2024. május 19., vasárnap

egészséges karácsonyi receptek

 ZSAC ZSAC egészséges karácsonyi recetjei KOLLAGENFEHERJE.HU Zabpelyhes süti ÖSSZETEVŐK 120 gramm zabpehely 100 gramm zabpehely liszt vagy mandula liszt pár kanál édesítő 110 gramm legeltetett vaj 40 deka eper méz ízlés szerint 1 citrom reszelt héja és leve 1 mérőkanál Supercharged Keto kollagén ELKÉSZÍTÉS A zabpelyhet, a vajat, az édesítőt és a lisztet egy gombóccá gyúrjuk, majd bele nyomjkodjuk egy kisebb tepsibe. 170 fokon 15 perc alatt elősütjük. Közben az epret, a mézet és a citrom levét és héját összefőzzük kb 15 percig. Amikor eléri a lekvár sűrüséget, akkor leveszük és hozza adjuk a kollagént. A szobahőmérsékletű zabpehely tetején eloszlatjuk az eper ragut, majd a maradék zabpelyet egy nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeljük és vissza tesszük a sütőbe további 25 percig, A tetjére még tehetünk pirított diót is ízlés szerint! A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját verjük fehéredésig a mézzel, édesítőszerrel és a puha vajjal. Adjuk hozzá a darált diót, a zablisztet, a tejet, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, valamint a kollagén fehérjét Keverjük simára a tésztát fakanállal Majd óvatosan forgassuk hozzá a kemény habbá felvert tojásfehérjét. A tésztát vajjal és zabliszttel szórt kerámia vagy üvegtálba simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 40 percig. A teteje enyhén piskótára sül, az alja inkább pudingos lesz hozzá lehet lekvárt illetve csokit készíteni. A lekvárt fagyasztott gyümölcsből készítettem, amit pürésítettem és kollagén fehérjével sűrítettem, mézzel édesítettem, a csokit pedig vízgőz felett olvasztottam meg és Kerrygold vajat tettem hozzá. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 2 közepes házi tojás 5 dk méz vagy más édesítő 3 dkg Kerrygold vaj 2,5 dkg darált dió 2 dkg zabliszt (zabpehely darálva) 1 deciliter növényi tej fél narancs reszelt héja és leve 1 mérőkanál Supercharged Keto kollagén SÜLT PUDING Egy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, kivéve a vizet és a vajkoncentrátumot, illetve a mézet, ha mézet használunk. Keverjük össze őket egy kanállal, majd tegyük őket egy turmixba. Turmixoljuk össze amennyire tudjuk, majd tegyük bele, ebben a sorrendben, a vajkoncentrátumot (turmixoljuk) a mézet (turmixoljuk) és a vizet (turmixoljuk). Minél több mézet teszünk bele, annál kevesebb víz fog kelleni, mert mindkettő folyik. Ha a turmix nem bír el vele (nagyon sűrű) kanalazzuk ki a turmixból, keverjük át kanállal, majd tegyük vissza újra. Kóstoljuk meg, és ha édesebbet szeretnénk, most tegyünk bele több édesítőt. Ha mézet használunk édesítőnek, a turmixolás közben tegyük bele, és ne legyen túl folyós a massza. Keksz tészta állag kell nekünk. (Vagy ha túl folyós lesz, akkor kanalazni kell, nem harapni, az sem a világvége). Mossuk meg a kezünket, és finoman olajozzuk be, vagy vajazzuk be. A kezünket, hogy ne ragadjon. Majd gyúrjunk 10 kis labdát a keverékből. Vagy ha van formánk, használjuk azt. Tegyük be a marcipánt 15 percre a fagyasztóba, akár formákkal együtt. Állítsunk órát. Ha kivettük, már ehetjük is. Vagy: Vajazzunk vagy olajozzunk be egy tányért, vagy tegyünk sütőpapírt valamire, ami befér a hűtőbe. Nyomjuk laposabbra őket és vágjuk ki a kívánt formát, ha másmilyent szeretnénk. Ha formával együtt tettük a fagyasztóba, csak vegyük le a formát, majd tegyük a kész marcipánt a vajas/olajos/sütőpapíros tányérra. Tegyünk egy lábasba forró vizet, tegyünk bele egy másik, kisebb lábost vagy tálat, és abban olvasszuk meg a csokoládét. Tegyük a marcipánt a csokiba, kanalazzunk rá csokit, majd vegyük ki egy (vagy két) villával és tegyük a vajas/olajos/sütőpapíros tányérra. Ha bevontunk annyit, amennyi türelmünk van, tegyük vissza a marcipánt a hűtőbe, hogy rákeményedjen a csokoládé. Ha nagyon a kezedhez tapadnak, tegyél a kezedre több olajat. Tartsd a hűtőben és edd közvetlenül onnan. Tökéletes falatnyi nasik, lelkiismeret furdalás nélkül. És mivel keto-k, az egészet elfalatozhatod. (De nyilván egyél rendesen). ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 10 adaghoz Mandulaliszt 200g 5 mérőpohár Supercharged Keto kollagén Kedvence édesítőd, pl. eritrit, allulóz, stevia, vagy méz 15g Vanília őrlemény fél csapott teáskanál Mandula esszencia vagy mandulalikőr 2.5g vagy ½ teáskanál Rózsavíz (opcionális) 1 teáskanál Sötét csokoládé 200g 60ml víz és egy teáskanál vajkoncentrátum vagy vaj KETO MARCIPÁN Válaszd szét a tojásokat, majd a tojásfehérjét verd kemény habbá és tedd félre. A sárgákhoz add a steviát, ezt is verd fel. Add hozzá az olvasztott vajat is, keverd el rendesen. Következőnek keverd össze a mandulalisztet, kollagént és sütőport egy külön tálban. A száraz keveréket add a tojássárgájához. Keverd jól össze. Hajtogasd óvatosan be a tojásfehérjét. A piskótát süsd előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 percig. Használj sütőpapírral bélelt tepsit, amelynek az oldalát vajjal kened ki. Ha megsült és kihűlt, vedd ki a tepsiből, és vágd ujj hosszúságú darabokra, babapiskóta méretűre. A krémhez a mascarponét jól felverjük, és hozzáadjuk a habtejszínhez amit előtte szintén felvertünk. Add hozzá az édesítőszert és a Supercharged Keto kollagént, keverd el jól az egészet. Készíts kávét, és önts egy kanálnyit a felvágott piskóta rudakra. Rétegezz egy tepsi aljára az áztatott piskótából, mehet rá egy réteg tejszínes krém. Utána újabb réteg piskóta, majd krém. A tetejét kakaóporral szórd meg. Hagyd egy órát összeállni a hűtőben mielőtt tálaljuk. A hűtőben 2 napig friss marad. ELKÉSZÍTÉS KETO TIRAMISU ÖSSZETEVŐK 4 adag A piskótához 3 nagy tojás 100 g olvasztott vaj (sótlan) 1 teáskanál sütőpor 100 g mandula liszt 4 mérőkanál kollagén 20g splenda vagy más édesítő A krémhez 200 g mascarpone vagy más krémsajt 10g splenda vagy más édesítő 2 mérőkanál Supercharged Keto kollagén 300 g habtejszín Kávéöntet: 150 ml erős kávé A tetejére szórni: 10g kakaópor A zabpelyhet turmixgépben finomra őröljük, ezután ízlés szerint hozzáadjuk a kakaóport és a fahéjas édesítőszert. A magvakat enyhén megpirítjuk legeltetett tehenek vajában. Az almát pürésítjük a turmixgéppel, majd összekeverjük a zabpehellyel és a tojássárgájával. Ízlés szerint beleforgatjuk az étcsokoládé-darabokat a masszába. A végén hozzáadhatunk egy mérőkanál kollagént is. A masszát egy tepsibe simítjuk, és 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 115 gramm gluténmentes zabpehely 1 alma 1 tk kakaó 2 tojás fahéjas édesítő 1 mérőkanál Supercharged Keto Kollagén Étcsoki Magvak ÚTRAVALÓ KEKSZ Pirítsuk meg a mandulákat egy serpenyőben, közepes lángon, körülbelül 2 percig. Ezután adjuk hozzá a pirított magokat, és turmixoljuk össze őket. Itt nem szükséges teljesen sima állagot elérni. Kanalazzuk a keveréket a kiválasztott tárolóedénybe, és nyomkodjuk bele egyenletesen. Takarjuk le a doboz tetejével, fóliával, vagy egy tányérral, hogy a hűtő szagát ne szívja magába. Két-három óra múlva szeletelhető lesz, akár hosszúkás rudacskákba, akár golyókba formázva. Lezárva dobozban, hűtés nélkül is napokig, hűtőben akár 3 hétig is eláll. Mandulák pirítása: 1. További magvak hozzáadása: 2. Ezután adjuk hozzá a dió darabokat és a tökmagokat, és pirítsuk őket együtt még 2 percig. Turmixolás: 3. Vegyük le a serpenyőt a lángról. Egy turmixgépbe tegyük a datolyákat és a magvajat, majd turmixoljuk őket simára. 1. Elkészítés és tárolás: 5. Egy tepsit, tányért, tálat, vagy dobozt béleljünk ki sütőpapírral. 1. 2. Opcionális díszítés: 8. Opcionálisan mártsuk a szeleteket vagy golyókat olvadt csokoládéba. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 150g mandula 100g dió darabok 130g tökmag 265g magvaj, pl. mandula vaj (vagy vaj) 5 mérőpohár Supercharged Keto kollagén 90g datolya (magozott) vagy méz, vagy kedvenc édesítőd 2.7g fahéj 0.5g só opcionálisan: 100 gramm csokoládé (min 60%os, ) Keto szelet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése