2023. január 24., kedd

ÖREGTÉSZTÁS KENYÉR

 ÖREGTÉSZTÁS KENYÉR 25 DEKA ÖREGTÉSZTA 3 DECI VÍZ 1 KANÁL KRUMPLIPÜRÉ (2 E KANÁL PEHELY) 55 DEKA LISZT SÓ A vízben elmossuk az öreget, hozzáadunk 25 deka lisztet, krumplit, elkeverjük, állni hagyjuk 20-30 percet. Megy hozzá 30 deka liszt, a só, kidagaszt. Lágy, kissé ragadós, ezért lisztezve hajtogattam 3x fél óránként. Az utolsó hajtogatás után majdnem duplára kelt, kis duci lett. Ekkor megformázni, lisztezett szakajtóba (én konyharuhába)tesszük, mehet a hűtőbe. Reggel amíg a sütő bemelegszik, ez is átveszi a konyha hőjét. Lehet forró tepsin is, nálam kövön sült 250-ra forrósított sütőben 10 perc, 30 perc 200 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése