2022. október 14., péntek

KINDER BUENO TORTA

 

KINDER BUENO TORTA

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
a tésztához:

  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • 40 dkg csokoládés mogyorókrém (Nutella)

a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 50 g étkezési keményítő
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg puha vaj
  • háztartási keksz

a tetejére: kakaópor

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra alsó-felső sütésmódban, és sütőpapírt vágunk a tortaforma aljába.
A fehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzáadva a cukrot, végül beleöntjük az olajat. Kézi habverővel beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a morzsát is.  Beleöntjük a masszát a tortaformába, tetejét megszórjuk a dióval és 15-17 perc alatt megsütjük.
Tortatálra csúsztatjuk,  felmelegítjük egy kicsit a mogyorókrémet és megkenjük vele a tészta tetejét. A tésztaalapot 10-15 percre fagyasztóba tesszük, így könnyebb lesz majd rákenni a krémet.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliakivonattal, a tejjel és a tejszínnel. Kis lángon folytonos keveréssel besűrítjük. Elfelezzük, az egyik részhez adjuk az apróra tördelt csokoládét és a kakaóport, simára keverjük. Mindkét krémet kihűtjük.
Habosra keverjük a vajat, egyik felét a csokoládés krémhez keverjük, másik felét a sárga krémhez.
Kivesszük a fagyasztóból a tésztát, elkenjük rajta a sárga krémet, kirakjuk tejbe mártott háztartási kekszekkel, majd rákenjük a csokoládés krémet is. Ennek tetejét elsimíthatjuk, vagy borzasra is igazíthatjuk.
Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

http://i191.photobucket.com/albums/z37/Mohapekseg/Tortak/Kinder-bueno-torta_zps5c44c8c6.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése