Mákos zserbó /vadrózsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg
margarin, 5 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 3 tojás sárgája,
1 dl tejföl, 0, 5 dl rum
Töltelék: 30 dkg darált mák,(vagy dió) 12 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1
citrom reszelt héja, 1 dl rumban áztatott 10 dkg mazsola, 10 ek. szilvalekvár
A tetejére: csokimáz
Elkészítése: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg
a töltelékhez előkészítjük a hozzávalókat.
A mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat összekeverjük, a
mazsolát pedig beáztatjuk a rumba.
A tésztát 3 részre osztjuk. A első lapot kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, és
megkenjük 5 ek. lekvárral. Erre rászórjuk a máktöltelék felét, a mazsola felét,
és rálocsoljuk a fele rumot.
Erre jön a következő tészta, töltelék, és az utolsó tészta.
A végén megszurkáljuk villával, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
(29 x 37 cm - es tepsiben sütöttem.)
Még melegen bevonjuk csokimázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése