2023. január 24., kedd

sajtos perecke

 28 dkg finomliszt 18 dkg margarin 2 db tojás sárgája 2 ek tejföl 1 db tojás 1 tk só 1 ízlés szerint köménymag 1 ízlés szerint mák Sajtos perecke Sikli Tímea receptje. Hozzávalók 4 fĘre: Elkészítés: Egy tálba beleszitálom a lisztet, hozzáadom a sót, beledarabolom a margarint. Két kezemmel eldörzsölöm a liszt közt a margarint, majd hozzádolgozom a tojások sárgáját és a tejfölt. Könnyen összeáll a tészta, már lehet is a lisztezett deszkára tenni. Kb. egy centi vastagra nyújtjuk, és perec kiszúróval megformázzuk. A pereceket szilikonlappal bélelt(aki jobban szereti, annak sütĘpapíros, vagy margarinnal kikent) tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk mákkal, szezámmaggal. ElĘmelegített sütĘben húsz perc alatt megsül. Elkészítési idĘ: 40 perc http://foznijo.hu/recept/sajtos-perecke/8147/print 1 / 1 2013.09.03. 19:12

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése