2023. január 20., péntek

rákóczi túrós torta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rákóczi-túrós torta

 

Tészta

30 dkg tk. tönkölybúza liszt                                                                          191,7 g CH

15 dkg. margarin (szobameleg)                                                                            1 g CH

3 ek. Tejföl                                                                                                           3 g CH

csipet só

1 tojás sárgája (fehérjét félrerakni)

fél csomag sütőpor

ízlés szerinti DW

 

Lekvár

200 g lekvár (2x100g)                                                                                  56,82 g CH

 

Túró

750 g túró

4 tojás sárgája (fehérjét félrerakni)

ízlés szerinti DW

1 citrom reszelt héja

½ citrom kifacsart leve

9 g tk. Búzadara                                                                                                  6 g CH

Összes CH:                                                                                                 258,52 g CH

 

 

A kész torta 12 szeletes lesz, így 258,52/12=21,54 g CH lesz egy szelet tortában.

 

Tésztát összegyúrjuk, majd két darabra szedjük.

Egy tésztalabdit kinyújtunk tortaformájúra és nagyságúra. Kb. negyed órát sütjük. Ezalatt kikeverjük a túrót.

A sütőből kivéve megkenjük lekvárral, majd rárétegezzük az összekevert túrót. Visszatesszük a sütőbe újabb 15 percre. Ezalatt kinyújtjuk a második tésztalabdit is. Kerekre, tortaforma nagyságúra.

Kivesszük a sütit a sütőből, a tetejére rakjuk a második tésztalapot, majd megkenjük a maradék lekvárral. Vissza a sütőbe és készre sütjük.

Amikor kész, felverjük a tojásferjéket, amiket félreraktunk, kemény habbá, majd azt bármilyen formában a süti tetejére rakjuk. Vissza a sütőbe és kb. 150 fokon még 15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése