2022. október 14., péntek

Kókuszos, krémes Pingvinek

 

Kókuszos, krémes Pingvinek

Hozzávalók: 15 dkg keksz, 15 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék, 8 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál sütőrum.

A krémhez: 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg porcukor, 2 evőkanál sütőrum.

A díszítéshez: 25 db kerek keksz, 75 g ét csokis tortabevonó, 10 dkg fehér csokis tortabevonó, pár szem mandula, 1-2 dkg marcipán massza, pár csepp piros és sárga ételfesték.

 

A krémhez keverjük simára a vajat, a rumot, a kakaóport és a porcukrot.

A pingvinek testéhez, sodrófával törjük finomra a kekszet, és tegyük egy tálba. A vajat, picit hagyjuk megpuhulni. A por- és vaníliás cukorral, valamint a kókuszreszelékkel együtt keverjük a morzsához, ízesítsük a rummal, majd az egészet gyúrjuk sima masszává. A tésztát osszuk 25 részre és mindegyiket formázzuk kúp alakura. Egy fakanál nyelével alulról fúrjunk lyukat és töltsük meg a kakaós masszával, aztán helyezzük őket 1-1 kekszre. Hűtőben pihentessük.

A fehér csokis tortabevonót gőz fölött olvasszuk fel, mártsuk bele a pingvinek testét, majd hagyjuk megdermedni. Ezután az ét csokis tortabevonót megolvasztjuk, és ebbe mártjuk a pingvinformák felét. Rögtön ragasszunk az oldalukra 1-1 mandulát, ez lesz a pingvinek szárnya. A marcipánt az ételfestékekkel színezzük meg és ebből lesz a pingvinek csőre. A szemüket étcsokoládés masszával fessük meg.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése