2022. július 29., péntek

ÉDES - MEGGYES KOCKA

 

ÉDES - MEGGYES KOCKA


Piskótát sütünk 6 tojásból. Ki melyik félét szereti. Remélem ezt nem kell leírni. Akkora tepsiben sütjük, hogy nagyjából 5-6 cm magas legyen a kész tészta.
Ha teljesen kihűlt, lapjában kettévágjuk.

Krém:2 cs. van. puding, 1 cs. van.cukor, 6 dl tej, 20 dkg ráma, 20 dkg porcukor, 1 üveg meggybefőtt, olvasztott csoki a tetejére.
6 dl tejben megfőzünk 2cs. vanília pudingot és kevergetés mellett hűtjük. 20 dkg rámát habosra keverünk 20 dkg porcukorral és 1 cs. van.cukorral. Ha már teljesen kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát. Az alsó lapra kenjük a krém 2/3 részét és beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet, (kissé belenyomkodjuk a krémbe) majd rátesszük a másik lapot. Ezt bekenjük a maradék krémmel, díszíthetjük fésűs habkártyával, teszünk rá meggy szemeket. Végül megspricceljük olvasztott csokoládéval. Érdemes kockákra osztani a tetejét és úgy díszíteni.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése