Rákóczi-túrós torta
Tészta
30 dkg tk. tönkölybúza liszt 191,7
g CH
15 dkg. margarin (szobameleg) 1 g CH
3 ek. Tejföl 3 g CH
csipet só
1 tojás sárgája (fehérjét félrerakni)
fél csomag sütőpor
ízlés szerinti DW
Lekvár
200 g lekvár (2x100g)
56,82
g CH
Túró
750 g túró
4 tojás sárgája (fehérjét félrerakni)
ízlés szerinti DW
1 citrom reszelt héja
½ citrom kifacsart leve
9 g tk. Búzadara 6 g CH
Összes CH: 258,52 g CH
A kész torta 12 szeletes lesz, így 258,52/12=21,54 g CH lesz
egy szelet tortában.
Tésztát összegyúrjuk, majd két darabra szedjük.
Egy tésztalabdit kinyújtunk tortaformájúra és nagyságúra. Kb.
negyed órát sütjük. Ezalatt kikeverjük a túrót.
A sütőből kivéve megkenjük lekvárral, majd rárétegezzük az
összekevert túrót. Visszatesszük a sütőbe újabb 15 percre. Ezalatt kinyújtjuk a
második tésztalabdit is. Kerekre, tortaforma nagyságúra.
Kivesszük a sütit a sütőből, a tetejére rakjuk a második
tésztalapot, majd megkenjük a maradék lekvárral. Vissza a sütőbe és készre
sütjük.
Amikor kész, felverjük a tojásferjéket, amiket félreraktunk,
kemény habbá, majd azt bármilyen formában a süti tetejére rakjuk. Vissza a
sütőbe és kb. 150 fokon még 15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése