Bounty-kalács
Hozzávalók:
175 g Nagyi titka teljes kiőrlésű búzaliszt
75 g finomliszt
7 g porélesztő
50 g eritritol
50 g margarin
80 ml tehéntej (1,5%)
1 darab tojás
töltelék:
120 ml tehéntej (1,5%)
70 g eritritol
20 g margarin
1 teáskanál vanilia aroma
100 g Kókuszreszelék (paco)
150 g Wawel cukormentes étcsokoládé 70%
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát
dagasztunk. Ha felragad a tál oldalára ez a kevés tészta akkor igazítsuk a tál
közepébe és folytassuk a dagasztást úgy 5 percig. Fedjük le egy konyharuhával
és 20 percig hagyjuk kelni.
Ezután tegyük egy kiolajozott tálban, takarjuk le folpackkal és tegyük a
hűtőszekrénybe egy éjszakára, de legalább 4 órára.
Másnap vegyük elő és hagyjuk kicsit melegedni kb. 30-40 percig. Ezalatt
elkészítjük a kókusztölteléket.
A tejet, vajat, cukrot és vaníliaaromát melegítsük fel, míg a cukor el nem
olvad (de ne forraljuk!) és keverjük össze a kókuszreszelékkel, majd tegyük
félre hűlni.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, úgy, hogy a másfél
táblacsokoládé méretét vegyük alapul. Mikor kinyújtottuk tegyük át zsírpapírral
bélelt tepsire, ott folytassuk az összeállítását.
A kókuszréteget a középső sávba kanalazzuk és igazítjuk, majd rátesszük az
egész és fél táblacsokit.
A tészta két oldalát éles késsel vágjuk be, fontos, hogy azonos számú csíkot
vágjunk.
A fotón látható, hogyan kell ezt tenni. A tésztacsíkokat felváltva hajtogassuk
a csokoládé tetejére.
Takarjuk le és hagyjuk 30 percig szobahőmérsékleten pihenni.
Sütés előtt kenjük meg egy kis vízzel elkevert tojássárgával és 180 fokra
előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30 perc.
Hagyhatjuk kihűlni, hogy könnyen szelhető legyen, de igazán akkor finom mikor
még folyékony a belsejében a csokoládé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése