Kinder Bueno tort A tésztához 210 g tojásfehérje 81 g cukor 7 g napraforgó olaj 23 g finomliszt 12 g édesmorzsa 10 g dió (darált) A mogyorókrémhez 200 g nutella 80 g dió (darált) A csokis és a sárga krémhez 590 g tej 140 g tojássárgája 290 g cukor 47 g vaníliás pudingpor 35 g finomliszt 100 g csokoládépasztilla 100 g fehércsokipasztilla 290 g vaj A borításhoz 100 g csokoládé 70-os 110 g tejszín 15 g méz 1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük közben hozza adjuk az olajat. 2. Hozzáadjuk a lisztet, diót, a édesmorzsát 3. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 35-40 percig sütjük. 4. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel, megszorjuk dióval. 5. Ezután elkészítjük a krémet: a tojássárgákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük az 500 gramm tej egy részével. 6. A maradék tejet a cukorral felforraljuk 7. A pudingos masszát hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. 8. A krémet elfelezzük, ( 540-540 g ) az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, a másik feléhez az olvasztott fehércsokit 9. A vajat simára keverjük és elfelezzük. Az egyik felét a csokis krémhez adjuk, a másikat a sárgakrémhez adjuk. 10. A mogyorókrémes tésztát megkenjük a sárga krémmel. 11. A vajas kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt. 12. Erre kerül a csokis krém. 13. A 110g tejszínbe bele mérjük a mézet felforraljuk, majd ráötjük a csokoládéra és simára kevejük, langyosra hűlt behúzzuk vele a tortát
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése