2021. január 26., kedd

Shoap souey

 

 

 

Shoap souey

2 személyre

 

 

 

5-5 dkg sovány sertéshús és marhahús, csirkemell, pulykamell,

2 ek. hidegen sajtolt olaj,

2 ek. szójaszósz,

4 ek. sherry,

kicsi fehérbors,

10 dkg répa,

10 dkg vöröshagyma,

5 dkg zsenge zöldborsó (mirelit),

5 dkg. kukorica (mirelit)

VOK és kellékei

Köretnek kínai tojásos rizs

 

A húsokat gyufaszálnyi csíkokra kell vágni, ugyanígy a sárgarépát, a hagymát nagyobb kockára. A húsokat  egymástól elkülönítve be kell pácolni a szójaszósz, sherry és bors keverékébe kb. 1 órára és hideg helyen pihentetni.

A húsokat leszűrni.

Olajat a vokba, majdnem gyulladásig hevíteni. Először marhahús, pirítani 3-4 percig, majd sertéshús, további 3-4 perc, pulykamell 3-4 perc, csirke.

A pulykamellel egy-időben bele a hideg kukoricát, zöldborsót, a csirkével együtt a répacsíkokat is és az egészre ráönteni a leszűrt levet.

Kb. 4-5 perc pirítás után tálaljuk az előre elkészített rizshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése