Shoap souey
2 személyre
5-5 dkg sovány sertéshús és
marhahús, csirkemell, pulykamell,
2 ek. hidegen sajtolt olaj,
2 ek. szójaszósz,
4 ek. sherry,
kicsi fehérbors,
10 dkg répa,
10 dkg vöröshagyma,
5 dkg zsenge zöldborsó
(mirelit),
5 dkg. kukorica (mirelit)
VOK és kellékei
Köretnek kínai tojásos rizs
A
húsokat gyufaszálnyi csíkokra kell vágni, ugyanígy a sárgarépát, a hagymát
nagyobb kockára. A húsokat egymástól
elkülönítve be kell pácolni a szójaszósz, sherry és bors keverékébe kb. 1 órára
és hideg helyen pihentetni.
A
húsokat leszűrni.
Olajat
a vokba, majdnem gyulladásig hevíteni. Először marhahús, pirítani 3-4 percig,
majd sertéshús, további 3-4 perc, pulykamell 3-4 perc, csirke.
A
pulykamellel egy-időben bele a hideg kukoricát, zöldborsót, a csirkével együtt
a répacsíkokat is és az egészre ráönteni a leszűrt levet.
Kb.
4-5 perc pirítás után tálaljuk az előre elkészített rizshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése