VARIÁCIÓK TÉSZTÁRA 1.Zöldpesto-s tészta Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta (penne, fussili, farfalle vagy spagetti) 200.- 1 üveg (190g) zöldpesto (Pesto alla Genovese) 400.- ½ fej fokhagyma 50.- 200g sajt 400.- 100g zöld olivabogyó 150.- só, bors, oregano, 1 ek.olaj, víz 50.- ÖSSZESEN: 1250.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb. 300-320 forint Elkészítés: a tésztát sós, olajos vízben megfőzzük. A fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, 1 ek. olajon nagyon picit megfuttatjuk, a fűszerekkel és a zöld pesto-val elkeverjük, a tésztához adjuk. Reszelt sajttal, olivabogyóval megszórva tálaljuk. 2. Vajas-fokhagymás-petrezselymes tészta Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta(penne, fussili, farfalle vagy spagetti) 100g vaj 250.- csokor petrezselyem 100.- 1 fej fokhagyma 50-100.- fűszerek: só, bors, metélőhagyma, stb.. 50.- 50g parmezán 150.- ÖSSZESEN: 800.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb. 200 forint 200.- Elkészítés: a tésztát sós, olajos vízben megfőzzük. A fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, 1 ek. vajon nagyon picit megfuttatjuk, a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel, maradék vajjal alaposan összedolgozzuk kis lángol. Összekeverjük a tésztával, parmezánnal meghintve tálaljuk. 3. „Penne Alla Arrabiata” vagy Vörös Pesto-s tészta Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta (penne) 200.- 1 üveg (190g) vörös pesto 400.- 1 üveg (kb. 200g) sürített paradicsom 200.- 2 nagy fej vöröshagyma 100.- 2-3 gerezd fokhagyma 30.- csípős paprika / chili, só, bors, olaj, 2 EK. cukor 50.- Ízlés szerint pár karika csípős kolbász vagy kevés parmezán 200.- ÖSSZESEN: 1200.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb. 300 forint Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzákeverjük a fűszereket és a sürített paradicsomot, cukrot. Így melegítjük pár percig, amíg a cukor felolvas. Ezután keverjük hozzá a vörös pesto-t és a tésztát. Ízlés szerint pár karika, kevés olajon megpirított kolbásszal, parmezánnal meghintve tálaljuk. 4. „Carbonara” spagetti Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta (spagetti v makaróni) 200.- 20 dkg sonka 500.- 0.7 liter tej 200.- 3 ek liszt 20.- só, bors, oregano, kb. 1 dl olaj 100.- ÖSSZESEN : kb. 1000.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb. 250 forint Elkészítés: A tésztát megfőzzük. A sonkát apró kockákra vágjuk, annyi olajban megpirítjuk, hogy elfedje, majd a liszttel sűrű rántást keverünk, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tejjel és egyszer felforraljuk. Hozzákeverjük a tésztához. Oreganoval megszórva tálaljuk. 5. Baconos-brokkolis tészta Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta (fussili vagy farfalle ) 200.- 200g kockázott bacon 350.- 300g brokkoli (gyorsfagyasztott v friss) 300.- 200g krémsajt 300.- kevés olaj, só, bors ÖSSZESEN : kb. 1200.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb. 300 forint Elkészítés: A tésztát megfőzzük. A bacont pici olajon megpirítjuk. A brokkolirózsákat sós vízben megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, a baconnel és a krémsajttal együtt a tésztához keverjük. 6. Kapros-joghurtos tészta Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta (spagetti v makaróni) 200.- 200g kockázott bacon 350.- 1 csokor friss kapor 100.- 3 gerezd fokhagyma 30.- 1 nagy fej lilahagyma 100.- 1 nagy görög joghurt 200.- só, bors, metélőhagyma, kevés olaj 50.- ÖSSZESEN : kb. 1000.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb. 250 forint Elkészítés: A tésztát megfőzzük. Összekeverjük a sóval, borssal, apróra vágott kaporral, metélőhagymával. A hagymákat apróra vágva a baconnel együtt kis olajjal megpirítjuk, és ezt a joghurtos-kapros tésztára szórva tálaljuk. 7. Ajváros-szalonnás tészta Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta (spagetti v makaróni) 200.- 1 üveg (kb. 300g) édes ajvár 300.- 1 csomag baconszalonna 500.- 1 db paprika (csemege, kápia, kalifornia v pirosabb tv) 100.- 1 kis tejföl 100.- 1 nagy hagyma 50.- só, bors, olaj 50.- ÖSSZESEN : kb. 1300.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb. 315.- forint Elkészítés: A tésztát megfőzzük. A hagymát apróra vágva kevés olajonmegdinszteljük, összekeverjük az üveg ajvárral, sóval, borssal, majd ezt elkeverjük a tésztával. A baconcsíkokat félbe végjuk, megpirítjuk, a paprikát vékony karikákra vágjuk. A tésztát elosztjuk 4 adagra, ahogy a tejfölt, a bacont és a paprika-karikákat is. Mindegyik adag tésztára tejfölt kanalazunk, azon elrendezzük a paprika-karikákat és a bacon-szeleteket. 8. Spenótos tészta Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta (fussili, farfalle vagy spagetti ) 200.- fél csomag mirelit spenót (de ha szeretitek, mehet az egész is) kb. 150-200.- 1 fej fokhagyma 50.- 2 dl főzőtejszín 250.- 1 zacskó mozzarella 250.- só, bors, olaj, oregano, 3 ek.liszt 50.- ÖSSZESEN : kb. 1000.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb.200.- forint Elkészítés: A tésztát megfőzzük. A spenótot felengedjük kis langyos vízzel kis lángon. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd kissé behabarjuk. Összekeverjük a tésztával, vékony mozzarella-karikákkal, oreganoval megszórva tálaljuk. 9. Halas tészta Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta (fussili vagy spagetti ) 200.- 2 konzerv hal (makrélafilé, 170g) 500.- 1 kis majonéz 250.- 1 citrom 150.- só, bors, olaj 50.- 1 kis tejföl 100.- 2 ek. mustár 50.- ÖSSZESEN : kb. 1300.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb.325.- forint Elkészítés: A tésztát megfőzzük. A halkonzerveket kibontjuk, a halakból kiszedjük a gerincét, majd az olajos levét, a halfilét, a majonézt, a mustárt, a citrom felének levét sóval, borssal alaposan összedolgozzuk és a téztához keverjük. A citrom másik felét vékony karikákra vágjuk, és ezzel tálaljuk. 10. Zsályás-gorgonzolás tészta Hozzávalók kb. árakkal: 500g durumtészta (penne vagy fussili) 200.- 200g gorgonzola vs. márványsajt 500.- 2 mokkáskanál zsálya (őrölt), ha van rá lehetőség, zsályalevelek 100.- só, bors, fehérbors, olaj, 2 ek. liszt 50.- 2 dl főzőtejszín 250.- ÖSSZESEN : kb. 1200.- 4 adagra elosztva 1 adag ára: kb.300 - forint Elkészítés: A tésztát megfőzzük. A főzőtejszínt felforraljuk, berántjuk, a fűszerekkel ízesítjük és eldolgozzuk benne a gorgonzola sajtot. Összekeverjük a tésztával, zsályalevelekkel vagy friss fűszernövényekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése