2023. január 24., kedd

Gluténmentes cukkinis étcsokis sütemény

 

Gluténmentes cukkinis étcsokis sütemény

 

Hozzàvalók:

 

200 g kókuszliszt

50 g tökmagliszt (vagy ehelyett is kókusz/zabliszt)

50 g zabliszt

30 g kakaópor

3 kk utifűmaghéj

1\2 kk sütőpor

1\2 kk szódabikarbóna

1 kk tàpióka keményítő

1\2 kk só

100 g cukor\xilit\eritrit

 

150 g kókuszzsír\margarin\vaj

150 g 70 %-os étcsokolàdé (mikróban megolvasztva)

250 g cukkini kockàra vàgva+ 1 dl 100% préselt sàrgarépalé turmixolva

240 g alma kockára vàgva+ 1 dl 100 % préselt sàrgarépalé turmixolva

50 g kakukkfűméz (elhagyható, ebben az esetben acukor/xilit eritritből szükséges többet hozzáadni)

 

(+opcionàlis: magok, aszalt gyümölcs)

 

 

A száraz összetevőket összekeverjük egy nagy tálba. Ha szeretnénk magot vagy aszaltgyümölcsöt tenni bele, azokat is hozzáadjuk. Egy kapcsos kerek tortaformát kizsírozunk/kivajazunk és zabliszttel meghintjük. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, hogy előmelegedjen. A száraz keverékhez adjuk a turmixolt cukkinit és az almát, hozzácsurgatjuk az olvasztott étcsokit és a mézet. az egészet alaposan elkeverjük, majd a tortaformába nyomkodjuk. Habkártya használatával teljesen elsimítjuk a tészta felszínét, amíg egyenes nem lesz. Kb. 30-40 percig sütjük (tűpróbáig).

 

Fagylalttal, sorbet-tel vagy gyümölccsel is tálalhhatjuk, de magába is finom.

 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése