LASAGNE
Hozzávalók:
-200g lasagne tésztalap
-400g bolognai szósz
-800g bechamel mártás
-50g reszelt sajt
Bolognai
szósz:
Pirítsunk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy
gerezd fokhagymát 4 evőkanál olajon. Adjunk hozzá 200g darált húst, és pirítsuk
néhány percig. Adjunk hozzá 200g hámozott paradicsomot, sóval és borssal
ízesítsük. Jól keverjük át és főzzük kb. egy órán át alacsony lángon, majd
vegyük le a tűzről.
Bechamel
mártás:
Olvasszunk fel 50g vajat, majd vegyük le a tűzről, adjunk
hozzá 50g lisztet és valamivel több, mint fél liter tejet. Jól keverjük át.
Helyezzük újra a tűz fölé és folyamatos keverés mellett főzzük alacsony lángon,
míg nem túl sűrű bechamel mártást kapunk.
ELKÉSZÍTÉS:
Kenjünk ki egy sütőlapot vajjal és öntsünk az aljára bőven
bechamel mártást. Helyezzünk egy réteg lasagne lapot a sütőlapra és fedjük be
bechamel mártással és bolognai szósszal, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Képezzünk összesen 4 réteget a lasagne lapból, a bechamel mártásból és a
bolognai szószból. Az utolsó lasagne lapot jól fűszerezzük meg, és szórjuk meg
bőven reszelt sajttal, valamint tegyünk rá néhány vaj darabot.
Süssük forró sütőben 30 percen keresztül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése