KINDER BUENO TORTA
Hozzávalók 26 cm átmérőjű
tortaformához
a tésztához:
- 4 tojásfehérje
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 evőkanál liszt
- 1,5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg dió durvára vágva
- 40 dkg csokoládés mogyorókrém
(Nutella)
a krémhez:
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 6 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 50 g étkezési keményítő
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg puha vaj
- háztartási keksz
a tetejére: kakaópor
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra alsó-felső sütésmódban, és sütőpapírt vágunk
a tortaforma aljába.
A fehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzáadva a cukrot, végül
beleöntjük az olajat. Kézi habverővel beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a
morzsát is. Beleöntjük a masszát a tortaformába, tetejét megszórjuk a
dióval és 15-17 perc alatt megsütjük.
Tortatálra csúsztatjuk, felmelegítjük egy kicsit a mogyorókrémet és
megkenjük vele a tészta tetejét. A tésztaalapot 10-15 percre fagyasztóba
tesszük, így könnyebb lesz majd rákenni a krémet.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliakivonattal, a
tejjel és a tejszínnel. Kis lángon folytonos keveréssel besűrítjük. Elfelezzük,
az egyik részhez adjuk az apróra tördelt csokoládét és a kakaóport, simára
keverjük. Mindkét krémet kihűtjük.
Habosra keverjük a vajat, egyik felét a csokoládés krémhez keverjük, másik
felét a sárga krémhez.
Kivesszük a fagyasztóból a tésztát, elkenjük rajta a sárga krémet, kirakjuk
tejbe mártott háztartási kekszekkel, majd rákenjük a csokoládés krémet is.
Ennek tetejét elsimíthatjuk, vagy borzasra is igazíthatjuk.
Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése