Gluténmentes
cukkinis étcsokis sütemény
Hozzàvalók:
200 g kókuszliszt
50 g tökmagliszt
(vagy ehelyett is kókusz/zabliszt)
50 g zabliszt
30 g kakaópor
3 kk utifűmaghéj
1\2 kk sütőpor
1\2 kk szódabikarbóna
1 kk tàpióka
keményítő
1\2 kk só
100 g cukor\xilit\eritrit
150 g
kókuszzsír\margarin\vaj
150 g 70 %-os
étcsokolàdé (mikróban megolvasztva)
250 g cukkini kockàra
vàgva+ 1 dl 100% préselt sàrgarépalé turmixolva
240 g alma kockára
vàgva+ 1 dl 100 % préselt sàrgarépalé turmixolva
50 g kakukkfűméz
(elhagyható, ebben az esetben acukor/xilit eritritből szükséges többet
hozzáadni)
(+opcionàlis: magok,
aszalt gyümölcs)
A száraz összetevőket
összekeverjük egy nagy tálba. Ha szeretnénk magot vagy aszaltgyümölcsöt tenni
bele, azokat is hozzáadjuk. Egy kapcsos kerek tortaformát
kizsírozunk/kivajazunk és zabliszttel meghintjük. Bekapcsoljuk a sütőt 180
fokra, hogy előmelegedjen. A száraz keverékhez adjuk a turmixolt cukkinit és az
almát, hozzácsurgatjuk az olvasztott étcsokit és a mézet. az egészet alaposan
elkeverjük, majd a tortaformába nyomkodjuk. Habkártya használatával teljesen
elsimítjuk a tészta felszínét, amíg egyenes nem lesz. Kb. 30-40 percig sütjük
(tűpróbáig).
Fagylalttal, sorbet-tel vagy gyümölccsel is tálalhhatjuk, de magába is
finom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése