Házi felvágott: 80 dkg pulykamell 2 dl tejszín fűszerek ízlés szerint fél pritaminpaprika apró kockára vágva A husit pépesre daráljuk a tejszínnel és fűszerekkel. Ha túl tömény vízzel vagy tejszínnel kissé lazítható. Laza fasírt állaga kell legyen. A végén beleforgatjuk a paprika kockákat. Folpackra kanalazzuk, és szoros hengerré csomagoljuk. Még egy réteg alufólia és 80 C°- on vízfürdőben 3 órát lassan főzzük. Vagy sütőben vízfürdőben is működik. A víz lepje el! Én 4 hengert készítettem és az alábbi Lidlis fűszerkeverékből 2 csomagot tettem bele. Ha letelt az idő, egy sütőpapírra szórtam piros paprikát, sót, borsot és fokhagymaport kicsit összekevertem és ebbe a fűszerkeverékbe forgattam a nedves felvágottat. Majd becsomagoltam a papírba és mehet a hűtőbe ha picit kihűlt. Ha kicsit hidegebb könnyebb szeletelni. Az alap massza mindig ugyanaz és bárhogy lehet ízesíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése