2022. július 29., péntek

BURGONYAFASÍRT SAJTTAL ÉS BROKKOLIVAL

 

BURGONYAFASÍRT SAJTTAL ÉS BROKKOLIVAL

 

Hozzávalók:

Fél kiló áttört főtt krumpli (vagy ugyanilyen mennyiségű krumplipehelyből készített püré), 20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is), 2 egész tojás, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, két nagyobb gerezd fokhagyma, 20 dkg brokkoli, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a kisütéshez.

 

Kép

  

Elkészítés:

A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk. Ha friss brokkolit használunk, 6-7 percig, a fagyasztott brokkolit 3-4 percig főzzük. (Nem szabad túl puhára főnie.) Ezután a brokkolit hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és félretesszük.

Az áttört krumplit megsózzuk, belereszeljük a sajtot, a fokhagymát és egy csöppnyi szerecsendiót, és jól összekeverjük. Ajánlatos ilyenkor megkóstolni, és aszerint sózni. Úgy jó, ha éppen egy picit túl sósnak érezzük.

Ezután belekeverjük a tojásokat, végül pedig óvatosan, hogy en törjük nagyon össze, beleforgatjuk a brokkolirózsákat.

A masszából kanállal púpos evőkanálnyi halmokat rakunk egy tányérba kiöntött zsemlemorzsára, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, és kézzel pingponglabdányi golyókat formálunk belőlük.

A golyókat forró olajban aranybarnára sütjük.

A kész fasírtokat salátával tálaljuk. De adhatjuk őket pl. húsokhoz köretnek is.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése