2022. október 16., vasárnap

RAFFAELLÓ GOLYÓK

 

                  RAFFAELLÓ GOLYÓK

 

 

 

 

Hozzávalók:

2 dl Habtejszín,

4 tábla fehércsoki (pl Schogetten),

15+10 dkg,

30 szem mandula,

(Completta)

 

 

A tejszínből és a csokiból a szokásos módon ganache krémet készítünk, hűtés után felverjük, majd hozzákeverünk 15 dkg kókuszreszeléket. Megint hűtjük.

A mandulaszemeket szárazon megpirítjuk.

 

A visszahűtött masszából golyókat formázunk, mindegyikbe teszünk egy-egy mandulaszemet és a maradék kókuszreszelékben megforgatjuk.

Ha nagyon ragadós lenne a masszánk, akkor completta folyamatos hozzáadásával átgyúrjuk, amíg formázhatóvá válik.

 

Azonnal fogyasztható, de ha tudunk várni kb 24 órát, a mandulaszemek is megpuhulnak.

 

Ennyi hozzávalóból 25-30 db 2,5-3 dkg-os golyó készíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése