Nyuszik kalácsból
Nekem ez egy 1000
eves nagyon jol bevalt receptem! A husveti kalacsaink is ebböl keszülnek.
Recept:
10 db nyuszihoz
- 510g liszt
- 8,4g porelesztö /
30g friss (en 9g-ot hasznaltam)
- 60g vaj
(szobahömersekletü)
- 70g cukor
- 7g so
- 270g langyos tej
(37fokos)
- 1/2 bio citrom
heja
- 1 tojas es pici
tej keneshez
Ha edesen akarod enni a kalacsot, akkor több cukor
kell bele
180 fok, legkeveres, 25 perc
(ha kalacsot fonsz
belöle, akkor tovabb kell sütni)
Dagasz be a tesztat - en geppel szoktam, 3 percig lassu, majd 7 percig
gyors 0
Hagyd legalabb 30 percet pihenni a tesztat (nalam egy orat pihent)
Formazd meg a nyuszikat
Test 70 g, farok 15 g
Hagyd 10 percig allni
Kend le egyenletesen tojassal
Süsd meg
Ha valaki a mazsaolasat keszitene, vizezze be a fej es a test azon reszet,
ahol össze lesznek illesztve
Ha a farkincat üresen hagyod festett tojast is allithatsz bele
Ha gyürük er fonsz belöle feszek lesz nyuszinak vagy tojasnak
A farkincakat megszorhatod szezammaggal, nagy szemü cukorral stb.
A csofi mazsolasat ne nezzetek, ott nem lett jo az arany
Meg több ötlet: krampuszt mikulasra / malac szilveszterre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése