2022. október 13., csütörtök

Gyors sajtos sült padlizsán

 2019. 05. 21. Gyors sajtos sült padlizsán krémesen http://www.cookta.hu/hir/20181108-gyors-sajtos-sult-padlizsan-kremesen 1/12 hirdetés hirdetés # diéta (/hircimke/dietas) # egészséges (/hircimke/egeszseges) # gasztroajándék (/hircimke/gasztroajandek) # vegán (/hircimke/vegan) # sütemény (/hircimke/sutemeny) # tésztás receptek (/hircimke/tesztaetel) # mindenmentes (/hircimke/mindenmentes) # blog (/hircimke/blog) # csokis (/hircimke/csokis) # házias (/hircimke/hazias) # mediterrán (/hircimke/mediterran) # desszert (/hircimke/desszert) # 100 magyar kedvenc (/hircimke/100-magyar-kedvenc) # videós recept (/hircimke/video) # csirke (/hircimke/csirke) # saláta (/hircimke/salata) Recept, cikk vagy ötlet keresése RÉSZLETES KERESÉS (http://wCookta (http://www.cookta.hu/enirtam/cookta) 2018. november 8. Megosztás 11 Tweet Gyors sajtos sült padlizsán krémesen 2019. 05. 21. Gyors sajtos sült padlizsán krémesen http://www.cookta.hu/hir/20181108-gyors-sajtos-sult-padlizsan-kremesen 2/12 Gyors és nagyon egyszerű fogás ez a sajttal (http://www.cookta.hu/hircimke/sajtos) sült padlizsán, a húsa krémesre sül, és átjárja a sajt aromája. Percek alatt összeállítható, jól variálható, és mivel nem egyben sül a padlizsán, hanem szeletben, hamar elkészül, így ideális villámvacsorának. hirdetés A sült padlizsán (http://www.cookta.hu/hircimke/padlizsan) akkor igazán finom, ha a húsa egészen krémes állagú, ehhez pedig gyakran sok olajra és hosszú sütési időre van szükség, de szerencsére nem ennél a változatnál, sőt kimondottan gyors, és ha sovány sajttal készítjük, akkor diétás fogásként is megállja a helyét. Az alap a padlizsán és a mozzarella, ami könnyen olvad, és egészen belesül a zöldség szivacsos húsába, innentől kezdve pedig nagyon jól variálható különféle fűszerekkelés feltétekkel. Ebben az esetben csak egy kis fokhagyma került a padlizsánra, valamint a sütés végefelé egy kevés karakteres gorgonzola sajt, de megszórhatjuk kakukkfűvel, oregánóval is, a kéksajt helyett használhatunk füstölt sajtot vagy parmezánt, de húsos változatban egy kis bacon, sonka vagy kolbászkarika is mehet rá - ezekkel sem bonyolultabb elkészíteni, mégis saját ízvilágunkra szabhatjuk, akár egy tepsiben többféle változatot készítve egyszerre. Gyors sajtos sült padlizsán Hozzávalók: 2019. 05. 21. Gyors sajtos sült padlizsán krémesen http://www.cookta.hu/hir/20181108-gyors-sajtos-sult-padlizsan-kremesen 3/12 • 2 közepes padlizsán • 2 gerezd fokhagyma • 2 golyó mozzarella • 10 dkg gorgonzola vagy más kéksajt • só, bors Elkészítés: A padlizsánok végét levágjuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk, és sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk. A fokhagymákat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, a padlizsánkarikákra szórjuk, az egészet egyenletesen sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük, és a padlizsánkarikákon elosztjuk, és a tepsit 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 15 percet sütjük, majd rácsípkedjük a gorgonzolát, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy ráolvadjon, és az ízét átvegye a padlizsán. Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint salátát, párolt rizst vagy más köretet kínálhatunk hozzá. #sajtos (http://www.cookta.hu/hircimke/sajtos) #zöldséges (http://www.cookta.hu/hircimke/zoldseges) #padlizsán (http://www.cookta.hu/hircimke/padlizsan) #vegetáriánus (http://www.cookta.hu/hircimke/vegetarianus) #csőben sült (http://www.cookta.hu/hircimke/csoben-sult)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése