony
csíkokra vágott baconszalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a szintén szeletekre
vágott uborkát és sonkát, majd rövid pirítás után ráöntjük az Uncle Ben's Édes-savanyú
mártást. 5-6 percig lassú tűzön készre főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal,
zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A kisütött csirkemell-filét a tányérra
helyezzük és leöntjük a mártással.
Köretnek az időközben kisütött
burgonyakroketteket adjuk.
Elkésztés ideje: 30 perc
1 adag energiatartalma: 882 kcal
CSIRKEMELL SZELETEK PIKÁNSMÁRTÁSBAN
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Édes-pikáns mártás, 40 dkg csirkemell, 8 dkg gomba, 1 közepes fej
vöröshagyma, 4 db tojás, 1 dl olaj, só, bors, zöldpetrezselyem, 250 g Uncle
Ben's Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A csirkemellből 8 db
szeletet vágunk. Húsverő kalapáccsal enyhén megütögetjük, majd lisztbe mártva,
forró olajban pirosra sütjük és félretesszük. Az olajban a finomra vágott
hagymát aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott
gombát. Ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Ráöntjük
az Uncle Ben's Édes-pikáns mártást és felforraljuk. A 4 tojásból rántottát
készítünk. Közben a leírás szerint elkészítjük az Uncle Ben's rizst.
Tálaláskor a tányér egyik
oldalára a rizst tesszük, adagonként 2 szelet húst adunk mellé. A
tojásrántottából pogácsaszaggatóval köröket formázunk, rátesszük a
hússzeletekre, és a mártással leöntjük. Zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Tipp: Ha nincs pogácsaszaggató,
akkor likőröspohárral is szaggathatjuk, vagy csíkozhatjuk is a rántottát.
Elkészítés ideje: 40 perc
1 adag energiatartalma: 820 kcal
CSÍPŐS SZECSUANI BORJÚRAGU
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's® Csípős Szecsuáni mártás 40 dkg borjúcomb, 1 kisebb karalábé (kb.
80 g), 8 dkg gomba, 8 dkg zöldborsó, 40 dkg fussili (csavart) tészta 0,5 dl
olaj, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítés: Az apró kockára
vágott (1 cm x l cm) borjúhúst az olajban, lassú tűzön 15-20 percig pirítjuk, majd
hozzáadjuk az időközben megtisztított, kockára vágott karalábét. 5-6 percnyi
pirítást követően beletesszük a zöldborsót, majd 5-6 perc múlva a gombát. A
zöldségeket és a borjúhúst további 10 perc alatt, együtt puhára pároljuk. Ízlés
szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel meghintjük, majd hozzáadjuk az
Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártást. Forrást követően tálaljuk.
A ragu elkészítése közben a
tésztát bő, sós vízben kifőzzük, és a Szecsuáni borjúhoz köretnek adjuk.
Elkészítési ideje: 45 perc
Energiatartalma: 738 kcal
ÉDES-SAVANYÚ RIZOTTÓ ANANÁSSZAL
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás
ananásszal, 40 dkg csirkemell, 8 dkg gomba, 3 db ananászkarika konzerv (kb. 60
g) 0,5 dl olaj, só, bors, 250 g Uncle Ben's
Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A csirkehúst apró
kockára vágjuk és főzőedényben, kevés olajon 5-6 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát,
ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, s további 2-3 percig pirítjuk.
Az így kapott ragut az Uncle
Ben's Édes-savanyú ananászos mártással és 1/2 liter, forró vízzel felöntjük, s
belekeverjük a nyers Uncle Ben's rizst. 5-6 percig erősen forraljuk, közben
megkeverjük, majd további 5-6 percig lassú tűzön készre pároljuk.
Tálaláskor ananászkarikával
díszítjük.
Elkészítés ideje: 35 perc
1 adag energiatartalma: 671 Kcal
KÓKUSZOS PULYKAMELL SZELETEK INDIAI CURRY MÁRTÁSSAL
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's indiai curry mártás, 40 dkg pulykamell-filé, 4 dkg kókuszreszelék,
só, olaj, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A pulykamellekből
egyforma szeleteket vágunk, sózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, s kevés forró
olajon megpirítjuk. Az Uncle Ben's Indiai curry mártást felforrósítjuk, s a
kókuszreszelékkel folyamatos keverés közben összeforraljuk. Az Uncle Ben's
rizst a leírás szerint elkészítjük.
Tálaláskor a pulykamell
szeletekre a felforrósított Uncle Ben's Indiai curry mártást ráöntjük, s kevés
kókuszreszelékkel meghintjük, s Uncle Ben's rizzsel tálaljuk.
Elkészítés ideje: 20 perc
1 adag energiatartalma: 487 kcal
LIBAMELL VAGDALT THAIFÖLDI MÓDRA
Hozzávaló 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártás, 40 dkg kicsontozott libamell, 1
közepes fej vöröshagyma, 4 dkg zsemlemorzsa, 2 db zsemle, 5 dkg gomba, 3 dkg
margarin, 1 db narancs 2 db tojás, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, só, bors, majoránna,
zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A tejbe beáztatjuk a
2 db zsemlét, majd jól kinyomkodjuk és a libamellel együtt, ledaráljuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, és az olajban
aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, egy tálba
tesszük és belekeverjük a darált húst, hozzáadjuk a 2 db tojást. Ízlés szerint
sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel, majoránnával fűszerezzük, jól
összedolgozzuk.
Tűzálló tálat margarinnal
kikenünk, majd formázva a masszát a forró sütőben 30-40 perc alatt készre
sütjük.
A sütés közben felforraljuk az
Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártást és a leírás szerint elkészítjük az
Uncle Ben's rizst.
A megsült libamellvagdaltat
felszeleteljük, a rizs mellé rakjuk, és a mártással leöntjük. Az egészet
petrezselyemmel megszórjuk, narancs gerezdekkel díszítjük.
Elkészítés ideje: 55 perc
1 adag energiatartalma: 1066 kcal
MEXIKÓI CHILIS PULYKAPECSENYE
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Mexikói chili mártás, 40 dkg filézett pulykamell, 12 dkg sampinyon
gomba, 8 dkg párolt zöldborsó (konzerv vagy mélyhűtött), 250 g Uncle Ben's
hosszúszemű rizs, 0,5 dl olaj, só, bors.
Elkészítése: A vékony csíkokra
vágott pulykamellet fonó olajban gyors tűzön 5-6 percig pirítjuk, sóval,
borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk az idő közben megmosott, meghámozott és
szeletekre vágott gombát. További 4-5 percet pirítjuk. Hozzáadjuk az Uncle
Ben's Mexikói chili-szószt és összeforraljuk vele.
Amíg a húst elkészítjük az Uncle
Ben's rizsből a leírás szerint megfőzzük a köretet.
Az elkészült Uncle Ben's Mexikói
chili-szószos pecsenyét tálaláskor megszórjuk a felmelegített zöldborsóval és
Uncle Ben's rizzsel körítjük. A rizst vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Elkészítés ideje: 25 perc
1 adag energiatartalma: 580 kcal
MEXIKÓI RAKOTT BURGONYA
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Mexikói chili mártás, 40 dkg sovány darált marhahús 1 kg héjas
burgonya, 10 dkg Trappista sajt (reszelve), 0,5 dl olaj, só, bors.
Elkészítése: A héjában főtt
burgonyát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és lekarikázzuk. Az olajban a
sovány marhahúst gyors tűzön megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük. 6-8
percnyi pirítás után hozzáadjuk az Uncle Ben's Mexikói chili mártást és
összeforraljuk. Forralás után tűzálló tálba helyezzük, egy sor burgonya, majd
szósz, ismét burgonya és szósz, amíg az alapanyagunk el nem fogy.
Tetejére reszelt sajtot szórunk
és forró sütőben, vagy grillező mikrohullámú sütőben a tetejét pirosra sütjük.
Tipp: Sovány sertéshússal is
készíthető.
Elkészítés ideje: 50 perc
1 adag energiatartalma: 603 kcal
MEXIKÓI TOJÁSLEPÉNY
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Mexikói chili mártás, 8 db tojás, 8 dkg baconszalonna, 0,5 dl
tejszín, 1 dl olaj. só.
Elkészítése: Az apró kockára
vágott bacont megpirítjuk, ráöntjük az Uncle Ben's Mexikói chili mártást és
összeforraljuk. Az egész tojásokat egy tálba felütjük és a tejszínnel, jó
habosra keverjük. Teflonsütőben, kevés olajon lepényt készítünk belőle egyben
vagy külön-külön adagonként.
Az elkészült tojáslepényt az Uncle
Ben's Mexikói chili mártással megtöltjük, majd begöngyöljük, palacsintaszerűen
feltekerjük, vagy négybe hajtjuk.
Reggelire rozskenyérrel
(rozscipóval) vagy egytálételként vacsorára kínáljuk. Jól illik hozzá a héjában
főtt, karikákra vágott burgonya.
Elkészítés ideje: 20 perc
1 adag energiatartalma: 771 kcal
- kenyér, burgonya nélkül
RAKOTT KÍNAI KEL PIKÁNSAN
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Édes-pikáns mártás, 1 nagy fej kínai kel (kb. 1,5 kg), 40 dkg
darált pulykahús, 8 dkg baconszalonna, 1
pohár tejföl (450 g), 0,5 dl olaj, só,
bors, 2 tasak Uncle Ben's Hosszúszemű
Express rizs.
Elkészítése: Az apró kockára
vágott baconszalonnát megpirítjuk és hozzáadjuk a darált pulykahúst. Lassú
tűzön 8-10 percig pirítjuk közben ízlés szerint, fűszerezzük sóval, borssal,
majd hozzáöntjük az Uncle Ben's Édes-pikáns mártást és összeforraljuk vele.
Közben bő, sós vízben a 2,5-3 cm
szélesre metélt kínai kelt 8-10 percig
főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
Az Uncle Ben's Express gyors
rizst a használati utasítás szerint a mikrohullámú sütőben elkészítjük. Tűzálló tál vagy tepsi aljára egy kevés
olajat öntünk és az alábbiak szerint rétegeljük az alapanyagokat:
1 sor kínai kel, 1 sor rizs, 1
sor, mártás. Legfelülre kínai kel kerüljön. A tetejét meglocsoljuk tejföllel,
majd sütőben vagy grillező mikrohullámú sütőben készre pirítjuk.
Elkészítés ideje: 45 perc
1 adag energiatartalma: 891 kcal
RÁNTOTT BANÁN ANANÁSZOS ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁSSAL
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Édes-Savanyú mártás ananásszal, 6 db banán, 3 db tojás, liszt,
zsemlemorzsa panírozáshoz, zöldpetrezselyem levél a díszítéshez, olaj, 250 g
Uncle Ben's Basmati rizs.
Elkészítése: A banánt hosszában
elvágjuk, majd felezzük. Lisztbe, tojásba, morzsába bundázzuk, s bő olajban
aranysárgára sütjük.
Az Uncle Ben's Édes-savanyú
ananászos mártást felforrósítjuk. Uncle Ben's rizst a leírás szerint
elkészítjük.
Tálaláskor a banánszeleteket a
tányérra helyezzük, a mártást köré öntjük, s Uncle Ben's Basmati rizzsel
tálaljuk. Zöldpetrezselyem levéllel díszítjük.
Elkészítés ideje: 20 perc
1 adag energiatartalma: 420 kcal
SERTÉSBORDA SZECSUÁNI MÓDRA
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártás, 50 dkg kicsontozott karaj, 8 dkg
zöldborsó, 8 dkg zöldbab 8 dkg gomba, 1 fej brokkoli (kb. 16-20 dkg), 0,5 dl
olaj, 5 dkg margarin, só, bors, zöldpetrezselyem 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: Az előkészített
bordaszeleteket húsverő kalapáccsal kiverjük, enyhén megsózzuk, lisztbe
mártjuk, s az olajon szép pirosra sütjük.
A hússzeleteket kiszedjük az
edényből, s a visszamaradt olajban a megmosott, kockára vágott gombát
megpirítjuk. Sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Pirítás után hozzáadjuk az Uncle
Ben's Szecsuáni mártást és összeforraljuk vele.
Időközben egy másik edényben
margarinon megpároljuk a brokkolit, hozzáadjuk a zöldborsót, valamint a
zöldbabot.
Közben elkészítjük a leírás
szerint az Uncle Ben's rizsből a köretet.
Tálaláskor a rizst a tányérra
tesszük, s körberakjuk a zöldségfélékkel.
A tányér közepére helyezzünk 2
szelet húst és a gombás, szecsuáni raguval tálaljuk.
Elkészítés ideje: 40 perc
1 adag energiatartalma: 745 kcal
SZÁRNYASMÁJ SZELETEK PIKÁNS MÓDRA
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Édes-pikáns mártás, 40 dkg csirkemáj, 1 db zöldpaprika, 0,5 dl
olaj, só, bors, majoránna, zöldpetrezselyem, 2 tasak Uncle Ben's Hosszúszemű
Express rizs.
Elkészítése: A csirkemájat apró
kockára vágjuk, majd az olajban megpirítjuk. Ízlés szerint sóval, borssal,
majoránnával fűszerezzük. Félig kész állapotában hozzáadjuk a vékony karikákra
vágott zöldpaprikát és az egészet készre, pirítjuk (kb. 10 perc). Ezt követően
ráöntjük az Uncle Ben's Édes-pikáns mártást és 2-3 percig forraljuk.
A mártás elkészítése közben a
leírás szerint megfőzzük az Uncle Ben's rizsből a köretet. Tálaláskor a
rizsköretet zöldpetrezselyem csokorral díszítjük.
Elkészítés ideje: 15 perc
1 adag energiatartalma: 552 kcal
SZECSUÁNI HÚSGOMBÓC
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártás, 40 dkg darált sertéshús, 1 kg burgonya, 1
közepes fej vöröshagyma 1 db tojás, 0,5 dl olaj, só, bors, pirospaprika, őrölt
köménymag, reszelt fokhagyma.
Elkészítése: A darált húst a
tojással, ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménymaggal, pirospaprikával,
fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 2 cm átmérőjű húsgombócokat formálunk
belőle. A húsgombócokat grillező mikrohullámú sütőben vagy 180 °C-s sütőben
készre sütjük. Kerti partira a húsgolyókat egy pálcára felhúzzuk, és
faszénparázs felett megsütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón
meghámozzuk, majd durva sajtreszelőn lereszeljük. Az apróra vágott vöröshagymát
az olajon aranysárgára pirítjuk és hozzáadjuk a krumplit és aranybarnára
sütjük.
Tálaláskor a tört burgonya mellé
helyezzük a húsgombócokat - nyársról lehúzott golyókat - és leöntjük az
időközben felforralt Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártással. Baráti
összejövetelekre, kerti partikra is ajánljuk.
Tipp: A gombócokat könnyebben
tudjuk formázni, ha enyhén vizes kézzel készítjük.
Elkészítés ideje: 40 perc
1 adag energiatartalma: 829 kcal
THAIFÖLDI CSIRKECOMB
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártás, 4 db csirkecomb, 1 db
pritaminpaprika, 1 db (közepes) padlizsán, 8 dkg gomba, 1 fej kínai kel, 40 dk
csuszatészta, 8 dkg reszelt sajt, 0,5 dl olaj, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A csirkecombokat
besózzuk, majd lisztbe forgatás után félig megsütjük. Kockára vágjuk a
pritaminpaprikát, a gombát, a padlizsánt, s a csirkecombok kisütése után
megmaradt olajban megpirítjuk. Amikor félig megpirultak a zöldségek,
hozzáöntjük az Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártást, ízlés szerint sóval,
borssal, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és félretesszük, de nem forraljuk
össze.
A zöldségek pirítása közben a
csuszatésztát bő, sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. Tűzálló tálba
tesszük a csuszatésztát, ráhelyezzük a félig megsült csirkecombokat, majd az
egészet leöntjük a zöldségekkel dúsított Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos
mártással. Tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és forró sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés ideje: 45 perc
1 adag energiatartalma: 970 kcal
THAIFÖLDI MÁRTÁSSAL KÉSZÜLT BÉLSZÍNSZELET
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Thaiföldi sze2ámmayos mártás, 40 dkg bélszín (készülhet sertés
szűzérméből is), 10 dkg csirkemáj, 8 dkg gomba, 8 dkg zöldborsó, 2 db kockára
vágott sárgarépa, 1 db pritaminpaprika (vagy zöldpaprika), 1 dl olaj, só, bors,
mustár, fokhagyma, zöldpetrezselyem, 125 g Uncle Ben's rizs, 50 dkg mélyhűtött
hasábburgonya.
Elkészítése: A leszeletelt bélszínt
(8 szelet) sózzuk, borsozzuk és a fokhagymával összekevert mustárral, enyhén
bekenjük, majd félretesszük. A kockára vágott csirkemájat olajban pirítjuk,
hozzáadjuk a kockára vágott gombát és paprikát. Külön megfőzzük a mélyhűtött
zöldborsót és sárgarépát, azt is hozzáadjuk, és készre pirítjuk.
Ízlés szerint sóval, borssal,
zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
Az Uncle Ben's rizst a leírás
szerint elkészítjük. Közben a bélszínszeleteket forró olajban ízlés szerint
angolosra, fél angolosra, vagy teljesen - megsütjük.
Tálaláskor vegyes köretet adunk
hozzá. A húst salátaleveleken a tányérra rakjuk, felhalmozzuk rá a ragut és
leöntjük az időközben felforralt Uncle Ben's Thaiföldi mártással.
Elkészítés ideje: 40 perc
1 adag energiatartalma: 720 kcal
TÖLTÖTT CUKKÍNI ÉDES-SAVANYÚ MÓDRA
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Édes-savanyú mártás ananásszal, 4 db nagyobb cukkíni (kb. 1 kg), 8
dkg gomba, 1 db pritaminpaprika (kb. 10 dkg) 8 dkg zöldborsó, 8 dkg sajt (ízlés
szerint) só, bors, 0,5 dl olaj, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A meghámozott
cukkínit félbe vágjuk, a magokat kiskanállal kiszedjük, besózzuk, és egy
tűzálló tálba helyezzük. Az Uncle Ben's rizst a leírás szerint elkészítjük.
Az olajban, az apró kockára
vágott gombát pirítani kezdjük, s 4-5 perc után hozzáadjuk az apró kockára
vágott pritaminpaprikát, s ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A megpárolt
zöldborsóval összeforraljuk. Az így elkészített raguhoz hozzáadjuk a megfőzött
Uncle Ben's rizs felét, s az így kapott töltelékkel a tálba helyezett
cukkíniket megtöltjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk: A tepsibe kevés vizet
és olajat öntünk, s 180 °C fokra hevített sütőben 15 percig sütjük.
Tálaláskor a cukkínik mellé
körítjük a megmaradt Uncle Ben's rizst, s a felforrósított Uncle Ben's
Édes-savanyú ananászos mártással leöntjük.
Elkészítés ideje: 35 perc
1 adag energia tartalma: 556 Kcal
TÖLTÖTT PULYKAMELL ÉDES-SAVANYÚ MÓDRA
Hozzávalók 4 személy részére: 1
üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 50 dkg pulykamell, 2 db tojás, 80 dkg
fagyasztott hasábburgonya, só, bors, oregano igény szerint.
Elkészítése: 4 szeletre vágjuk a
pulykamellet, sózzuk, majd kiklopfoljuk a szeleteket.
Sűrű kötött mártást készítünk az
alábbiak szerint: Az Uncle Ben's mártás felét felforraljuk, s gyors kevergetés
közben hozzáadjuk a két egész tojást. Sóval, oreganóval fűszerezzük. Ezt
követően a mártást négy egyenlő részre osztva rátesszük a pulykamell szeletekre,
összegöngyöljük, majd egyenként alufóliába csavarjuk, és forró sütőben vagy
grillen kb. 30 percig sütjük.
Tálalása: A kisütött
hasábburgonyát a tányérra helyezzük. Kicsomagoljuk az alufóliából az elkészült
húsokat. Minden egyes göngyölt húst éles késsel, ferdén szelve, 4-5 szeletre
felvágjuk és a maradék Uncle Ben's Édes-savanyú mártással félig leöntjük.
UNCLE BEN'S SZECSUÁNI CSÍPŐS MÁRTÁS
Hozzávalók 2 ek. felkarikázott
zöldhagyma, 1 ek. szezámolaj, 1 ek. szezámmag, 2 ek. vörös borecet, 3 ek.
szójaszósz, 3 ek. tyúkhúsleves, 1 tk. őrölt fagara-bors (?), 2 tk. chili-olaj.
Keverjük össze.
VEGETÁRIÁNUS ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁS
Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 1 db közepes kígyóuborka (kb. 20 dkg), 20 dkg
gomba, 1 db padlizsán (kb. 20 dkg) 1 kis fej karfiol (kb. 20 dkg) 0,5 dl olaj,
liszt, só, bors, zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A megmosott és
megtisztított gombát, padlizsánt és uborkát apró kockára vágjuk. Az olajban a gombát
kezdjük pirítani, 4-5 perc után hozzáadjuk a padlizsánt és az uborkát. ízlés
szerint fűszerezzük és további 5 perc után az Uncle Ben's Édes-savanyú mártást
is hozzáadjuk. Ezzel készre pároljuk. Eközben a rózsáira szedett karfiolt
vízgőzben puhára pároljuk, és a kész mártáshoz keverjük.
A mártás elkészítése közben a
leírás szerint megfőzzük az Uncle Ben's rizsből a köretet. Tálaláskor a
rizsköretet zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
Elkészítés ideje: 45 perc
1 adag energiatartalma: 468 kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése