Fahéjas almával töltött linzerkosárkák
Hozzávalók 18 db-hoz
1 kis pohár tejföl 5g
CH
6 g sütőpor
5 dkg vaj 1g
CH
300 g zabpehelyliszt 209,1gCH
édesítőszer ízlés szerint
2 teás kanál kókuszzsír
Összesen: 215 g CH
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 18 db 20 g-os
golyócsákra és 18 db 8g-os golyócskára
szedjük. A 20 g-os golyócskákat belenyomkodjuk a kosárkákba úgy, hogy
azok teljesen kitöltsék őket.
Az összes tészta súlya 525 g. Egy süteményben 28 g nyers
tészta van 20 g az alja, 8 g a teteje.
215/525x28 = 11.47g CH. Tehát egy kosárkányi süti tésztájában
11,47g CH van.
Töltelék:
5 db alma pici kockákra vágva (670g) 92,5g CH
édesítőszer
fahéj
pici citromél
92,5/670x22 = 3.03g CH van egy kosárkányi almában.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, pici kockákra vágjuk. Pici
vízzel,citromével, fahéjjal, édesítőszerrel feltesszük főni. Addig főzzük, míg
be nem sűrűsödik a leve. Félretesszük hűlni.
A kosárkák már meg vannak töltve az első adag tésztával. Erre
rakunk rá 22 g almát, majd a 8 g-os golyócskákat kinyújtjuk és ezzel fedjük be
az almákat. Fogpiszkálóval 4 lyukacskát szúrunk a tészta tetejébe.
Előmelegített sütőben sütöm addig, amít a tészta szép színt
nem kap.
Egy kosárka szénhidrát tartalma: 14,5g CH/kosárka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése