Hamis mézes
20 dkg cukrot megpörkölünk, felengedjük 2-2,5 dl kávéval és
hűlni hagyjuk. Míg hűl, 25 dkg cukrot 8 dkg zsírt 2 tojás sárgáját félóráig
keverünk, hozzáadunk 2 dl tejben áztatott 2 evőkanál szalakálét, szegfűszeget,
fahéjat, citromhéjat és még kevés ideig keverjük. Majd lassanként hozzákeverünk
1 kg lisztet, majd gyúrótáblára borítjuk, kissé meglisztezzük, kinyújtjuk,
pogácsának szaggatjuk. Zsírozott és lisztezett tepsibe sütjük. A 2 fehérjét 2
evőkanál vízzel és 20 dkg cukorral jól felverjük s a kisült pogácsákat
beleforgatjuk s kissé szárítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése