Csirke alaplé
1 kg csirkecsontot (jó a nyak és a láb is) 2,5 l.hideg
vízzel felteszünk főni.Ha lehaboltuk, vöröshagymát
és gyömbért adunk hozzá ,majd 1,5-2 órán át lassu tüzön
főzzük és szürőruhán átszürjük.
Savanyu-erős leves
A vékony csikokra vágott gombát, sonkát, póréhagymát és a vékony szeletekre vágott bambuszrügyet
3 percig főzzük csirke alaplében (adagonként 2 dl.) .Ezután
szójamártást,borecetet hidegvízzel kike-
vert rizskeményitőt és és zöldborsót adunk hozzá, majd 2
perci forraljuk. A forrásban lévő levesbe fel-
vert tojást csurgatunk, csili mártással, sóval borssal
ízesítjük.
Won-ton leves
A sretésaprót finomra daráljuk, reszelt gyömbérrel,
szójamártással , sóval, törött bossal és egy kevés
olajjal összedolgozzuk.Levestésztát gyúrunk, nagyon vékonyra
kinyujtjuk, és 5 x 5 cm-es rombuszokat
vágunk belőle. A tésztalapocskákat megtöltjük a töltelékkel,
szorosan felcsavarjuk és a két végét ösz-
szenyomjuk.
Adagonként 2dl alaplevet forralunk, szójamártással ízesitjük
és a töltött tésztákat belefőzzük (kb.5 perc)
A végén beleforralunk külön leforrázott és csikokra vágott
spenótot.
Halgombócleves
A finomra darált halhust rizskeményitővel, tojásfehérjével
és sóval összedolgozzuk.Szójával ízesitett
csirke alaplébe szaggatjuk és külön leforrázott csikokra
vágott leveles parajjal megfőzzük.
Sanghaji tojásleves
A vékony szeletekre vágott gomrát és bambuszrügyet
csirkealaplében megfőzzük. Sóval, borssal íze-
sitjük. A felvert tojást a forrásban lévő levesbe
csurgatjuk. Tálalás előtt vékony csikokra vágott kigyó-
uborkát és paradicsomot adunk hozzá.
Húslabdák
A darálthúst tojással , rizskeményitővel , sóval, borssal,
finomra vágott hagymával és szójamártással
összedolgozzuk. Kb. 3 cm átmérőjü gombócokat formálunk. A
gombócok egyharmadát párolt rizsbe,
egyharmadát metéltre vágott tojáslepénybe forgatjuk és
szitára téve gőzben megpároljuk. A fennma-
radó egyharmadot bő, forró olajban pirosra sütjük. A
gombócokat vegyesen tálaljuk.
Ánizsos csirkemáj
A szép egyforma csirkrmájakat reszelt gyömbérrel, zúzott fokhagymával őrölt
csillagánizzsal és cukor-
ral izesitjük.Fehérbort és szójamártást összeforralunk és a
csirkemájakat belepároljuk. Kihütjük és 24
órán keresztül pácoljuk.
Zamatos csirkezuza
A csirke alaplét szecsuáni borssal, sóval borssal , gyömbérrel
, csillagánizzsal, borecettel izesitjük és
kiforraljuk. A megtisztitott zuzákat ebben a lében puhára
főzzük. Kihütjük és 24 órán keresztül pácol -
juk. Tálaláskor a páclével együtt adjuk, a tetejére vékony
szeletekre vágott újhagymát teszünk.
Főnix csirkeszárny
A csirke alaplét szecsuáni bossal, sóval, fahéjjal,
gyömbérrel szegfüszeggel, borecettel, szójamártás-
sal , fehérborral izesitjük és kiforraljuk. A megtisztitott
szárnyakat ebben a lében 24 órán át
pácoljuk, majd
puhára pároljuk.Kihütjük és ujhagymával diszitve a saját
levében tálaljuk.
Szezámmagos sertéskaraj
Az egész tojásokat szójamártással és rizskeményitővel
elkeverjük. A hajszálvékony szeletekre vágott
sertéskarajt ebben a
masszában pácoljuk 25 percig.A szeleteket egyenként szezámmagba forgatjuk
és bő forró olajban aranysárgára sütjük.
Marhahus brokkolival
A vékony csikokra vágott marhahátszint szójamártással.
fehérborral és rizskeményitővel 2 órán keresz-
tül pácoljuk.A hust forró olajban gyorsan megpiritjuk, a
páclével izesitjük és a tányér közepére halmoz-
zuk.Főtt brokkolival körberakva tálaljuk.
>
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése