Mindenmentes gofri, ami feldobta az
életünket
Úgy kezdődött ez a történet,
hogy tavaly év vége fele egyszer csak rájöttem, hogy nekem nincs gofrisütőm,
pedig milyen jó lenne. Csomó szuper receptet tudnék vele megvalósítani, szuper
reggeliket, finom uzsonnákat, vagy akár vacsorákat is.
Nem volt mit tenni
beszereztem egy klasszikus készüléket és fő helyet kapott a konyhapulton.
Megállapítottam ugyanis már régebben, hogy a legjobb, ha a gyakran használt
eszközök kéznél vannak, így aztán még inkább gyakran használja az ember.
Kb két hete van meg ez a
sütőm, az első receptet rögtön a vásárlás után készítettem el és azóta kb 10
alkalommal volt már gori valamilyen módon. Ezekről még nem számoltam be, a
tészta gyors elkészítéséből következik, hogy általában amikor ez készül nincs
időm és türelmem a fotózásra.
A most következő képekkel se
bajlódtam sokat, csak már úgy voltam vele, hogy én már annyira rákattantam,
hogy nehogy már ezt ne osszam meg veletek.
Kétféle ízesítést készítettem
hozzá, az első az a szuper gianduja krém, amivel egyszerűen nem tudunk betelni.
Ez egy magvas mogyoró tartalmú krém, hidrogénezett növényi zsír nélkül, a
zsiradékot kakaóvaj adja benne. Ugye mennyire jó? Na és ez még nem minden,
hiszen nem örömködnék ennyire, ha nem lenne cukormentes. De ugyebár az, így
tényleg nagyon meg vagyunk vele elégedve.
Képzeljétek el, ahogy ez a
fincsi krém a langyos gofrira szépen ráolvad, valami szuper élmény. Egy kevés
tört mogyoróval szórtam még meg.
A másik ötletem pedig egy kis
vanília fagyi, ugyanis van még itthon egy kevés a titkos készletemből. Az
izgalmas csíkozás pedig egy saját készítésű almakaramell szósz. Ezt rostos
almalé lassan főzésével sűrítem be ilyenre. Magában az almalében ugye nincs
hozzáadott cukor, viszont a gyümölcscukor bizony benne van, ami
karamellizálódik, attól lesz ilyen szép színe. Szóval igen, ez nem totál
diétás, de mindkét gofrit feleztük, így nagyon keveset ettem ebből. És azt kell
mondanom, hogy brutál finom volt ez is és a mogyorókrémes is. Összességében azt
kell mondanom, hogy 51-49%-ra nálam a mogyorókrémes vitte az abszolút prímet.
Most pedig akkor jöjjön ez a
rendkívül egyszerű recept.
A recept egy gofrihoz való
mennyiséget tartalmazza, még pedig azért így írom, mert sokszor csak egy
darabot készítek magamnak. Amikor most többet sütöttem, akkor is külön kevertem
ki a tésztát, hogy a mennyiségek biztosan azonosak legyenek.
Hozzávalók:
1 db m-es tojás
4 evőkanál (kb. 40 g) barna
rizsliszt)
1 evőkanál eritrit
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
kb. 1 dl növényi tej, hogy
sűrűn folyó tésztát kapjunk (én mandulatejet használtam)
1 evőkanál folyékony
kókuszzsír
Elkészítése:
A hozzávalókat csomómentesre
keverem, nem szükséges hozzá habverő, azzal az evőkanállal tökéletes, amivel a
lisztet kimértem. Mehet is a sütőbe, pár perc alatt elkészül.
Amennyiben tetszett a recept, további recepteket találsz a
blogon, valamint híreket érdekességeket a Facebook és Instagram oldalamon.
A Recept Guru csevegő csoportot azoknak az olvasóimnak
ajánlom, akik szívesen beszélgetnek a témáról.
http://receptguru.cafeblog.hu/
https://www.facebook.com/receptguru/
https://www.instagram.com/recept_guru/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése