KOLLAGÉN KLUB RECEPTEK kollagenfeherje.hu Főzz le 1,5-2 deci kávét (lehetőleg 100% Arabica), öntsd bele egy turmixba. 1. Tegyél bele kb 2 deka sótlan Kerrygold vajat. 2. Opcionálisan: Csipetnyi fahéjat. 3. Turmixold össze. 4. Ezután tegyél bele 1 kanál Supercharged Keto Kollagén Fehérjét. 5. Turmixolj rá olyan keveset, amennyit csak tudsz, kb fél másodpercnyit. 6. Kész vagy! 7. ELKÉSZÍTÉS Tökéletes reggeli ital ÖSSZETEVŐK 1 bögre kávé (Legjobb a 100% arabica, de bármi lehet, amit szeretsz) Ha nem szereted a kávét, helyette forró víz vagy Pu’er tea 1 kanál Supercharged Keto Kollagén Fehérje 20g sótlan (grassfed) Kerrygold vaj Vaj helyett a vegán verzió: 1 teáskanálnyi kókuszzsír vagy MCT olaj vagy C8 olaj (Figyelj, mert nem fogod vele ugyanazt a hatást elérni, mint a Kerrygold vajjal!) 1 csipetnyi fahéj Keverd össze a húsgombócok összes hozzávalóját. A könnyebb kanalazás érdekében 30 percig fagyaszd a keveréket mielőtt golyókat formázol a keverékből. Melegíts fel egy szép vastag serpenyőt, és add hozzá a gheet/vajat. Kanalazd ki a hús keveréket egy teás- vagy evőkanállal, formázz gombókat, és tedd a forró ghee-be. A mi receptjeinkhez a ghee-t használjuk, ahol csak lehet, vaj helyett. De probléma nélkül helyettesíthető vajjal, ha nincs kéznél ghee. A gheeről úgy gondolják, hogy kissé jobb egészségügyi tulajdonságokkal rendelkezik, mivel a vajjal ellentétben a legtöbb tej szárazanyagot eltávolítják belőle, így kevesebb negatív bélreakciót okoz. A legtöbb ayurvédikus gyógyszer egyik legfontosabb összetevője is. A húsgombócokat néhány másodpercenként forgasd meg a serpenyőben az egyenletes barnulás érdekében. A húsgombócokat azonban csak akkor mozgasd meg, ha a serpenyő felé néző oldalon kezdenek barnulni, hogy elkerüld a törést. Próbáld ki egy húsgombóccal. A húsgombócokat sütőben is lehet sütni serpenyő helyett, mi azonban lehetőség szerint szép öntöttvas serpenyőt használunk, hogy fel tudjuk használni a megmaradt serpenyő zsiradékot is. Ha a húsgombócok megsültek, tedd félre őket. Ha a húsgombócokat serpenyőben főzöd, vedd le a lángot alacsonyra (amíg más folyadékot vagy akár valami magas folyadéktartalmú paradicsomot nem teszel a serpenyőbe, hogy megakadályozd a húsgombócok csöppjeinek túlzott barnulását), és add hozzá a gheet, az aprított hagymát és fokhagymát. Addig főzd, amíg enyhén megbarnul és illatos lesz. Add hozzá a sárgarépát, és főzd néhány percig. Add hozzá a konzerv paradicsomot is és főzd össze. Add hozzá a spenótot, a sót, a Supercharged keto kollagént és az olasz fűszernövényeket. Miért répa és spenót a paradicsom öntetben? Mert szülőként ráhangolódtunk arra, hogy ahol csak lehet, automatikusan megragadjuk néhány zöldséget és hozzáadjuk minden recepthez. Ne aggódj, ettől még finom. Tedd vissza a serpenyőbe a húsgombócokat, keverd meg alaposan, óvatosan, és tálald forrón. A hűtőben 3 napig, a fagyasztóban pedig 6 hónapig eláll. ELKÉSZÍTÉS NYÁLCSORGATÓ KETO HÚSGOLYÓK ÖSSZETEVŐK Húsgolyók 300 g darált hús 5 g só 6 g fokhagyma Csipet olasz fűszerkeverék: bazsalikom, oregano 1 tojás 1 mérőkanál Supercharged Keto kollagén 20g ghee / vaj Paradicsomos öntet 200 g finomra vágott hagyma 12 g fokhagyma 30 g ghee / vaj 80 g reszelt répa 1 mérőkanál Supercharged Keto kollagén 100 g bébispenót, aprítva 400 g paradicsom konzerv Csipet olasz fűszerkeverék: bazsalikom, oregano 2 g só Konfitált kacsa A sütőt 130 celsius fokra melegítsd elő. A kacsacombokba dörzsöld bele a citromlevet és sót. Egy sütőedénybe sorakoztasd a combokat. A sütőedény legalább 3 centivel magasabb legyen a comboknál. Öntözd meg annyi zsírral, hogy a combokat ellepje. Alufóliával lefedve tedd a sütőbe 4 órára. A 4 óra elteltével vedd ki a sütőből, a maradék zsírt tedd félre a mártáshoz. Mártás Pirítsd le a hagymát és fokhagymát kacsazsírban, add hozzá a tejszínt óvatosan és keverd bele a Supercharged Keto kollagént. Vedd alacsonyra a hőt, sózd, borsozd. Keverd bele a vörösbort is. A mártást kanalazd egyenesen a kacsacombra, tálald melegen. ELKÉSZÍTÉS KACSA VÖRÖSBOROS MÁRTÁSSAL ÖSSZETEVŐK Konfitált kacsa 6 darab vagy 600 g kacsacomb 5 g vagy 1 teáskanál só 20 g citromlé vagy ½ citrom 200 g kacsazsír, annyi, hogy ellepje a kacsacombokat a sütőedényben Mártás 120 g vagy 4 salottahagyma apróra vágva 40 g vagy 10 gerezd fokhagyma 200g kacsazsír (a konfitált kacsa zsírja) 100 ml vörösbor 2-3 csipet kakukkfű 120 g tejszín 2-3 csipet fekete bors 3 mérőkanál Supercharged Keto kollagén A szobahőmérsékletű vajat alaposan kikeverjük két tojássárgájával, majd hozzáadjuk a diót, mákot, kollagént és citromhéjat. Ezt a keveréket robotgéppel enyhén összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a lekvárt és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Ízlés szerint édesíthetjük vízzel vagy folyékony édesítőszerrel; ezenkívül további fűszereket is adhatunk hozzá kedvünk szerint, én most csak citromhéjat használtam. Ebből a mennyiségből négy darab muffin készülhet, amelyeket egy előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt sütöttem meg. A tetejükre méz, 70%-os étcsokoládé és vaj keverékét olvasztottam, majd az egészet kis erdei gyümölcsökkel díszítettem. Szerintem isteni finomra sikerült. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 4 dkg darált mák 4 dkg darált dió 4 dkg legeltetett vaj 2 tojás 1 evőkanál cukormentes lekvár citromhéj édesítő/méz ízlés szerint 1 mérőkanál Supercharged Keto Kollagén MUFFIN A választott zöldségeket meg kell tisztítani és lereszelni, majd hagyjuk állni körülbelül fél órát, hogy levet eresszenek. Ezután alaposan ki kell nyomkodni a levét. Keverjük össze a kinyomkodott zöldséget tojással, petrezselyemmel, fűszerekkel és egy-két kanál kollagénnel, hogy formázható masszát kapjunk. Fontos, hogy a zöldséget jól nyomkodjuk ki, különben a fasírtunk nem fog megfelelően összeállni. A formázott zöldségfasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, olívaolajjal enyhén lefújtam, és 175 fokon egy órán át sütöttem, félidőben megfordítva őket. Airfryerben való sütést különösen ajánlom. Fokhagymás bio joghurttal tálaltam, de ez az összetevő természetesen el is hagyható. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK Cukkini, répa, paszternák, édes burgonya, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem só fűszerek igazából bármilyen olyan zöldség amit szeretsz 1 tojás 1-2 mérőkanál Supercharged Keto kollagén ZÖLDSÉGFASÍRT Egy fej hagymát apróra vágunk, és fokhagymával együtt legeltetett állatok zsírján megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, sót, majoránnát, oregánót és fűszereket, hogy sűrű lecsó alapot kapjunk, szükség esetén egy kevés vizet is hozzáadunk. Amikor az alap elkészült, belekerülnek a kis darabokra vágott és megtisztított májdarabok. A máj típusától függően még 10-15 percig főzzük, közben ízlés szerint fűszerezzük. A legvégén beleforgatjuk a kollagént, és a kész májas ragut az előzetesen elkészített és lehűtött rizzsel tálaljuk. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 dkg paradicsom 20 dkg paprika 50 dkg máj egy mérőkanál Superchraged Keto kollagén só fűszerek agyrizs LECSÓS MÁJ AGYRÍZZSEL Elkészítjük a kedvenc teánkat, amit turmixba öntünk, beletesszük a vajat, fahéjat, vaníliát, édesítőt (mindhárom opcionális), ezt legalább fél percig turmixoljuk majd beletesszük a kollagént is, amivel még rövid ideig, pár másodpercig turmixoljuk az italokat és kész is. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 1,5-2 dl forró vízből készült tea 2 dkg legeltetett vaj 1 mérőkanál Supercharged Keto kollagén édesítő ízlés szerint fahéj vanília ízlés szerint ZABPELYHES ENERGIAGOLYÓ Használd kedvenc, cukormentes kakaódat. Ha szeretnél több mézet beletenni, akkor azt tedd bele a végén, és turmixolj rá, és kóstold meg. Használhatod méz helyett a kedvenc édesítőd. Ha lehet öntöttvas serpenyőt használj és ne teflont. De ha csak az van, nem a világvége. A zabliszt az legyen leturmixolt zabpehely. Ha nincs zabliszted, akkor így turmixold frissen. Még lehet jobb is lesz. Ha nagyon muszáj, tegyél bele ugyanannyi sima lisztet (itt akkor nyilván nem lesz gluténmentes). ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 7-8 palacsintához Turmixolt túró 50g Habtejszín (legnagyobb zsírfok) 50g Kakaópor 10g vagy 2 teáskanál Méz 20g vagy 1 teáskanál Vanília őrlemény- 1/3 teáskanál Zabliszt 20g 3 evőkanál Supercharged Keto kollagén két merőkanál Sütőpor 0.3g vagy 1 csipet Tojás 2 nagy vagy 120 g Csokoládé öntethez Sötét csokoládé 15g Vagy vajkoncentrátum 2 teáskanál Supercharged Keto kollagén ¼ mérőkanál Gluténmentes kollagénes Csokoládés palacsinta Rizs előkészítése: Főzz meg egy adag rizst félig. Amikor megfőtt, hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 12 órára, ezzel növelve a rezisztens keményítő tartalmát. 1. Áztatás: 2. Az előhűtött rizst áztasd be 50 ml meleg vízbe és egy kevés almaecetbe néhány órára, esetleg egy éjszakára. Turmixolás: 3. Az áztatott rizst turmixold össze az áztatóvízzel addig, amíg sima tésztát nem kapsz. Használhatsz hozzá turmixgépet vagy robotgépet. Száraz alapanyagok összekeverése: 4. Egy nagy tálban keverd össze a kollagén peptidet, a chiamagot, az útifű maghéjat, a szódabikarbónát és egy csipet sót. Nedves és száraz alapanyagok összekeverése: 5. Öntsd a turmixolt rizst a száraz alapanyagokat tartalmazó tálba, majd keverd jól össze. További hozzávalók hozzáadása: 6. Verd fel a tojásokat, és add hozzájuk az olvasztott vajat, majd keverd össze az előző keverékkel. Sütés: 7. Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Tegyél sütőpapírt egy kenyérformába, öntsd bele a tésztát és simítsd el a tetejét. Süsd 70-80 percig, vagy amíg egy bele szúrt fogvájó tiszta nem marad. Hűtés: 8. Hagyd a kenyeret a formában hűlni 10 percig, majd emeld ki és hagyd teljesen kihűlni egy rácsra helyezve szeletelés előtt. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 200 g rizs 50 ml meleg víz 1 evőkanál almaecet 3 evőkanál Supercharged Keto kollagén 2 evőkanál (kb. 24 g.) chiamag 3 evőkanál útifű maghéj (kb. 27 g.) ½ teáskanál szódabikarbóna ½ teáskanál sütőpor ½ teáskanál Himalája só 2 tojás 20 g olvasztott sótlan vaj Mindenmentes keto rízskenyér Csirke Párolása: Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Csirke Hozzáadása: Tegyük a serpenyőbe a kockára vágott csirkét, majd fűszerezzük paprikával és köménnyel. Süssük, amíg a csirke minden oldalán aranybarna nem lesz. Zöldségek Hozzáadása: Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, ezután öntsük hozzá a húslevest vagy vizet. Kollagén Hozzáadása: Szórjuk rá a hidrolizált kollagén peptidet, és keverjük jól össze, amíg teljesen fel nem oldódik a lében. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint. Főzzük lassú tűzön 20-25 percig, amíg a csirke teljesen átsül és a szósz besűrűsödik. Tálaljuk a csirkét friss zöldségekkel, mint például uborka, paradicsom vagy paprika. A salátát dúsíthatjuk egy kevés olívaolajjal és citromlével. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 2 csirkecomb vagy csirkemell, kockára vágva 1 közepes hagyma, apróra vágva gerezd fokhagyma, apróra vágva 1 evőkanál paprika 1/2 teáskanál őrölt kömény 1 mérőkanál Supercharged Keto Kollagén Só és bors ízlés szerint 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 közepes paradicsom, kockára vágva 1 közepes paprika, kockára vágva 1/2 csésze húsleves vagy víz MAGYAROS KOLlAGÉNES CSIRKESALÁTA Sütő Előmelegítése (5 perc): Melegítse elő a sütőt 190°C-ra (375°F). 1. Csirke Fűszerezése (5 perc): Törölje szárazra a csirkemelleket papírtörlővel. Mindkét oldalát ízlés szerint sózza, borsozza, és fűszerezze. 2. Supercharged Keto Kollagén Hozzáadása (1 perc): Óvatosan dörzsölje be a csirkemelleket egy adag Supercharged Keto Kollagénnel, hogy egyenletesen bevonja. 3. Csirke Sütése (10 perc): Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes-magas lángon. Ha már forró, süsse a csirkemelleket körülbelül 5 percig minden oldalon, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki. 4. Brokkoli Előkészítése (5 perc): Amíg a csirke sül, készítse elő a brokkolit. Törje le a kemény végét, dobja meg a brokkolit a citromhéj felével, az összes citromlével, egy kevés olívaolajjal, és ízlés szerint sóval és borssal. 5. Sütés (20-25 perc): Helyezze át a megsült csirkét egy sütőtálcára. Rendezze köré a brokkolit. Szórja meg a maradék citromhéjjal. Süsse a előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete eléri a 74°C-t (165°F) és a brokkoli megpuhul. 6. Pihentetés és Tálalás (5 perc): Hagyja pihenni a csirkét néhány percig, miután kivette a sütőből. Forrón tálalja a sült citromos brokkolival az oldalán. 7. Becsült Teljes Idő: 45-51 perc ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 2 db csirkemell (összesen kb. 400g) 1 evőkanál vegyes szárított fűszernövények (kakukkfű, rozmaring, oregánó) 1 adag (kb. 19g) Supercharged Keto Kollagén 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 brokkoli (kb. 200g) 1 citrom, héj és lé Só és bors ízlés szerint Fűszernövényekkel Panírozott Csirke Citromos Brokkolival Hagyma és Fokhagyma Párolása (5 perc): Egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és párold, amíg puhák és illatosak nem lesznek. 1. Paradicsom és Lé Hozzáadása (5 perc): Keverd bele az összezúzott paradicsomot és a zöldségleves alaplevet. Hagyd, hogy a keverék felforrjon. 2. Supercharged Keto Kollagén Hozzáadása (2 perc): Szórd bele a levesbe a Supercharged Keto Kollagént, keverd el, amíg teljesen fel nem oldódik. 3. Leves Főzése (20 perc): Főzd a levest körülbelül 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Időnként keverd meg. 4. Bazsalikom Hozzáadása és Ízesítés (2 perc): Add hozzá az apróra vágott bazsalikomot, és ízlés szerint sózd, borsozd a levest. 5. Turmixolás és Tálalás (5 perc): Használj botmixert a leves simára turmixolásához. Ha darabosabb állagot szeretnél, kihagyhatod ezt a lépést. 6. Díszítés és Tálalás (1 perc): Tálald a levest melegen, friss bazsalikomlevelekkel díszítve. 7. Becsült Teljes Idő: 40 perc ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 1 doboz (400g) pürésített paradicsom 1 adag (körülbelül 19g) Supercharged Keto Kollagén 1 nagy hagyma, apróra vágva 2 gerezd fokhagyma, aprítva 1 liter zöldségleves alaplé Egy marék friss bazsalikomlevél, apróra vágva, plusz a díszítéshez (szárított bazsalikom) Só és bors ízlés szerint 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Kollagénnel Dúsított Paradicsom Bazsalikomleves Sütő előmelegítése (5 perc): Melegítsd elő a sütőt 375°F (190°C) hőfokra. 1. Zöldségek elkészítése (10 perc): Vágd fel a cukkinit, paprikát és padlizsánt egyenlő darabokra. 2. Zöldség rétegezése (5 perc): Egy tűzálló tálon készíts rétegeket a szeletelt zöldségekből, minden réteget megszórva sóval, borssal, paprikával, és egy kis Supercharged Keto Kollagénnel. 3. Locsolás és sütés (30-40 perc): Locsold meg az tetejét olívaolajjal, majd süsd addig, amíg a zöldségek puhák lesznek, és a teteje kissé aranybarnára sül. 4. Összesített becsült idő: 50-60 perc 5. ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 1 cukkini, vékony szeletekre vágva (kb. 200 g) 1 paprika, vékony szeletekre vágva (kb. 150 g) 1 padlizsán, vékony szeletekre vágva (kb. 300 g) 1 adag (kb. 19 g) Supercharged Keto Kollagén Só és bors ízlés szerint 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 teáskanál magyar paprika Magyaros Zöldségpörkölt Supercharged Keto Kollagénnel 1. Sütő előmelegítése : Melegítsd elő a sütőt 375°F (190°C) hőmérsékletre. 2. Csirke előkészítése : Szárazra töröld a csirkecombokat papírtörlővel. Bőségesen sózd, borsozd meg, és szórd meg őket a vegyes fűszerekkel. 3. Supercharged Keto Kollagén hozzáadása: Dörzsöld be a Supercharged Keto Kollagént a csirkecombokba, győződj meg róla, hogy jól bevonják őket. 4. Csirke sütése : Helyezd el a csirkecombokat egy sütőtálban. Locsold meg őket olívaolajjal, és szórd meg a felaprított fokhagymával a tetejükön. Süsd őket előmelegített sütőben, amíg a csirke teljesen átsül (a belső hőmérséklet eléri a 165°F vagy 74°C), és a bőr ropogós lesz. 5. Pihentetés és tálalás: Hagyd pihenni a csirkecombokat 10 percig miután kivetted a sütőből. Ez lehetővé teszi, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak, így a hús még omlósabb lesz. Összesített elkészítési idő: 1 óra 21 perc - 1 óra 51 perc ELKÉSZÍTÉS ÖSSZETEVŐK 6 db csirkecomb 1 adag (kb. 19g) Supercharged Keto Kollagén 2 evőkanál vegyes szárított fűszerek (például rozmaring, kakukkfű és zsálya) 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva Só és bors ízlés szerint 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Fokhagymás és Fűszeres Sült csirkecomb Kollagénnel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése