Kenyér
puding
Hozzávalók:
- 6-8
szelet száraz kenyér (vagy kalács)
- 2
ek. olvasztott vaj
- ½
csésze mazsola (én aszalt ribizlivel szoktam készíteni)
- 4
tojás felverve
- 2
csésze tej
-
¾ csésze cukor
- 1
tk. őrölt fahéj
- 1
tk. vanília kivonat
1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.
2. A
kenyérszeleteket kisebb darabokra törjük és egy 20cm átmérőjű tűzálló tálba
helyezzük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal és megszórjuk a mazsolával.
3. Egy tálban,
alaposan összekeverjük a tojást, cukrot, tejet, őrölt fahéjat és a vanília
kivonatot. Ráöntjük a kenyérre és egy kicsit megnyomkodjuk villával.
4. Berakjuk a
sütőbe és 45 percig sütjük, vagy amíg aranybarna lesz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése