2023. január 20., péntek

Képviselöfánk

 

Képviselöfánk

Hozzávalók

Kb 40 db kisebb méretű fánkra:

Tésztához:

  • 250 ml víz
  • 100 g vaj
  • 250 g liszt (70% TK-Tönköly / 30% Tönköly)
  • 5 db tojás

Krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 400 ml tej
  • 4 evőkanál liszt (Tönköly)
  • 5 evőkanál Xylit
  • 1 db vaníliarúd (belseje)

Tejszínhabhoz:

  • 300 ml tejszín
  • 3 evőkanál Xylit

 

Elkészítés

1. A vizet a vajjal felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik.

 

http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/1_2.jpg?itok=MUPIK6k9http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/2_2.jpg?itok=Fx0FykZ3http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/3_1.jpg?itok=pqHQNxdv

 

 

2. Kivesszük a tésztát a lábasból egy hideg tálba, hagyjuk kihülni. Utána a tojásokat apránként a  tésztához adjuk

http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/4_2.jpg?itok=a4zfzy9Ihttp://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/5_2.jpg?itok=4BEvLOM8

3. A tésztát habzsákba töltjük, és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. Ne túl közel nyomjuk egymáshoz a halmokat, mert sütés közben meg fognak nőni a fánkok.

 

http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/6_2.jpg?itok=E5uskfvHhttp://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/7_0.jpg?itok=1PrFi9JChttp://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/8_1.jpg?itok=lNWveYa8

 

 

4. Légkeveréses sütőt 160 C fokra előmelegítjük, és kb. 35-40 perc alatt felhuzatjuk a süteményt (megnő, és a külseje megkérgesedik). Fontos: Sütés közben a sütöt nem szabad kinyitni, mert összeesik. Az elkészült süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

 

http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/9_1.jpg?itok=H39r5DI5http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/10_1.jpg?itok=oPEx42BK

 

 

5. Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a vaníliakrémet. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy lábosban, majd a lisztet evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes tojásos masszával. A vanília belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk a tejhez. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük.

 

http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/11_1.jpg?itok=kPAMTrZYhttp://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/12_0.jpg?itok=NV1yGChthttp://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/14_1.jpg?itok=2mzvcN-Thttp://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/15_1.jpg?itok=FKSx0qoh

 

 

6. Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínt. A tejszínt 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, a felverés előtt kb 20-30 perccel célszerű a mélyhűtőben jó alaposan lehűteni, nem baj ha már kicsit jégkristályos lesz a szerkezete, majd mixerrel alaposan felverjük a tejszínt.

 

http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/16_1.jpg?itok=cR4xqSbi

7. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínt, és rátesszük a kalpjukat.

 

http://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/18.jpg?itok=bjQfW6rNhttp://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/19_0.jpg?itok=Z6tzwcWMhttp://aprosef.hu/sites/default/files/styles/thumbnail/public/phasephotos/2013/20.jpg?itok=6_uBiOZ7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése