2022. október 13., csütörtök

Kinder Bueno tort A

 Kinder Bueno tort A tésztához  210 g tojásfehérje  81 g cukor  7 g napraforgó olaj 23 g finomliszt  12 g édesmorzsa  10 g dió (darált) A mogyorókrémhez  200 g nutella  80 g dió (darált) A csokis és a sárga krémhez  590 g tej  140 g tojássárgája  290 g cukor  47 g vaníliás pudingpor  35 g finomliszt  100 g csokoládépasztilla  100 g fehércsokipasztilla  290 g vaj A borításhoz  100 g csokoládé 70-os  110 g tejszín  15 g méz 1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük közben hozza adjuk az olajat. 2. Hozzáadjuk a lisztet, diót, a édesmorzsát 3. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 35-40 percig sütjük. 4. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel, megszorjuk dióval. 5. Ezután elkészítjük a krémet: a tojássárgákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük az 500 gramm tej egy részével. 6. A maradék tejet a cukorral felforraljuk 7. A pudingos masszát hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. 8. A krémet elfelezzük, ( 540-540 g ) az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, a másik feléhez az olvasztott fehércsokit 9. A vajat simára keverjük és elfelezzük. Az egyik felét a csokis krémhez adjuk, a másikat a sárgakrémhez adjuk. 10. A mogyorókrémes tésztát megkenjük a sárga krémmel. 11. A vajas kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt. 12. Erre kerül a csokis krém. 13. A 110g tejszínbe bele mérjük a mézet felforraljuk, majd ráötjük a csokoládéra és simára kevejük, langyosra hűlt behúzzuk vele a tortát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése