Fahéjas-almás morzsasüti –
Imádni fogod!
Valami
gyors sütit akartam mára, mert nem volt idő most sokat pepecselni. Imádok
morzsasütit készíteni, egyrészt azért, mert semmi különleges alapanyagra nincs
szükség, gyorsan megvan, másrészt azért is mert valami őrületesen finom.
Kezdő
háziasszonyok is bátran fogjanak hozzá, hiszen hihetetlenül egyszerű
elkészíteni.
Morzsasüti,
ami azt jelenti, hogy legálisan csúnyácska, lehet olyan ahogyan éppen sikerül.
Nem kell nyújtani, meg sok időt tölteni azzal, hogy tökéletesen nézzen ki,
hiszen pont az a lényege. Ez egy ilyen remek találmány.
Egy cseresznyés változatot már készítettem korábban, valamint volt
egy hasonló almás,
de nem az a klasszikus morzsasüti, mert itt összegyúrtam a tésztát teljesen.
Hozzávalók:
550-600
g meghámozott és felkockázott alma
1/2
tk fahéj
150
g zabliszt
60
g +5 g vaj
8
(4+4) evőkanál eritrit édesítőszer
Díszítés:
porcukorhelyettesítő édesítőszer
cukormentes
vaníliafagyi
Elkészítése:
Az
almát 4 evőkanál eritrittel és a fahéjjal összekeverem, majd a kivajazott
tepsibe szórom.
A
tészta hozzávalóit ujjbeggyel összegyúrom (ezt azt jelenti, hogy nem kell
teljesen összegyúrni, csak morzsásra) és az almára szórom 200 fokom 20 percig
sütöm, szükség szerint lehet még 5 percig hagyni, hogy ropogósabb legyen.
Tálaláskor por alapú édesítővel megszórom.
Az
extra vanília fagyi a szupertitkos fagyi raktáromból került elő, annyira jól
sikerült a titokban tartás, hogy én is elfelejtettem, hogy még az ünnepekre
vettük.
Ugye
mennyire egyszerű elkészíteni?
Amennyiben tetszett a recept, további recepteket találsz a
blogon, valamint híreket érdekességeket a Facebook és Instagram oldalamon.
A Recept Guru csevegő csoportot azoknak az olvasóimnak
ajánlom, akik szívesen beszélgetnek a témáról.
http://receptguru.cafeblog.hu/
https://www.facebook.com/receptguru/
https://www.instagram.com/recept_guru/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése