Recept
Nagyon szeretjük
a krémleveseket, ezek közül is kiemelkedik a zellerkrém leves. Ha már elég
fejlettek a gumók a kertben, lehet készíteni a levest, amíg fiatal a zeller,
addig különösen finom lesz.
Hozzávalók:
1 db nagy zeller
2 db alma
1 db közepes vöröshagyma
½ dl oliva olaj
1 gerezd
fokhagyma
1 erőleves kocka
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A vöröshagymát
kockára vágom és kis lángon, fedő alatt üvegesre párolom az oliva olajon.
Amikor megpuhult, hozzátesszük a kockára vágott zellert, az almákat és a
fokhagymát. Kevés vízzel felöntöm, beleteszem a leveskockát, a sót és borsot ,
majd megpárolom. Amikor puha, botmixerrel pépesítem úgy, hogy ne maradjanak
darabok benne. Visszateszem a tűzre és a tejszínnel tovább főzöm, de épp csak
addig, hogy összeforrjon a leves. Fűszeres krutonnal, vagy bacon chipsszel
tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése