2023. január 20., péntek

Fahéjas almával töltött linzerkosárkák

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fahéjas almával töltött linzerkosárkák

 

 

Hozzávalók 18 db-hoz

 

1 kis pohár tejföl                                                                                           5g CH

6 g sütőpor

5 dkg vaj                                                                                                       1g CH

300 g zabpehelyliszt                                                                                209,1gCH

édesítőszer ízlés szerint

2 teás kanál kókuszzsír

Összesen:                                                                                                  215 g CH            

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 18 db 20 g-os golyócsákra és 18 db 8g-os golyócskára  szedjük. A 20 g-os golyócskákat belenyomkodjuk a kosárkákba úgy, hogy azok teljesen kitöltsék őket.

 

Az összes tészta súlya 525 g. Egy süteményben 28 g nyers tészta van 20 g az alja, 8 g a teteje.

215/525x28 = 11.47g CH. Tehát egy kosárkányi süti tésztájában 11,47g CH van.

 

Töltelék:

5 db alma pici kockákra vágva (670g)                                                   92,5g CH

édesítőszer     

fahéj

pici citromél

 

92,5/670x22 = 3.03g CH van egy kosárkányi almában.

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, pici kockákra vágjuk. Pici vízzel,citromével, fahéjjal, édesítőszerrel feltesszük főni. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a leve. Félretesszük hűlni.

 

A kosárkák már meg vannak töltve az első adag tésztával. Erre rakunk rá 22 g almát, majd a 8 g-os golyócskákat kinyújtjuk és ezzel fedjük be az almákat. Fogpiszkálóval 4 lyukacskát szúrunk a tészta tetejébe.

 

Előmelegített sütőben sütöm addig, amít a tészta szép színt nem kap.

 

Egy kosárka szénhidrát tartalma: 14,5g CH/kosárka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése