2022. július 29., péntek

BURGONYÁS SÖR POGÁCSA

 

BURGONYÁS SÖR POGÁCSA


50 dkg főtt burgonya (kihűlve, áttörve), 40 dkg vaj, 4 dkg só, 4 dkg élesztő, 2 tojás sárgája + 1 a kenéshez, kb. 70 dkg liszt

A kihűlt és áttört főtt burgonyát, keverjük simára a vajjal és a sóval. (Én nem szoktam teljesen simára törni, mert szeretjük ha van benne 1-2 krumpli darab.) Majd adjuk hozzá a tojássárgáját és morzsoljuk bele az élesztőt is. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben. Ez után gyúrjuk át, nyújtsuk 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel csíkozzuk meg, és 2-3 cm-es kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg tojással. Szobahőmérsékleten fél órát pihentessük, majd 210-220 fokra előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése