2022. október 16., vasárnap

Mákos zserbó /vadrózsa

Mákos zserbó /vadrózsa



Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 0, 5 dl rum

Töltelék: 30 dkg darált mák,(vagy dió) 12 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl rumban áztatott 10 dkg mazsola, 10 ek. szilvalekvár

A tetejére: csokimáz

Elkészítése: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a töltelékhez előkészítjük a hozzávalókat.

A mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat összekeverjük, a mazsolát pedig beáztatjuk a rumba.

A tésztát 3 részre osztjuk. A első lapot kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, és megkenjük 5 ek. lekvárral. Erre rászórjuk a máktöltelék felét, a mazsola felét, és rálocsoljuk a fele rumot.
Erre jön a következő tészta, töltelék, és az utolsó tészta.

A végén megszurkáljuk villával, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. (29 x 37 cm - es tepsiben sütöttem.)

Még melegen bevonjuk csokimázzal.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése