RAFFAELLÓ GOLYÓK
Hozzávalók:
4 tábla fehércsoki (pl Schogetten),
15+10 dkg,
30 szem mandula,
(Completta)
A tejszínből és a csokiból a szokásos módon ganache krémet
készítünk, hűtés után felverjük, majd hozzákeverünk 15 dkg kókuszreszeléket.
Megint hűtjük.
A mandulaszemeket szárazon megpirítjuk.
A visszahűtött masszából golyókat formázunk, mindegyikbe
teszünk egy-egy mandulaszemet és a maradék kókuszreszelékben megforgatjuk.
Ha nagyon ragadós lenne a masszánk, akkor completta
folyamatos hozzáadásával átgyúrjuk, amíg formázhatóvá válik.
Azonnal fogyasztható, de ha tudunk várni kb 24 órát, a
mandulaszemek is megpuhulnak.
Ennyi hozzávalóból 25-30 db 2,5-3 dkg-os golyó készíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése