2022. július 29., péntek

Céklás csokis szelet

 

Céklás csokis szelet

 

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 0.5 csomag sütőpor, 2 ek. kakaópor, 3 db tojás, 25 dkg cékla, 2 dl napraforgó olaj, 5 dkg durvára vágott dió.

A céklát meghámozzuk, felszeleteljük és alufólia alatt, 180 fokon kb. 35 percig sütjük, ha szükséges, a kikapcsolt sütőben hagyjuk tovább puhulni. 

Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, porcukrot, beletesszük a sütőport, a kakaóport. Közben egy másik edényben az olajat, az apróra vágott céklát, a tojásokat simára mixeljük. 

A Diót durvára vágjuk és száraz serpenyőben pár percig pirítjuk. Összekeverjük a száraz hozzávalókat a gyönyörű színű céklás keverékkel egészen addig, míg tésztaállagú nem lesz. Végül hozzákeverjük a diót is. Bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 percig sütjük, közben folyamatosan figyeljük.(tűpróba)

 

0,5 dl vízből és 4 ek cukorból szirupot főzünk, majd beleszitálunk 3 ek kakaóport és simára keverjük. Adunk hozzá pici olajat és tűzről levéve fényesre keverjük. Visszahűtve öntjük a tészta tetejére.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése