2023. január 24., kedd

Bounty-kalács

 

Bounty-kalács

Hozzávalók:
175 g Nagyi titka teljes kiőrlésű búzaliszt
75 g finomliszt
7 g porélesztő
50 g eritritol 
50 g margarin
80 ml tehéntej (1,5%)
1 darab tojás

töltelék:
120 ml tehéntej (1,5%)
70 g eritritol
20 g margarin
1 teáskanál vanilia aroma
100 g Kókuszreszelék (paco)
150 g Wawel cukormentes étcsokoládé 70%

Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Ha felragad a tál oldalára ez a kevés tészta akkor igazítsuk a tál közepébe és folytassuk a dagasztást úgy 5 percig. Fedjük le egy konyharuhával és 20 percig hagyjuk kelni.
Ezután tegyük egy kiolajozott tálban, takarjuk le folpackkal és tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára, de legalább 4 órára.
Másnap vegyük elő és hagyjuk kicsit melegedni kb. 30-40 percig. Ezalatt elkészítjük a kókusztölteléket.
A tejet, vajat, cukrot és vaníliaaromát melegítsük fel, míg a cukor el nem olvad (de ne forraljuk!) és keverjük össze a kókuszreszelékkel, majd tegyük félre hűlni.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, úgy, hogy a másfél táblacsokoládé méretét vegyük alapul. Mikor kinyújtottuk tegyük át zsírpapírral bélelt tepsire, ott folytassuk az összeállítását.
A kókuszréteget a középső sávba kanalazzuk és igazítjuk, majd rátesszük az egész és fél táblacsokit.
A tészta két oldalát éles késsel vágjuk be, fontos, hogy azonos számú csíkot vágjunk.
A fotón látható, hogyan kell ezt tenni. A tésztacsíkokat felváltva hajtogassuk a csokoládé tetejére.
Takarjuk le és hagyjuk 30 percig szobahőmérsékleten pihenni.
Sütés előtt kenjük meg egy kis vízzel elkevert tojássárgával és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30 perc.
Hagyhatjuk kihűlni, hogy könnyen szelhető legyen, de igazán akkor finom mikor még folyékony a belsejében a csokoládé.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése