2022. október 16., vasárnap

Mákoskréker

 Mákoskréker www.helenkine-dobroty.sk Hozzávalók 20 g hűtős kovász (komlóskorpa kovász + kombinált búza/ rozskovász, nálam ez most 30g volt ...sajnáltam kidobni) 250 g félfogós vagy rétesliszt 100 g finomliszt 1 tojás 250 g margarin 4 EK habtejszín 1 KK méz 1 KK só 5 EK mák Megkenéshez 2 EK olvasztott vaj+ KK só A hozzávalókat összegyúrjuk és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, 2 órát szobahőmérsékleten pulton hagyjuk, majd 3 részre osztjuk. Így könnyebb vele dolgozni. 1-1 részt 2 ív sütőpapír között 2-3 mm vastagra nyújtjuk, áttesszük liszttel megszórt deszkára, kiszaggatjuk, vagy csak négyzetekre, vagy más alakzatra vágjuk, villával megszúrkodjuk és 220 C fokra előmelegített sütőben + légkeverés 8 perc alatt készre sütjük. Sütés után azonnal megkenjük sós olvasztott vajjal és miután a vaj beszívódott átrakjuk egy tálba kihűlni. A hozzávalókat összegyúrjuk és 12 órára hűtőbe tesszük 2 ív sütőpapír között 2-3 mm vastagra nyújtjuk áttesszük liszttel megszórt deszkára, kiszaggatjuk Kiszaggatjuk, villával megszúrkodjuk, 220 C fokra + légkeverés, 8 perc alatt készre sütjük Sütés után azonnal megkenjük sós olvasztott vajjal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése