2023. január 20., péntek

Fahéjas-almás morzsasüt

 

Fahéjas-almás morzsasüti – Imádni fogod!

Valami gyors sütit akartam mára, mert nem volt idő most sokat pepecselni. Imádok morzsasütit készíteni, egyrészt azért, mert semmi különleges alapanyagra nincs szükség, gyorsan megvan, másrészt azért is mert valami őrületesen finom.

Kezdő háziasszonyok is bátran fogjanak hozzá, hiszen hihetetlenül egyszerű elkészíteni.

Morzsasüti, ami azt jelenti, hogy legálisan csúnyácska, lehet olyan ahogyan éppen sikerül. Nem kell nyújtani, meg sok időt tölteni azzal, hogy tökéletesen nézzen ki, hiszen pont az a lényege. Ez egy ilyen remek találmány.

Egy cseresznyés változatot már készítettem korábban, valamint volt egy hasonló almás, de nem az a klasszikus morzsasüti, mert itt összegyúrtam a tésztát teljesen.

http://receptguru.blogcdn.p3k.hu/files/2018/02/almas-crumble.jpg

Hozzávalók:

550-600 g meghámozott és felkockázott alma

1/2 tk fahéj

150 g zabliszt

60 g +5 g vaj

8 (4+4) evőkanál eritrit édesítőszer

Díszítés: porcukorhelyettesítő édesítőszer

cukormentes vaníliafagyi

 

Elkészítése: 

Az almát 4 evőkanál eritrittel és a fahéjjal összekeverem, majd a kivajazott tepsibe szórom.

A tészta hozzávalóit ujjbeggyel összegyúrom (ezt azt jelenti, hogy nem kell teljesen összegyúrni, csak morzsásra) és az almára szórom 200 fokom 20 percig sütöm, szükség szerint lehet még 5 percig hagyni, hogy ropogósabb legyen. Tálaláskor por alapú édesítővel megszórom.

Az extra vanília fagyi a szupertitkos fagyi raktáromból került elő, annyira jól sikerült a titokban tartás, hogy én is elfelejtettem, hogy még az ünnepekre vettük.  

Ugye mennyire egyszerű elkészíteni?

 

 

Amennyiben tetszett a recept, további recepteket találsz a blogon, valamint híreket érdekességeket a Facebook és Instagram oldalamon.

A Recept Guru csevegő csoportot azoknak az olvasóimnak ajánlom, akik szívesen beszélgetnek a témáról.

http://receptguru.cafeblog.hu/

https://www.facebook.com/receptguru/

Recept Guru csevegő csoport

https://www.instagram.com/recept_guru/

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése