2022. október 16., vasárnap

Krumplis-köményes copfok

 

Krumplis-köményes copfok  

 

Hozzávalók:

2,5 dkg élesztő 1 dl tejben futtatva, 60 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma, kevés olaj a pároláshoz, 1 tojás, 40 dkg liszt, ízlés szerint 3- 4 tk. só, + 1 tojás a kenéshez, köménymag

 

A krumplit héjában megfőzzük, pucolás után áttörjük és hűtjük.

Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a krumplihoz a tojással, élesztővel, sóval, liszttel együtt és jól kidolgozzuk. Pihentetjük 30 percig, majd 1 cm vékonyra nyújtjuk és 2x10 cm vékony rudakat vágunk. Kicsit megsodorjuk, hogy hengeres legyen, majd félbe hajtjuk és megcsavarjuk. Megkenjük tojássárgájával, szórjuk köménnyel és ismét pihentetjük 30 percig. Közepes tűznél kb. 20 perc alatt sütjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése